Σίξερς-Μπακς 116-118: Παράσταση... MVP ο Αντετοκούνμπο, βήμα πρωτιάς στην Ανατολή το Μιλγουόκι (vids)

Σίξερς-Μπακς 116-118: Παράσταση... MVP ο Αντετοκούνμπο, βήμα πρωτιάς στην Ανατολή το Μιλγουόκι (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 40 πόντους, 14 ριμπάουντ και μία clutch τάπα στον Εμπίντ ένα δευτερόλεπτο πριν από τέλος, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Σίξερς με 118-116 στο ντέρμπι της Ανατολής κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την 1η θέση στην regular season.

Πώς το είχε πει ο Ρούντι Τομγιάνοβιτς μετά το πρωτάθλημα των Ρόκετς το 1995; «Μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή». Όπως και του... back to back MVP, Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι ακόμα οι πρωταθλητές του ΝΒΑ και έχουν κάθε λόγο να θέλουν το repeat. Ειδικά από τη στιγμή που ο Έλληνας σούπερ σταρ πραγματοποιεί την μία... εμφάνιση MVP μετά την άλλη. Στο ντέρμπι της Ανατολής και έχοντας απέναντί του τον (επίσης) υποψήφιο MVP Τζοέλ Εμπίντ, έδωσε μία ακόμα εξαιρετική παράσταση οδηγώντας τους Μπακς στη νίκη με 118-116 μέσα στη Φιλαντέλφεια.

Συγκεκριμένα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 40 πόντους με 15/21 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/10 βολές, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες και 3 λάθη! Μάλιστα το ένα από αυτά τα μπλοκ έμελλε να «»σφραγίσει» και την «απόδραση» του Μιλγουόκι από το «Wells Fargo Center». Ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος είπε μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στον Εμπίντ και έφερε το Μιλγουόκι στο 47-28, μόλις... μισή νίκη πίσω από τους πρωτοπόρους Μαϊάμι Χιτ (48-28). Πλέον ο Γιάννης βρίσκεται μόλις 40 πίσω από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ προκειμένου να τον ξεπεράσει και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μπακς.

Η clutch τάπα του Γιάννη στον Εμπίντ

Στο ημίχρονο οι Μπακς είχαν βρεθεί στο -10 (51-61) ενώ δύο λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (81-89) οι Σίξερς έλεγχαν απόλυτα το ματς με +13 πόντους διαφορά (72-85). Όμως με αντεπίθεση στο 4ο και τελευταίο 12λεπτο, οι Μπακς πραγματοποίησαν επιμέρους 37-27 και μπόρεσαν να φτάσουν σε μια σπουδαία, όσο και σημαντική νίκη. Ο Κρις Μίντλετον ακολούθησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχοντας από τη πλευρά του άλλους 22 πόντους (8/17 σουτ) με 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ «διψήφιοι» για τα «Ελάφια» ήταν επίσης και οι Χόλιντεϊ (18π.), Λόπεζ (17π.)

Στον αντίποδα πρώτος σκόρερ για τους 76ers ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν με 32 πόντους και 9/17 εντός παιδιάς, ενώ ακολούθησαν οι Εμπίντ (29π., 14ριμπ., 7ασ.) και Τομπάιας Χάρις (22π., 11ριμπ., 6ασ.): «Έχω ακούσει πολλές ομάδες να είναι στην κουβέντα για τον τίτλο εκτός από τους Μπακς. Θα έπρεπε να είναι. Δεν κερδίζουν κατά τύχη» ήταν το κολακευτικό σχόλιο του προπονητή των Σίξερς, Γκλεν Ντοκ Ρίβερς, μετά το τέλος του αγώνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα