Η ανάλυση της «60άρας» του Άντονι Τάουνς: 32 πόντοι στην 3η περίοδο και τα 31 σουτ... contested (vids)

Η ανάλυση της «60άρας» του Άντονι Τάουνς: 32 πόντοι στην 3η περίοδο και τα 31 σουτ... contested (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Η ανάλυση της «60άρας» του Άντονι Τάουνς: 32 πόντοι στην 3η περίοδο και τα 31 σουτ... contested (vids)

bet365

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς έγραψε ιστορία στους Τίμπεργουλβς καθώς σημείωσε 60 πόντους, επίδοση που αποτελεί τόσο προσωπικό ρεκόρ καριέρας, όσο και ρεκόρ... ομάδας από κάποιον παίκτη! Το Gazzetta αναλύει τη φοβερή βραδιά του 27χρονου σέντερ.

Ένας... Άντονι Τάουνς να τον πιούν οι κάτοικοι της Μινεσότα στο ποτήρι. Μόνο που δεν είχαν και τη τύχη να απολαύσουν δια ζώσης την τρομερή βραδιά του Αμερικανοδομηνικανού σέντερ, καθώς το ρεκόρ καριέρας σημειώθηκε στο Τέξας και δη στην έδρα των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Αν μη τι άλλο ήταν μια μοναδική στιγμή για τον παίκτη των Τίμπεργουλβς, ο οποίος σε διάστημα τεσσάρων χρόνων κατάφερε να σημειώσει διπλό ρεκόρ καριέρας και ταυτόχρονα να «σπάσει» το ρεκόρ της ομάδας όσον αφορά την καλύτερη ατομική επίδοση από κάποιον παίκτη. Το 2018 είχε σταματήσει στους 56 πόντους σε παιχνίδι της Μινεσότα με την Ατλάντα και είχε προσπεράσει τον Μο Ουίλιαμς, ο οποίος με τη σειρά του κρατούσε το ρεκόρ της ομάδας με 52 πόντους από το 2015.

Πώς όμως κατάφερε να φτάσει σε αυτήν την τρομερή επίδοση; Σε 36 λεπτά συμμετοχής, ο νικητής του φετινού διαγωνισμού τριπόντων στο All Star Game που διεξήχθη στο Κλίβελαντ, συνδύασε τους 60 πόντους του με 12/20 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 15/16 βολές, 17 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ας δούμε τι ακριβώς έκανε στο παρκέ του «AT&T Center» του Σαν Αντόνιο.

Το «ζωγραφιστό» και τα τρίποντα

Είναι χαρακτηριστικό πήρε 31 προσπάθειες εντός παιδιάς (ευστοχώντας στις 19 από αυτές) και ΟΛΕΣ ήταν contested ή αν προτιμάτε κάτω από την πίεση των αντιπάλων του. Δεν βρήκε ούτε ένα... εύκολο σουτ και χρειάστηκε να χύσει μπόλικο ιδρώτα μέχρι να καταφέρει να σκοράρει. Από τα 19 εύστοχα σουτ τα 11 ήταν από ασίστ των συμπαικτών του, έχοντας οκτώ πετυχημένες προσπάθειες από το «ζωγραφιστό» και τρεις έξω από τα 7.25 μέτρα.

Συνολικά είχε 12/19 σουτ μέσα στη «ρακέτα» των Σαν Αντόνιο Σπερς και μόλις μία άστοχη προσπάθεια σε mid range σουτ από τα 4,5 μέτρα. Οι υπόλοιπες προσπάθειές του ήταν έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, έχοντας ως αγαπημένη θέση την κορυφή όπου πέτυχε 4/5 τρίποντα. Εντός παιδιάς ο Τάουνς είχε 5/9 στην πρώτη περίοδο, 4/7 στην δεύτερη περίοδο, ενώ έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο 3ο δωδεκάλεπτο, όταν και πέτυχε 32 πόντους με 9/17 σουτ. Στην τελευταία περίοδο μέτρησε άλλα 1/4 σουτ κλείνοντας την βραδιά της καριέρας του στους 60 πόντους!

Το Shot Chart του Τάουνς στην πρώτη περίοδο

Ο Αντονι Τάουνς στο πρώτο δωδεκάλεπτο

Το Shot Chart του Τάουνς στην δεύτερη περίοδο

Ο Αντονι Τάουνς στο δεύτερο δωδεκάλεπτο

Το Shot Chart του Τάουνς στην τρίτη περίοδο

Ο Αντονι Τάουνς στο τρίτο δωδεκάλεπτο

Το Shot Chart του Τάουνς στην τέταρτη περίοδο

Ο Αντονι Τάουνς στο τέταρτο δωδεκάλεπτο

 

NBA Τελευταία Νέα