Ντρέιμοντ Γκριν: Limit down στους τελικούς με 5/19 σουτ και... περισσότερα ριμπάουντ απ' ότι πόντοι (vid)

Ντρέιμοντ Γκριν: Limit down στους τελικούς με 5/19 σουτ και... περισσότερα ριμπάουντ απ' ότι πόντοι (vid)

bet365

Ο Ντρέιμοντ Γκριν δεν έχει βοηθήσει καθόλου επιθετικά τους Γούοριορς στη σειρά των τελικών έχοντας μόλις 5/19 σουτ εντός παιδιάς.

Γίνεται ένας «πενταδάτος» παίκτης σε τελικούς ΝΒΑ με σχεδόν 36 λεπτά κατά μέσο όρο συμμετοχής να έχει περισσότερα ριμπάουντ απ' ότι πόντους;

Όταν μιλάμε για τον Ντρέιμοντ Γκριν, γίνεται και... παραγίνεται. Μέχρι στιγμής και ύστερα από τα τρία πρώτα ματς των NBA Finals, ο φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ναι μεν βοηθάει σε ριμπάουντ και δημιουργία, αλλά επιθετικά δεν έχει καταφέρει να συμπληρώσει ιδανικά τους «Splash Brothers»! Αποτέλεσμα; Οι Μπόστον Σέλτικς να «χτυπήσουν» στις αδυναμίες των «Πολεμιστών» και ύστερα από τρία ματς να έχουν πάρει το προβάδισμα με 2-1 νίκες όσον αφορά την κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.

Σε αυτούς τους τρεις τελικούς, ο Ντρέιμοντ Γκριν σημειώνει με το... ζόρι πέντε πόντους κατά μέσο όρο, σουτάροντας με μόλις 26% εντός παιδιάς! Συγκεκριμένα έχει 5/19 σουτ στο σύνολο, εκ των οποίων 5/12 δίποντα και 0/7 τρίποντα! Συνολικά έχει πετύχει 15 πόντους, δηλαδή και όσες... ασίστ έχει μοιράσει! Αντίθετα μετράει και ένα περισσότερο ριμπάουντ (16)!

Με τον Γκριν σε τόσο χαμηλές... πτήσεις ήταν φύσιν αδύνατον να «χτυπήσουν» οι Γουόριορς και τα τρία παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο ήττες από τους Σέλτικς, εκείνος έχει 3/16 σουτ (!), 0/3 βολές και μόλις 3 πόντους κατά μέσο όρο ενώ μετράει και 2.5 λάθη σε κάθε ματς!

Από τα σουτ που έχει πάρει ο Γκριν, τα 4/11 είναι μέσα από το ζωγραφιστό και έχει μόλις 1/5 σε midrange προσπάθεια. Μέχρι στιγμής στη σειρά δεν έχει ποστάρει ούτε μία φορά τους αντίπαλους παίκτες, αλλά ούτε και έχει επιχειρήσει σουτ ύστερα από pick and pop. Οι περισσότερες κατοχές που κατέληξαν στα χέρια του ήταν με «κόψιμο» προς το καλάθι (σ.σ. έχει πέντε πόντους σε έξι κατοχές και με «catch and shoot» κατάσταση (σ.σ. έχει πάρει έξι κατοχές χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει).

Το Shot Chart του Γκριν στους τελικούς

Τα σουτ που επιχείρησε ο Γκριν στους τρεις τελικούς

 

NBA Τελευταία Νέα