Τζέιλεν Μπράνσον: Η πατρική συμβουλή τον οδηγεί (vids)

Τζέιλεν Μπράνσον: Η πατρική συμβουλή τον οδηγεί (vids)

Τζέιλεν Μπράνσον: Η πατρική συμβουλή τον οδηγεί (vids)

bet365

Από μία τρόπον τινά βραδιά στην Κρήτη, στο Νο33 του Draft. Και πλέον στην ελίτ του ΝΒΑ. Σχεδόν από σπόντα. Ο Τζέιλεν Μπράνσον θα έχει πάντα μαζί του τη συμβουλή του πατέρα του.

Το κλάμα του Τζέιλεν Μπράνσον ήταν γοερό. Στην ηλικία των 10, κάθε δυσκολία στον κόσμο των μεγάλων φαντάζει ως ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Ο γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς βίωνε την απόρριψη. Όχι τη δική του, αλλά του πατέρα του, Ρικ. Ο τελευταίος έβλεπε μία ακόμη απόπειρα να αγωνιστεί στο ΝΒΑ να καταλήγει με τον ίδιο τρόπο. Οι Φιλαντέλφια 76ερς μόλις τον είχαν ενημερώσει ότι δεν θα συνέχισε στην ομάδα.

Στην επιστροφή στην οικεία των Μπράνσον, ο μπαμπάς έπρεπε να διαχειριστεί τις δικές του σκέψεις και το ατελείωτο κλάμα του Τζέιλεν. Ο Ρικ είχε αποφασίσει πως δεν θα δοκίμαζε ξανά την τύχη του στο μπάσκετ και πως έπρεπε να κάνει κάτι άλλο για να ζήσει. Δεν υπήρχε χρόνος και διάθεση για άλλη μία απογοήτευση.

Μόλις έφτασαν στο σπίτι, ο μικρός Τζέιλεν δεν έκανε διάλειμμα από το κλάμα. Πήγε αμέσως στο δωμάτιο του και συνέχισε.

Βλέπετε, από τότε ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν τρελός για το μπάσκετ. Και η απόρριψη του πατέρα του λειτούργησε σαν να είχε συμβεί στον ίδιο. Και στα όνειρά του. Τότε ο Ρικ Μπράνσον του είπε μερικές λέξεις, οι οποίες ακόμη αντηχούν στο μυαλό του.

Κάθε φορά που αισθάνεται κούραση. Κάθε φορά που πονάει. Και κάθε φορά που αισθάνεται αμφισβήτηση τις... ακούει.

«Αν το θέλεις πραγματικά, θα πρέπει να δουλέψεις σαν να μη σε νοιάζει τίποτα άλλο».

Και ο Μπράνσον το έκανε. Όπως κάθε καλή ιστορία, το μονοπάτι του ήταν το δύσκολο. Μολονότι αγωνίστηκε σε ένα εξαιρετικό κολέγιο, όπως είναι το Βιλανόνα, είχε έναν θρυλικό προπονητή, τον Τζέι Ράιτ, ο οποίος αποσύρθηκε πριν από μερικές ημέρες, και κατέκτησε δύο τίτλους NCAA, στο NBA Draft επιλέχθηκε στη θέση Νο33!

Και οι χρονιές του στο κολέγιο ήταν κάτι παραπάνω από καλές:

  • 2015-2016: 9.6 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ
  • 2016-2017: 14.7 πόντοι, 2.6 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ
  • 2017-2018: 18.9 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ

Έχοντας διανύσει την καλύτερη σεζόν του στο NCAA, βρέθηκε στην αρχή του 2ου γύρου και στα χέρια των Ντάλας Μάβερικς.

Στις τρεις πρώτες σεζόν του στο Ντάλας πήρε ευκαιρίες. Και τις αξιοποίησε έχοντας 9.3 πόντους στην 1η, 8.2 στη 2η και 12.6 την τρίτη.

Ένα καλοκαίρι στην Κρήτη

Η φετινή είναι η τελευταία του rookie συμβολαίου του. Άλλοι πιο λαμπεροί rookies θα είχαν πάρει ήδη την επέκταση συμβολαίου. Η αλήθεια είναι πως την έλαβε ($56 εκατ.), αλλά την απέρριψε. Ο Μπράνσον μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και οι Μάβερικς θα πρέπει να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του ($80) ή να μπουν στη διαδικασία να τον χάσουν!

Ο Μπράνσον ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ U19 (συμπαίκτης με τον Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς και των Τέρανς Φέργκιουσον που αγωνίστηκε στο Λαύριο), η οποία κατέκτησε το 2015 το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στο Ηράκλειο. Εκεί μέτρησε 14 πόντους ανά παιχνίδι (0.1 παραπάνω απ' τον Τέιτουμ των 13.9 πόντων) και ήταν στη 14η θέση των σκόρερ σε όλο το τουρνουά.

Team USA 2105
Σε κόκκινο πλαίσιο ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράνσον στην Κρήτη το 2015.

Τα χρόνια των Νικς

Μία από τις ομάδες που έδωσαν δουλειά στον Ρικ Μπράνσον ήταν οι Νιου Γιορκ Νικς. Και ο τετράχρονος Τζέιλεν ήταν μαζί με τον μπαμπά του! Φορούσε μία φανέλα και προσπαθούσε, στο σπίτι, να βάλει στο καλάθι ό,τι μπορούσε!

Κάποια στιγμή η μητέρα του, Σάντρα συνειδητοποίησε ότι ο Τζέιλεν έκανε περισσότερη παρέα με τον Λάρι Τζόνσον και τον Μάρκους Κάμπι (παίκτες των Νικς τη σεζόν 1999-2000), παρά με συνομήλικούς του.

Και τον έγραψε σε περισσότερες δραστηριότητες, με παιδιά της ηλικίας του. Ο Μπράνσον δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα. Συνέχισε να σουτάρει. Και να έχει τους Νικς στην καρδιά του. Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σχετική αισιοδοξία των Νικς ότι μπορούν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι.

Για να συνεχίσει την κληρονομιά του πατέρα του, ακολουθώντας πάντα τη συμβουλή του: «Αν το θέλεις πραγματικά, θα πρέπει να δουλέψεις σαν να μη σε νοιάζει τίποτα άλλο».

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα