Νίκολα Γιόβιτς: Το νέο project του Ραζνάτοβιτς που φιλοδοξεί να κατακτήσει το ΝΒΑ (vid)

Νίκολα Γιόβιτς: Το νέο project του Ραζνάτοβιτς που φιλοδοξεί να κατακτήσει το ΝΒΑ (vid)

bet365

O Νίκολα Γιόβιτς, δια στόματος του εκπροσώπου του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, δήλωσε τη συμμετοχή του στο Draft του NBA. Ποιος είναι όμως ο γεννημένος στην Αγγλία και πρώην πολίστας που θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του Νίκολα Γιόκιτς;

Ο Νίκολα Γιόβιτς, ο παίκτης που φιλοδοξεί να λάβει τον τίτλο του επόμενου «παιδιού-θαύμα» του σερβικού μπάσκετ, ετοιμάζεται - τρόπον τινά - να κατακτήσει τον κόσμο του ΝΒΑ. H... σκούφια του βαστάει από μία θαυμαστή φάμπρικα ταλέντων, όπως είναι αυτή της Μέγκα Μότσαρτ, με τους ήδη 13 παίκτες της που έχουν γίνει Draft στο ΝΒΑ.

Ο 18χρονος Σέρβος με ύψος 208 εκατοστά, μέλος της Μέγκα Μότζαρτ, δήλωσε συμμετοχή στο Draft του ΝΒΑ, το οποίο θα γίνει στις 23 Ιουνίου στο Μπρούκλιν και φιλοδοξεί να γίνει ο 14ος παίκτης της σερβικής ομάδας που θα ζήσει το όνειρο.

Τη συμμετοχή του Γιόβιτς ανακοίνωσε ο ατζέντης του και ο άνθρωπος που «τρέχει» το project της Μέγκα Μότσαρτ, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Από το Λέστερ σε μία πισίνα

Ο Γιόβιτς, ο οποίος βρέθηκε στο Νο23 του Top-100 του ESPN για τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες, δεν γεννήθηκε στη Σερβία.

Αλλά στην Αγγλία και το Λέστερ, αφού ο πατέρας του, Ίλια, έπαιζε μπάσκετ στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο δρόμος του προς το Draft, μολονότι το μπασκετικό DNA υπήρχε, ήταν δύσκολος. Ο Γιόβιτς δεν είχε οικογενειακές δυσκολίες, απλώς διαφορετικά ερεθίσματα.

Από τη μία ήταν η Αγγλία. Και από την άλλη, η ενασχόλησή του με το άλλο αγαπημένο σπορ των Σέρβων, το πόλο.

Μεγαλώνοντας διάλεξε τελικά το... μήλο που ήταν κάτω από την οικογενειακή μηλιά. Αλλά - όπως και ο Νίκολα Γιόκιτς - άργησε να «ανθίσει».

Το Next Gen και το Παγκόσμιο

Τον Μάρτιο του 2021 ήταν σαρωτικός στο Next Gen Tournament του Βελιγραδίου, όπου μέτρησε (σε μέσο όρο) 29.3 πόντους, 10.3 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 1.8 μπλοκ!

Αυτό αποτέλεσε το «διαβατήριό» του για τη Μέγκα Μότσαρτ. Και αφού το καλοκαίρι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-19 βοήθησε τη Σερβία να τερματίσει στην 4η θέση και ο ίδιος βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα μαζί με τους Τσετ Χόλμγκρεν, Τζέιντεν Άιβι και το πιθανό Νο1 του Draft τον Βίκτορ Ουενμπανιάμα.

Στη Μέγκα, ο Γιόβιτς αγωνίστηκε για πρώτη φορά όταν ήταν 17 ετών, με τους σκάουτερ του ΝΒΑ να τον παρομοιάζουν (για τον σωματότυπό του) με τους Ντένι Αβντίγια και Ντανίλο Γκαλινάρι.

@Photo credits: ABA League
 

NBA Τελευταία Νέα