Γκραντ Ουίλιαμς: Ο «δήμιος» των Μπακς δεν ήθελε να γίνει αστροναύτης (vids)

Γκραντ Ουίλιαμς: Ο «δήμιος» των Μπακς δεν ήθελε να γίνει αστροναύτης (vids)

Γκραντ Ουίλιαμς: Ο «δήμιος» των Μπακς δεν ήθελε να γίνει αστροναύτης (vids)

bet365

Ο Γκραντ Ουίλιαμς λατρεύει το διάστημα. Θα μπορούσε να το κατακτήσει, με κάποιο τρόπο. Προτίμησε να παίξει μπάσκετ. Και να γίνει ο «παράγοντας Χ» στην πρόκριση των Μπόστον Σέλτικς κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Βλέπετε, ένα παιδικό όνειρο υπαγορεύει πως κάθε πιτσιρίκι σαγηνεύεται από το διάστημα και θέλει να γίνει ένας αστροναύτης. Ο Γκραντ Ουίλιαμς δεν ήθελε να γίνει αστροναύτης.

Ο φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς και ήρωας στο Game 7 με τους Μιλγουόκι Μπακς, μολονότι διέθετε το οικογενειακό ερέθισμα, δεν ονειρεύτηκε να φοράει την άσπρη στολή και ο πελώριο κράνος ενός αστροναύτη.

Αυτό δε σημαίνει ότι το διάστημα τον αφήνει αδιάφορο. Για κάποιους το όριο είναι ο ουρανός. Για τον Ουίλιαμς είναι το διάστημα. Η μητέρα του η Τερέζα Τζόνσον εργάζεται για τη NASA. Είναι μηχανικός και εξασκεί το επάγγελμά της για παραπάνω από τρεις δεκαετίες στην περίφημη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Ο Ουίλιαμς μπορεί να μην ήθελε να γίνει αστροναύτης, αλλά έχει καταφέρει να οδηγήσει ένα διαστημόπλοιο, χρησιμοποιώντας έναν εξομοιωτή! Προνόμιο όσους έχουν συγγενείς στη NASA.

«Η μητέρα μου έχει κάνει πολλά γ@μ@τ@ πράγματα. Μερικά απίθανα πράγματα», είχε πει ο Ουίλιαμς στο Sports Illustrated, προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς κάνει στη NASA.

Το μπάσκετμπολ ήταν η ζωή του. Μια χούφτα από τρόπαια κοσμούσε το παιδικό δωμάτιό του. Σε μια γωνία υπήρχαν τα διαστημόπλοιά του. Οτιδήποτε που σχετίζεται με το διάστημα τον συναρπάζει.

Κάπως έτσι στις 5 Δεκεμβρίου του 2019 είχε στηθεί μπροστά από την τηλεόρασή του, ακόμη rookie των Μπόστον Σέλτικς, για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του SpaceX! Της πρώτης αποστολής που είχε χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες.

Ο ίδιος ο Γκραντ δεν ασχολήθηκε μόνο με το μπάσκετ. Ξέρει να παίζει μία ντουζίνα μουσικών οργάνων, όπως βιολί, κλαρινέτο και πιάνο, ενώ ξέρει να παίζει και σκάκι. Με το τρανότερο επίτευγμά του πως κάποτε κατάφερε να νικήσει το Νο1 στις ΗΠΑ!

Παιδί της NASA

Ο Ουίλιαμς γεννήθηκε στην πόλη της NASA, το Χιούστον. Εκεί έζησε για τέσσερα χρόνια. Μέχρι που οι γονείς του χώρισαν και ο ίδιος βρέθηκε στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο πατέρας του μπορεί να μη δούλευε σε κάποια διαστημική εταιρία, αλλά είχε μία άλλη χάρη: τη μουσική! «Είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες γνωριμίες», έχει παραδεχτεί ο Ουίλιαμς για τον πατέρα του, ο οποίος προτού ασχοληθεί με τη μουσική, έπαιζε μπάσκετ.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει και τη φύλαξη σημαντικών προσώπων, ανάμεσά τους και ο θρυλικός Πρινς.

Αρκετά με το παρελθόν. Υπάρχει και το παρόν του Γκραντ Ουίλιαμς. Του ανθρώπου που «έσπασε» το ρεκόρ τριπόντων του Στεφ Κάρι σε ένα game 7!

Είμαι ο Μπάτμαν!

Ένα μπλοκ απέναντι στον Νίκολα Γιόκιτς, τον έκανε να αυτοονομαστεί ως «Μπάτμαν». Η... απάντηση στον «Τζόκερ», το παρατσούκλι που κουβαλάει ο Σέρβος δύο φορές MVP.

Οι φίλοι των Σέλτικς το «αγκάλιασαν». Και άρχισαν τον αποκαλούν έτσι. Μόνο που ο προπονητής του, Ίμε Ουντόκα, γαλουχημένος από τον παλαιάς κοπής προπονητή, Γκρεγκ Πόποβιτς, είχε διαφορετική γνώμη.

«Αυτό είναι ένα παρατσούκλι που έδωσε στον εαυτό του. Ο Γκραντ γουστάρει να τα κάνει όλα αυτά. Αν μπορεί να είναι παραγωγικός στο παρκέ, θα ζήσει με αυτό», είχε πει ο Ουντόκα.

Το είπε όσο πιο απλά μπορούσε: Ο Ουίλιαμς μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του όπως θέλει, αρκεί να παράγει έργο στο παρκέ.

Στη σειρά με τους Μιλγουόκι Μπακς ανέλαβε μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στον μπασκετικό πλανήτη: Να τα βάλει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε κάποιες φάσεις δίχως βοήθεια. Και να ζήσει για να διηγηθεί την ιστορία (του).

Το πέτυχε, έχοντας εξαιρετική συμβολή και στο επιθετικό παιχνίδι των Σέλτικς.

Ο Ουίλιαμς στη σειρά με τους Μπακς

  • Game 1: 8π., 4 ριμπ., 1 μπλοκ, 28:49 λεπτά
  • Game 2: 21π. (6/9 τριπ.), 5 ριμπ., 2 ασίστ, 35:24 λεπτά
  • Game 3: 9π., 6 ριμπ., 2 ασίστ, 3 μπλοκ, 33:47 λεπτά
  • Game 4: 9π., 4 ριμπ.. 24:46 λεπτά
  • Game 5: 0 πόντοι, 2 ριμπ., 30:37 λεπτά
  • Game 6: 2π., 5 ριμπ., 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 28:03
  • Game 7: 27π. (7/18 τριπ.), 6 ριμπ., 2 μπλοκ, 39:20 λεπτά

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν ο Ουίλιαμς είναι ο Μπάτμαν της Βοστόνης. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο απόφοιτος του Τενεσί και Νο22 στο Draft του 2019 αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των Σέλτικς. Και ας μη θέλει να φορέσει τη στολή ενός αστροναύτη και να ταξιδέψει στα αστέρια.

Του αρκεί η πράσινη φανέλα με το τριφύλλι. Και ένας καλλικάντζαρος να του ψιθυρίζει στο αυτί....

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα