Λάρι Μπερντ: «Larry Bird stole the ball!» (vids)

Λάρι Μπερντ: «Larry Bird stole the ball!» (vids)

bet365

Συμπληρώνονται 34 χρόνια από τη βραδιά που ο Λάρι Μπερντ είχε... μιμηθεί τον πάλαι ποτέ θρύλο των Σέλτικς Τζον Χάβλιτσεκ, και με ένα κλέψιμο, χάριζε στη Βοστόνη μια σημαντική νίκη κόντρα στους Πίστονς, στον δρόμο για τους τελικούς του ΝΒΑ!

Στις 26 Μαΐου 1987 οι Μπόστον Σέλτικς υποδέχονταν τους Ντιτρόιτ Πίστονς για τον 5ο τελικό στην Ανατολική Περιφέρεια στο «Boston Garden».

To σκορ ήταν 106-107 υπέρ των φιλοξενούμενων οι οποίοι «φλέρταραν» με το break και το 3-2 στη σειρά. Ο Λάρι Μπερντ αποφάσισε να πάρει πάνω την τελευταία επίθεση, αλλά ο Ντένις Ρόντμαν με ένα φοβερό μπλοκ του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Παρόλα αυτά η μπάλα κύλησε εκτός παρκέ από το χέρι του Τζέρι Σίστινγκ ο οποίος δεν μπόρεσε να σώσει την κατοχή για την ομάδα του. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Πίστονς θα έφταναν στο 2-3, ο Αζάια Τόμας έκανε ένα τραγικό λάθος στην επαναφορά.

Για την ακρίβεια προσπάθησε να πασάρει στον Μπιλ Λαϊμπίρ, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Λάρι Μπερντ, ο οποίος «πετάχτηκε» από το... πουθενά και έκλεψε τη μπάλα στα 5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Αμέσως γύρισε το κεφάλι και είδε τον επερχόμενο Ντένις Τζόνσον, ο οποίος είχε «κόψει» από τον κεντρικό διάδρομο και με ένα layup «έγραφε» το τελικό 108-107 (Μπερντ 36π., 12ρ., 9ασ., ΜακΧέιλ 20, Τζόνσον 18 - Ντάντλεϊ 25, Βίνι Τζόνσον 20, Τόμας 17π., 11ασ.) για τους Σέλτικς.

Στο τέλος η Βοστόνη πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ με 4-3 νίκες, ωστόσο δεν μπόρεσε να κατακτήσει και τον τίτλο καθώς κατέληξε στα χέρια των Λος Άντζελες Λέικερς με 4-2

Δείτε και θυμηθείτε τι είχε γίνει

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα