Όταν ο Τζέι Αρ Σμιθ έκανε την πιο επική γκάφα χαρίζοντας το meme της δεκαετίας (vids)

Όταν ο Τζέι Αρ Σμιθ έκανε την πιο επική γκάφα χαρίζοντας το meme της δεκαετίας (vids)

bet365

Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια από τη βραδιά που ο Τζέι Αρ Σμιθ έκανε μια... ιστορική γκάφα στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ μεταξύ Ουόριορς-Καβαλίερς προκαλώντας την «έκρηξη» του Λεμπρόν Τζέιμς!

Συγκεκριμένα ήταν 31 Μαΐου 2018, όταν στην «Oracle Arena» του Όκλαντ είχε διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι για τους τελικούς του ΝΒΑ μεταξύ των Καβαλίερς και των Ουόριορς.

Το σκορ ήταν 107-106 υπέρ των Ουόριορς ύστερα από γκολ φάουλ του Στεφ Κάρι και απέμεναν 23 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα. Ο Τζορτζ Χιλ κέρδισε φάουλ στα 4'' και είχε το δικαίωμα για δύο βολές προκειμένου να δώσει στο Κλίβελαντ το προβάδισμα νίκης.

Ο πλέι μέικερ των Καβαλίερς ευστόχησε στην πρώτη ισοφαρίζοντας το ματς σε 107-107 ενώ αστόχησε στην δεύτερη. Ο Τζέι Αρ Σμιθ ως απο... μηχανής Θεός άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ, όμως αντί να επιχειρήσει το σουτ της νίκης έτρεξε με τη μπάλα προς το κέντρο του γηπέδου, νομίζοντας ότι η ομάδα του είχε το προβάδισμα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος του έδειχνε συνέχεια να επιτεθεί στο καλάθι των Ουόριορς. Μάταια όμως. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση όπου το Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε τελικά με 124-114 για το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά πήγε... στράφι και η ματσάρα του Τζέιμς, ο οποίος είχε πετύχει 51 πόντους με 19/32 σουτ. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το εν λόγω παιχνίδι έμελλε να διαλύσει την ψυχολογία των Καβαλίερς, αφού οι Ουόριορς κατέκτησαν το πρωτάθλημα «σκουπίζοντας» το Κλίβελαντ με 4-0.

 

NBA Τελευταία Νέα