Η βραδιά του ιστορικού «walk off» των Πίστονς μετά τη «σκούπα» των Μπουλς (vids)

Η βραδιά του ιστορικού «walk off» των Πίστονς μετά τη «σκούπα» των Μπουλς (vids)

bet365

Συμπληρώνονται 31 χρόνια από τη βραδιά που οι Ντιτρόιτ Πίστονς έδειξαν την ιστορική... ασέβεια στον άσπονδο εχθρό τους, καθώς αποχώρησαν μετά το 4-0 των Μπουλς χωρίς να χαιρετήσουν κανέναν!

Επί τρία συναπτά έτη, οι Ντιτρόιτ Πίστονς είχαν αποτελέσει τον... φόβο και τον τρόμο των Σικάγο Μπουλς! Ήταν ο μεγάλος μπελάς για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους συμπαίκτες του στην προσπάθεια που έκαναν για να διακριθούν στα playoffs του ΝΒΑ. Πάντα έπεφταν πάνω στο... τείχος τους και στο σκληρό αμυντικό παιχνίδι τους!

Κρατήστε σημειώσεις:

  • 1987-88: Οι Ντιτρόιτ Πίστονς αποκλείουν τους Σικάγο Μπουλς με 4-1 στον 2ο γύρο των playoffs
  • 1988-89: Οι Ντιτρόιτ Πίστονς αποκλείουν τους Σικάγο Μπουλς με 4-2 στους τελικούς της Ανατολής
  • 1989-90: Οι Ντιτρόιτ Πίστονς αποκλείουν τους Σικάγο Μπουλς με 4-3 στους τελικούς της Ανατολής

1990-91: Σικάγο Μπουλς και Ντιτρόιτ Πίστονς διασταύρωναν για 4η σερί σεζόν τα ξίφη του στα ΝΒΑ Playoffs, μόνο που αυτή τη φορά είχε έρθει η ώρα για τη μεγάλη ρεβάνς του Μάικλ Τζόρνταν! Ήταν και πάλι οι τελικοί της Ανατολικής Περιφέρειας, όπου οι Σικάγο Μπουλς είχαν κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στους «back to back» πρωταθλητές του ΝΒΑ με 3-0 νίκες στα τρία πρώτα ματς της σειράς.

Και φτάνουμε στις 27 Μαΐου 1991: Στον τέταρτο τελικό της σειράς που είχε διεξαχθεί στο «Palace of Auburn Hills» του Μίσιγκαν. Με τον Μάικλ Τζόρνταν να σημειώνει 29 πόντους (10/15 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 37 λεπτά) και τον Σκότι Πίπεν να συμπληρώνει άλλους 23 πόντους (7/17 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 9/12 βολές, 10 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη σε 39 λεπτά) οι Σικάγο Μπουλς έκαναν... πάρτι στο Ντιτρόιτ (115-94) και «σκούπιζαν» τους Πίστονς για το 4-0 και τη πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ!

Ήταν η μεγάλη ρεβάνς των «Ταύρων» σε μια από τις μεγαλύτερες «έχθρες» στην ιστορία του ΝΒΑ. Κάτι που αποτυπώθηκε περίτρανα μετά το τέλος του αγώνα, όταν και σημειώθηκε το ιστορικό «walk off» των παικτών των Πίστονς. Συγκεκριμένα και πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο αγώνας, οι παίκτες του Ντιτρόιτ είχαν αποχωρήσει από το παρκέ με 7,9 δευτερόλεπτα να απομένουν για τέλος του αγώνα. Δεν μπορούσαν να αποδεχθούν την ήττα και την ανωτερότητα των Μπουλς. Εξαίρεση οι Τζον Σάλεϊ και Τζο Ντούμαρς οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί που έμειναν για να χαιρετήσουν.

Η εν λόγω κίνηση έχει περάσει στην ιστορία ως μια από τις πιο «unfair» στιγμές του ΝΒΑ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα