Άλεν: «Πλήγωσε» τρεις φορές τη χρονιά των Μπουλς και θέλει να τους αποτελειώσει (vids)

Νίκος Καρφής
Άλεν: «Πλήγωσε» τρεις φορές τη χρονιά των Μπουλς και θέλει να τους αποτελειώσει (vids)

bet365

Ο Γκρέισον Άλεν αποτελεί... κόκκινο πανί για τους φιλάθλους των Μπουλς και το Gazzetta γράφει για τον άνθρωπο που σβήνει τις ελπίδες των... ταύρων.

Οι Μπακς έχουν πάρει το πάνω χέρι στη σειρά κόντρα στους Μπουλς, αφού μετά το δεύτερο σερί break προηγούνται με 3-1 και πάνε στο Μιλγουόκι για να τελειώσουν τη δουλειά και να συνεχίσουν στην διεκδίκηση του repeat.

Τα... ελάφια δεν πτοήθηκαν από την απουσία του Κρις Μίντλετον, αφού ο ηγέτης Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει έναν άξιο συμπαραστάτη που... εκτελεί το Σικάγο δίχως έλεος. Ο λόγος για τον Γκρέισον Άλεν. Το Gazzetta γράφει για τον x-factor των Μπακς στη σειρά με τους Μπουλς, ο οποίος φέτος έχει βαλθεί να... καθαρίσει την ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν με κάθε τρόπο. Σε κάθε ευκαιρία τον αποδοκιμάζουν γιατί δεν ξεχνούν τα όσα έκανε στον Καρούσο, όμως εκείνος δεν πτοείται, κάνοντας σπουδαία ματς.

Τους... εκτέλεσε τρεις φορές, θέλει να τους... αποτελειώσει

Oι φίλαθλοι των Μπουλς τον μισούν τον Γκρέισον Άλεν και δεν έχουν και άδικο. Δεν σταματούν στιγμή να τον αποδοκιμάζουν γιατί δεν έχουν ξεχάσει το dirty play στον Καρούσο. Όλα ξεκίνησαν στις 22 Γενάρη του 2022 και τη νίκη των Μπακς επί των ταύρων. Σε εκείνη την αναμέτρηση είδαμε ένα από τα πιο βρώμικα φάουλ φέτος στο ΝΒΑ. Ο Άλεξ Καρούσο πήγε να καρφώσει και ο Γκρέισον Άλεν τον κατέβασε με αντιαθλητικό φάουλ. Ο γκαρντ των ταύρων έπεσε πολύ άτσαλα στο παρκέ, όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν κοντά του να δουν αν χτύπησε και τελικά δεν γλίτωσε έναν σοβαρό τραυματισμό. Ο Άλεν αποβλήθηκε με flagrant 2 και ο κορυφαίος περιφερειακός αμυντικός των Μπουλς αναγκάστηκε να χάσει μεγάλο διάστημα, επιστρέφοντας τελικά 13 Μάρτη στα παρκέ. Αυτό στοίχισε στους Μπουλς, οι οποίοι ενώ ήταν πρώτοι στην Ανατολή, υποχώρησαν στη βαθμολογία, έχασαν πολλές θέσεις και τελικά στο τέλος έπεσαν πάνω στους Μπακς στα playoffs. Ο Γκρέισον έχει φήμη για dirty plays που κρατά από τότε που αγωνιζόταν στο Duke, όμως τον τελευταίο καιρό, έδειχνε να είχε ηρεμήσει, πριν έρθει η φάση με τον Καρούσο.

Η μοίρα τα έφερε έτσι που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα playoffs. Μάλιστα οι Μπουλς έδειξαν να αποκτούν ελπίδες για έκπληξη, αφού όχι μόνο έκαναν break στο Game 2, αλλά είδαν τον Κρις Μίντλετον να τραυματίζεται και να χάνει όλη τη σειρά με τους ταύρους. Όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε σαν από μηχανής... Θεός ο Γκρέισον Άλεν.

Ήταν παίκτης-κλειδί για το εντυπωσιακό break στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Eίχε 22 πόντους με 5/7 τρίποντα και 8/12 εντός παιδιάς, αλλά και 6 ριμπάουντ σε 25 λεπτά, σκοτώνοντας το σύνολο του Ντόνοβαν. Ο Άλεν δεν έμεινε εκεί και ήταν ακόμα καλύτερος στο break των Μπακς στο Game 4. Πήρε... φωτιά και τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, 6/7 τρίποντα και 10/12 σουτ. Στα δύο αυτά παιχνίδια σουτάρει με το εξωπραγματικό 11/14 τρίποντα και 18/24 εντός παιδιάς. Οι Μπουλς δεν έχουν βρει τρόπο να τον περιορίσουν και κάνει ανενόχλητος τη... ζημιά.

Διαλύει τους Μπουλς με catch n' shoot

Το catch n' shoot του Άλεν

η

Ο Γκρέισον Άλεν κάνει... παπάδες στα δύο τελευταία ματς κόντρα στους Μπουλς και τους πληγώνει με τα τρίποντα του στις catch n' shoot καταστάσεις. Δηλαδή εκτελεί κατευθείαν μόλις πάρει την πάσα συμπαίκτη του και σηκώνεται για τρεις χωρίς να κάνει κάποια ντρίμπλα, ενώ είναι στημένος στο σωστό σημείο για να πάρει την μπάλα. Ο Άλεν παίρνει το 29.2% των επιθέσεων του στα δύο ματς που μελετάμε με catch n' shoot και βρίσκει 9 πόντους κατά μέσο όρο με αυτή την μέθοδο, η οποία φυσικά είναι και η πιο αποδοτική για τον απόφοιτο του Duke. Όπως παρατηρούμε και στο παραπάνω γράφημα, έχει 6/7 τρίποντα στις catch n' shoot καταστάσεις. Μετρά 2/2 στη γωνία από τη δεξιά πλευρά, ενώ το μοναδικό του σουτ το έχασε από τις 45 μοίρες της αριστερής πλευράς όπως επιτίθενται οι Μπακς.

Το άχαστο hand off με Αντετοκούνμπο

β

Μπορεί ο Άλεν να μην έχει επιλέξει να επιτεθεί με πολλά hand offs (παίρνει την μπάλα χέρι με χέρι από τον συμπαίκτη του και εκτελεί) κόντρα στους Μπουλς, όμως όταν το πράττει, είναι λίρα 100. Δεν χάνει σουτ, δεν έχει αντίπαλο, δεν μπορεί να τον περιορίσει κανείς. Αν και διαλέγει να πάρει μόλις το 12.5% των επιθέσεων του με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να σκοράρει 4 πόντους κατά μέσο όρο σε αυτά τα δύο ματς και είναι η δεύτερη καλύτερη μέθοδος να βρει διχτάκι μετά το κορυφαίο catch n' shoot. Στα hand offs είναι άχαστος, αφού μετρά 3/3 σουτ στα δύο break που έκαναν οι Μπακς μέσα στο Σικάγο. Είχε 2/2 τρίποντα από τις 45 μοίρες της αριστερής πλευράς όπως βλέπουμε και στο παραπάνω γράφημα, ενώ μέτρησε 1/1 από την κορυφή σε σουτ μέσης απόστασης. Το κοινό σημείο σε όλα αυτά είναι πως και τις τρεις φορές, την ασίστ την έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που τον αξιοποιεί έξοχα.

Προτιμά το πρώτο ημίχρονο

Αν ρίξει μια ματιά στη συμπεριφορά του Άλεν στο τρίτο και τέταρτο ματς της σειράς με τους Μπουλς, θα διαπιστώσει πως σκοράρει περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων. Στα πρώτα 24 λεπτά μέτρησε 30 πόντους, ενώ στα δεύτερα ημίχρονα των αναμετρήσεων είχε 17 πόντους από σουτ. Πάντως αγαπημένη του θέση πάνω στο παρκέ στα δύο break των Μπακς μέσα στους Μπουλς είναι οι 45 μοίρες της αριστερής πλευράς, από εκεί που έχει πάρει 15 πόντους με το εντυπωσιακό 5/6 τρίποντα. Tέλος αξίζει να αναφερθεί πως ο Άλεν έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των ελαφιών στα playoffs που έχει δύο σερί ματς με τουλάχιστον 5 εύστοχα τρίποντα.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα