Αντετοκούνμπο: Το απόλυτο δωδεκάλεπτο και οι 50 πόντοι με 21 σουτ (vids)

Αντετοκούνμπο: Το απόλυτο δωδεκάλεπτο και οι 50 πόντοι με 21 σουτ (vids)

Αντετοκούνμπο: Το απόλυτο δωδεκάλεπτο και οι 50 πόντοι με 21 σουτ (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία. Για άλλη μία φορά. Χρειάστηκε 21 σουτ για να φτάσει στους 50 πόντους, την 4η καλύτερη επίδοση στο δρόμο για μία πενηντάρα. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat αναλύει.

Η τέταρτη πενηντάρα στην καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο (τρεις στην κανονική περίοδο και μία στα playoffs) ήρθε με οικονομικό τρόπο.

Και μπόλικο κόπο. Σύμφωνα με την Instat μόνο ένα σουτ του Αντετοκούνμπο, ένα τρίποντο, ήταν uncontested, δηλαδή χωρίς αμυντική πίεση. Όλα τα υπόλοιπα διέθεταν τη δική τους δυσκολία.

Κάτι που κάτι το κατόρθωμα του Giannis ακόμη πιο εντυπωσιακό. Τα 21 σουτ στο δρόμο για τους 50 πόντους αποτελούν την 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του NBA.

Με τους τρεις παίκτες μπροστά από τον Αντετοκούνμπο να είναι οι: Έϊντριαν Ντάντλεϊ με 17 σουτ (1980), Ουίλι Μπάρτον με 19 σουτ (1994) και Ντάμιαν Λίλαρντ με 20 σουτ (2021).

Κάτι που δείχνει πόσο σπάνιο είναι αυτό που πέτυχε ο Αντετοκούνμπο, αφού μετρώντας από το 1980 και το επίτευγμα του Ντάντλεϊ, σε διάστημα 41 ετών, το έχουν επαναλάβει μόλις τρεις παίκτες!

Πάρτι στη ρακέτα!

Οι 26 πόντοι του Αντετοκούνμπο ήρθαν μέσα από το ζωγραφιστό, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ καρφωμάτων σε ένα ματς με 7! Ακόμη και όταν η Ιντιάνα επιχείρησε να τον στείλει στις βολές για να επιβραδύνει το ρυθμό σκοραρίσματος, ο Greek Freak μέτρησε 14/18 βολές, με τις τρεις να χάνονται στα τελευταία δεύτερα.

Instat Giannis

Εκεί που είχε την ευκαιρία να «σπάσει» το δικό του ρεκόρ συγκομιδής πόντων (52 από τη σεζόν 2018-2019). Ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο, παρά την εμφάνιση των 50 πόντων, είχε παράπονα από την εμφάνισή του.

«Εκνευρίζομαι όταν χάνω βολές», είπε ο Giannis και συνέχισε: «Δουλεύω τόσο σκληρά, λατρεύω να πετυχαίνω ελεύθερες βολές. Μου δίνει ρυθμό, με κάνει να νιώθω καλά. Μπορώ να χάσω ένα τρίποντο, ένα λέι απ, αλλά όταν ευστοχώ στις βολές είναι σαν να παίρνω ντοπαμίνη, δουλεύω εξαιρετικά σκληρά για να ευστοχώ».

Το απόλυτο δωδεκάλεπτο!

Η τελευταία περίοδος ήταν η πιο «καυτή» για τον Αντετοκούνμπο. Εκεί σκόραρε από πολλές και διαφορετικές θέσεις, ανοίγοντας το παιχνίδι του στο πλάτος του παρκέ. Και ήταν απόλυτος!

Είχε 3 εύστοχα σουτ από το ύψος των βολών και κοντά στο καλάθι (3/3), ωστόσο πρόσθεσε ένα τρίποντο (1/1), ένα μακρινό δίποντο από την κορυφή της ρακέτας (1/1) και δύο τζαμπ σουτ από το πλάι (2/2), στην αριστερή πλευρά όπως έκαναν επίθεση οι Μπακς.

Giannis stats

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα