Αντετοκούνμπο: Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο (vids)

Αντετοκούνμπο: Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο (vids)

Αντετοκούνμπο: Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο (vids)

bet365

Είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο καλύτερος παίκτης σε ολόκληρο τον κόσμο; Την απάντηση την έχουν δώσει κάμποσοι Αμερικανοί ειδικοί - μανιασμένοι με την κορυφή. Και ίσως να έχουν δίκιο.

Η αμερικανική κουλτούρα υπαγορεύει την ανάδειξη μιας ομάδας ή ενός αθλητή, ως των κορυφαίων σε ολάκερο τον κόσμο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βλέπει το όνομά του να μπλέκεται σε μία σχεδόν ατελείωτη συζήτηση με το ίδιο θέμα.

Είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη; Ο Μάτζικ Τζόνσον κάποτε διεκδικούσε τον τίτλο. Ίσως και να είχε στο... τσεπάκι του, αν δεν υπήρχε ο συμπαίκτης του, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και το αντίπαλο δέος, ο Λάρι Μπερντ.

Δεν τον αποζήτησε μανιωδώς. Του αρκούσε να αποτελεί μέλος του περίφημου showtime των Λος Άντζελες Λέικερς. Τα χρόνια της ακμής του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μα ο Μάτζικ αρέσκεται να μοιράζει απλόχερα... τίτλους τιμής.

«Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», διαπίστωσε με διαδικτυακό στόμφο στο twitter ο Τζόνσον.

Και ίσως να είναι έτσι. Η εξήγηση είναι απλή. Οι δύο παίκτες που μπορούν να αμφισβητήσουν τον Giannis είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ. Ο πρώτος έχασε άλλη μία post season, ενώ ο δεύτερος δεν κατάφερε να ηγηθεί των Μπρούκλιν Νετς, οι οποίοι είδαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το δημιούργημά τους να «καίγεται» με μοναδικό τρόπο.

Οι φωνές που υποστηρίζουν τον Αντετοκούνμπο πληθαίνουν. Η αναζήτηση του καλύτερου, βλέπετε. Ο Κόλιν Κάουχερντ έσπευσε να τονίζει, προτού αρχίσει η σειρά των Μπακς με τους Σέλτικς, τον Αντετοκούνμπο καλύτερο απ' τον Κέβιν Ντουράντ!

«Τώρα, ο Γιάννης είναι καλύτερος από τον ΛεΜπρόν, πλέον έχει βελτιωθεί και στον χειρισμό της μπάλας και στο σουτ. Ο Γιάννης είναι σημαντικά καλύτερος του ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ δεν ήταν ποτέ καλύτερος του ΛεΜπρόν. Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης τώρα. Γι’ αυτό και θα κυριαρχεί για χρόνια στην Ανατολή», είχε πει ο Κάουχερντ.

Ακόμη και ο πιο αυστηρός στα λεγόμενά του, ο Στίβεν Έι. Σμιθ, δεν θέλησε να τοποθετηθεί όταν ρωτήθηκε σχετικά. Θα μπορούσε να απαντήσει με το... αγαπημένο του «Hell No» (σ.σ.: Διάολε, όχι), αλλά δεν το έκανε.

Αρκέστηκε σε ένα λιτό «ας μην πάνε τώρα εκεί» και έκλεισε την κουβέντα, μέχρι αυτή να ανοίξει ξανά.

Η φόρμουλα του καλύτερου

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μυστική φόρμουλα, ουχί και κρυφή εξίσωση που να ανακηρύσσει κάποιον ως τον κορυφαίο στον κόσμο. Τι μετράει; Οι πόντοι, οι τίτλοι, η πορεία της ομάδας του;

Όπως και να έχει, μοιάζει να ζούμε και να αναπνέουμε σε έναν μπασκετικό κόσμο που αυτή τη στιγμή ανήκει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς και οδηγός τους, μέχρι στιγμής, σε μία σεζόν που θέλει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία των Μπακς.

Αν θα τα καταφέρει, θα το ξέρουμε στο τέλος. Είτε της σεζόν στους τελικούς, είτε όταν θα έρθει το φινάλε στην παρουσία των Μπακς.

Το πλέον απίθανο με τον Greek Freak είναι πως και άλλοι παίκτες διανύουν εκπληκτική post season. Αλλά δεν μπαίνουν καν σε αυτή την κουβέντα. Πάρτε για παράδειγμα τον Τζοέλ Εμπίντ.

Ο Καμερουνέζος σέντερ αγωνίζονταν με πρόβλημα τραυματισμού και ακόμη ήταν ο καλύτερος παίκτης των Σίξερς. Ίσως αυτό να είναι αρκετό. Και ποιος ξέρει, μία αναμέτρηση με τον Γιάννη στους τελικούς της Ανατολής (αν προκριθούν Μπακς και Σίξερς) ενδέχεται να μας λύσει την απορία.

Την ίδια στιγμή, όσο οι Φοίνιξ Σανς και ο Ντέβιν Μπούκερ δε συνοδεύουν το μεγάλο μπάσκετ τους με έναν τίτλο και όσο οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο Στεφ Κάρι πασχίζουν να επιστρέψουν στο θρόνο τους, το δίλημμα θα έχει όλο και λιγότερους... αντίπαλους για τον Αντετοκούνμπο.

Το παράδειγμα του... Τζορντανικού Σκιπ Μπέιλις

Ο Σκιπ Μπέιλις είναι ένα άλλο δημοσιογραφικό παράδειγμα. Το αντίπαλο δέος του Στίβεν Έι. Σμιθ. Και εξίσου υπερφίαλος στις προβλέψεις και στα λεγόμενά του.

Κάθε φορά, φορώντας ένα ζευγάρι Jordan καυχιέται πως με αυτά δεν μπορεί να χάσει. Ενδεχομένως, αν επαληθευτεί η κάτι σαν... προφητεία, να εμφανιστεί φορώντας τα υποδήματα του Αντετοκούνμπο.

«Δεν ξέρω τι είναι ο Γιάννης, αλλά θα το μάθω σύντομα. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για τον Γιάννη να βγει μπροστά και να μου αποδείξει ότι είναι δίχως αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», ήταν τα λόγια του Μπέιλις στην εκπομπή «Undisputed».

Στο πρώτο ματς ο Αντετοκούνμπο, παρά την αστοχία, βγήκε και... παραβγήκε μπροστά. Αναμένουμε τη συνέχεια.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα