Γιώργος Καλαϊτζάκης: Στο θαυμαστό κόσμο της Οκλαχόμα και του ΝΒΑ (vid)

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Στο θαυμαστό κόσμο της Οκλαχόμα και του ΝΒΑ (vid)

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Στο θαυμαστό κόσμο της Οκλαχόμα και του ΝΒΑ (vid)

bet365

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης άρπαξε την ευκαιρία και το Gazzetta, με την αρωγή της Instat παρουσιάζει όσα έκανε ο Έλληνας γκαρντ στο φινάλε της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ με τη φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Τα έργα και οι ημέρες που κατέγραψε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν από την αρχή περιορισμένα στο ΝΒΑ. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του έδωσαν την ευκαιρία, έστω και στα τέσσερα τελευταία ματς μιας κανονικής περιόδου, την οποία οι φιναλίστ του 2012 θέλουν να βάλουν γοργά στην άκρη και να πάνε για την επόμενη.

Τον Καλαϊτζάκη δεν τον μέλλει ιδιαίτερα η τελική κατάταξη της OKC, η οποία εξακολουθεί να στοχεύει σε μια ακόμη παραγωγική θέση στο επικείμενο Draft, αλλά η ευκαιρία που πήρε. Η δεύτερη στο ΝΒΑ, μετά από εκείνη στην αρχή της σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού έλαβε την... προαγωγή από την G-League και τους Οκλαχόμα Μπλου, με το 10ήμερο συμβόλαιό του να σημαίνει πως πρέπει να αγωνιστεί σε τουλάχιστον τέσσερα ματς. Έτσι και έγινε, με τον Καλαϊτζάκη να γεμίζει τη στατιστική του. Το πλέον εντυπωσιακό είναι η ικανότητά του να σκοράρει κοντά στο καλάθι, έχοντας εκδηλώσει τις περισσότερες προσπάθειές του μέσα στο «ζωγραφιστό» (30) με ποσοστό ευστοχίας που ξεπερνάει το 50% (53%, 16/30).

Οι προσπάθειες του Γιώργου Καλαϊτζάκη στα 4 ματς με τους Θάντερ.
Οι προσπάθειες του Γιώργου Καλαϊτζάκη στα 4 ματς με τους Θάντερ.

Τι έκανε στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε

  • 41:25 στο παρκέ
  • 17.5 πόντοι
  • 3.5 ριμπάουντ
  • 3 ασίστ
  • 2.5 κλεψίματα
  • 4 λάθη
  • 36.4% στα τρίποντα
  • 3.8 κερδισμένα φάουλ

Το δείγμα δεν είναι μεγάλο, αφού από τη μία είναι μόλις τέσσερα ματς και από την άλλη, όλες οι αναμετρήσεις έγιναν στο φινάλε μιας μεγάλης σεζόν. Με τους αγώνες να θυμίζουν κάτι από G-League.

Μόνο που ο Καλαϊτζάκης άρπαξε την ευκαιρία. Και όπως έγινε με τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο Έλληνας γκαρντ έκανε ένα εξαιρετικά χρήσιμο... αγροτικό στην «Α2» του ΝΒΑ για να εμφανιστεί πανέτοιμος.

Οι προσπάθειες, άστοχες και εύστοχες, του Καλαϊτζάκη
Οι προσπάθειες, άστοχες και εύστοχες, του Καλαϊτζάκη

Η απόρριψη του φόβου

Αν έμαθε κάτι ο Καλαϊτζάκης στη G-League και φυσικά στις προηγούμενες ομάδες, στις οποίες αγωνίστηκε, είναι να μη φοβάται να πάρει προσπάθειες.

Στους τέσσερις αγώνες με την OKC έπαιρνε 14 σουτ ανά ματς. Συνολικά μέτρησε 22 προσπάθειες για τρίποντο (ευστόχησε σε 8, ποσοστό 36.4%) και 34 για δύο πόντους (ευστόχησε στις 18, ποσοστό 46.4%). Τα δύο προηγούμενα ποσοστά ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Δε συνέβη το ίδιο και στις ελεύθερες βολές, όπου μέτρησε 10/21, δηλαδή 47.6%, ένα κακό ποσοστό για γκαρντ σε οποιαδήποτε ομάδα.

Τα κέρδη μετά από 13 ματς στο ΝΒΑ

Το καλοκαίρι του 2021 ο Καλαϊτζάκης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο αξίας 4.3 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο δεν ήταν εγγυημένο. Οι Μπακς επέλεξαν να τον αφήσουν ελεύθερο, αποκλειστικά για χωροταξικούς λόγους στο ρόστερ, καταβάλλοντας 462 χιλιάδες δολάρια.

Το 10ήμερο συμβόλαιο με την Οκλαχόμα του απέφερε 53.176 δολάρια.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα