Ενές Καντέρ: «Αν δεν συνεχίσω στο ΝΒΑ προτεραιότητά μου είναι η συνάντηση με τον Μητσοτάκη και... ο Παναθηναϊκός»

Ενές Καντέρ: «Αν δεν συνεχίσω στο ΝΒΑ προτεραιότητά μου είναι η συνάντηση με τον Μητσοτάκη και... ο Παναθηναϊκός»

Ενές Καντέρ: «Αν δεν συνεχίσω στο ΝΒΑ προτεραιότητά μου είναι η συνάντηση με τον Μητσοτάκη και... ο Παναθηναϊκός»

bet365

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ekirikas.com ο Ενές Καντέρ Freedom μίλησε για το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει στο ΝΒΑ, κάτι που θα τον οδηγούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και να γίνει μέλος του Παναθηναϊκού.

Ο Ενές Καντέρ Freedom αναφέρεται συχνά πυκνά στην Ελλάδα, τόσο για το ενδεχόμενο παρουσίας του σαν παίκτης στη χώρα μας, όσο και για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί ξανά μιλώντας στο Ekirikas.com. Τόνισε πως πρώτη του επιλογή θα ήταν ο Παναθηναϊκός, ενώ στάθηκε και στο πόσο καλά γνωρίσει τα δρώμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μεταξύ άλλων, ο Καντέρ κλήθηκε να απαντήσει στο αν θα σκεφτόταν να αγωνιστεί στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν συνέχιζε στο ΝΒΑ, λέγοντας: «Εμένα πρώτος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και εκεί θέλω να είμαι. Όμως, εάν δεν συμβεί αυτό, εγώ έχω μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες, ενώ ο αδελφός μου, που αγωνιζόταν πέρυσι στην Ελλάδα και τον Κολοσσό Ρόδου, μου έλεγε πόσο καλά είναι εκεί. Πριν απ’ όλα όμως, θα ήθελα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ενώ για τον λόγο που θα ήθελε να συναντήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, απάντησε: «Αρχικά, θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω που δέχεται τους Τούρκους πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στη συνέχεια, θα ήθελα να μιλήσω μαζί του για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να έρθω σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και να χτίσω την φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες. Εάν παίξω σε ελληνική ομάδα δεν θα είναι μόνο για το μπάσκετ. Θέλω να χτίσω γέφυρα μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαστε τόσο μακριά: τρώμε τα ίδια φαγητά, ενώ και η κουλτούρα μας είναι πολύ κοντά».

Τέλος, για το αν υπάρχει προτίμηση στον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι και ο φίλος μου ο Χεζόνια αγωνιζόταν εκεί. Εάν ήταν μια ελληνική ομάδα, θεωρώ ότι θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Εξαρτάται, βέβαια, από το τι θα γίνει με το ΝΒΑ και τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Πέραν των παραπάνω, ο Καντέρ σχολίασε και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση Ερντογάν, αλλά και το γεγονός της υποψηφιότητάς του για το Βραβείο Νόμπελ.

 

NBA Τελευταία Νέα