Ντόρσεϊ και Ανγκόλα αναλύουν στο Gazzetta τα NBA Playoffs

Newsroom
Ντόρσεϊ και Ανγκόλα αναλύουν στο Gazzetta τα NBA Playoffs
Ενόψει του πρώτου τζάμπολ των φετινών playoffs στο ΝΒΑ, οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Μπράιαν Ανγκόλα μιλούν στο Gazzetta και μοιράζονται τις... δικές τους προβλέψεις για τη φετινή postseason στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Επιμέλεια: Κ. Μελάγιες, Μ. Γκιουλένογλου

Σε λίγη ώρα ξεκινάει η... πραγματική δράση στο ΝΒΑ με την διεξαγωγή των Playoffs!

Φυσικά το ελληνικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στις προσπάθειες του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μιλγουόκι Μπακς οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν στον α' γύρο της Ανατολής έχοντας το αβαντάζ της έδρας τους Σικάγο Μπουλς. Οι πρωτοπόροι Χιτ θα παίξουν με τους Χοκς, οι Σέλτικς με τους Νετς ενώ Σίξερς και Ράπτορς συνθέτουν τα ζευγάρια της Περιφέρειας. Στην Δύση, οι Σανς θα αναμετρηθούν με τους Πέλικανς, οι Γκρίζλις με τους Τίμπεργουλβς, οι Ουόριορς με τους Νάγκετς και οι Μάβερικς με τους Τζαζ.

Το Gazzetta ζήτησε και πήρε τη γνώμη των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Μπράιαν Ανγκόλα οι οποίοι μοιράστηκαν τις δικές τους προβλέψεις και εκτιμήσεις για τα NBA Playoffs. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Χοκς και Γκρίζλις έχοντας στο σύνολο 104 παιχνίδια στο ΝΒΑ με 6,7 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο. Αντίστοιχα ο Ανγκόλα της ΑΕΚ βρέθηκε στα... πρόθυρα του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη, έχοντας αγωνιστεί στη θυγατρική ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ, με τους οποίους το 2018 υπέγραψε Exhibit-10 συμβόλαιο. Δηλαδή συμβόλαιο το οποίο είχαν δικαίωμα οι Μάτζικ να κάνουν two-way η να το διέκοπταν πριν από την έναρξη της regular season. Όπως και έπραξαν...

Τα ζευγάρια του 1ου γύρου των Playoffs-Ανατολή

  • Μαϊάμι Χιτ (1) - Ατλάντα Χοκς (8)
  • Μπόστον Σέλτικς (2) - Μπρούκλιν Νετς (7)
  • Μιλγουόκι Μπακς (3) - Σικάγο Μπουλς (6)
  • Φιλάντελφια 76ερς (4) - Τορόντο Ράπτορς (5)

Τα ζευγάρια του 1ου γύρου των Playoffs-Δύση

  • Φοίνιξ Σανς (1) - Νιου Όρλεανς Πέλικανς (8)
  • Μέμφις Γκρίζλις (2) - Μινεσότα Τίμπεργουλβς (7)
  • Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (3) - Ντένβερ Νάγκετς (6)
  • Ντάλας Μάβερικς (4) - Γιούτα Τζαζ (5)

«Δυσκολεύουν την Ανατολή οι Νετς, Γκρίζλις και Ράπτορς οι εκπλήξεις»

- Ποιο είναι το πιο αμφίρροπο ζευγάρι σε Δύση και Ανατολή (ένα για κάθε περιφέρεια) και γιατί;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Στην Ανατολική περιφέρεια τα ζευγάρια είναι αρκετά αμφίρροπα όμως θεωρώ πως οι Σίξερς και οι Μπακς έχουν ένα προβάδισμα. Παίζουν πολύ καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και νομίζω πως θα έχουν την ευκαιρία τους. Ο Εμπίντ πραγματοποιεί μία MVP σεζόν. Στην Δύση τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πολλές καλές ομάδες κι έχουν τις πιθανότητές τους. Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια.»
ΑΝΓΚΟΛΑ: «Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Ξεχωρίζω ένα ζευγάρι και αυτό βρίσκεται στην Ανατολή. Νομίζω ότι το ζευγάρι των Μπόστον Σέλτικς με τους Μπρούκλιν Νετς είναι το πιο αμφίρροπο και το πιο δυνατό.»

- Η παρουσία των Νετς στα playoffs πόσο δυσκολεύει την Ανατολή;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Χωρίς αμφιβολία. Οι Νετς ξεκίνησαν ως φαβορί για το πρωτάθλημα και τελικά μπήκαν στα playoffs μέσω της διαδικασίας των play in. Δύσκολος αντίπαλος. Αν βρουν ρυθμό δεν αποκλείεται να προχωρήσουν πολύ μακριά. Δεν είναι ομάδα για 7η θέση στην Ανατολή.»
ΑΝΓΚΟΛΑ: «Σίγουρα θα την κάνει πιο δύσκολη, ειδικά όταν κάθε ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει δύο εξαιρετικούς σκόρερ, όπως ο Κέβιν Ντουράντ και ο Καϊρί Ίρβινγκ. Είναι μεγάλος μπελάς να τους περιορίσεις στην άμυνα.»

- Ποια ομάδα θα είναι η έκπληξη των φετινών playoffs;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Θα επιλέξω τους Μέμφις Γκρίζλις. Μπορεί να έχουν το πλεονέκτημα έδρας μέχρι να φτάσουν στους τελικούς της Δύσης αφού τερμάτισαν στην 2η θέση. Τους θεωρώ αουτσάιντερ. Τώρα για την Ανατολή, ίσως κάνουν την έκπληξη οι Ράπτορς. Παίζουν καλά το τελευταίο διάστημα, κυκλοφορούν ωραία την μπάλα και ίσως έρθουν από το... πουθενά.»
ΑΝΓΚΟΛΑ: «Οι Μέμφις Γκρίζλις ήταν η μεγάλη έκπληξη της κανονικής περιόδου. Παίζουν ως ομάδα και νομίζω ότι μπορούν να φτάσουν αρκετά μακριά στα playoffs. »

«Δεν περιορίζεται ο Γιάννης, αλλά θα είναι... δύσκολο»

- Πιθανό ζευγάρι των NBA Finals ή αλλιώς, ποιους θέλετε να φτάσουν εκεί;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Δεν ξέρω ποιοι θα φτάσουν, αλλά θα σου πω ποιοι θα ήθελα να φτάσουν. Θα ήθελα να δω τελικούς Σίξερς – Σανς ώστε να μπορέσει ο Κρις Πολ να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα το οποίο θεωρώ πως αξίζει.»
ΑΝΓΚΟΛΑ: «Αν μπορούσα να διαλέξω, θα ήθελα να δω τους Μπρούκλιν Νετς εναντίον των Φοίνιξ Σανς. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το ζευγάρι των φετινών Finals. »

- Πόσες είναι οι πιθανότητες των Μιλγουόκι Μπακς να κάνουν το repeat;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Οι Μπακς έχουν πραγματικά αρκετές πιθανότητες, αλλά θα είναι ακόμη πιο δύσκολο σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει καταπληκτικά και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Σίγουρα έχουν πιθανότητες για το back to back.»
ΑΝΓΚΟΛΑ: «Εχουν αρκετές πιθανότητες, αλλά φέτος υπάρχουν περισσότερες δύσκολες ομάδες. Δεν είναι εύκολο να περιορίσεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά νομίζω ότι οι Νετς θα έχουν το προβάδισμα στην Ανατολή όταν τους συναντήσουν. »

@Photo credits: INTIME
 

NBA Τελευταία Νέα