ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν: Ο τελευταίος του mid range με επιτεύγματα αλά... Τζόρνταν στους Μπουλς (vid)

ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν: Ο τελευταίος του mid range με επιτεύγματα αλά... Τζόρνταν στους Μπουλς (vid)

Γιώργος Κούβαρης
ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν: Ο τελευταίος του mid range με επιτεύγματα αλά... Τζόρνταν στους Μπουλς (vid)

bet365

Ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν πραγματοποιεί μοναδικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Μπουλς φτάνοντας στο σημείο να επαναφέρει στο Σικάγο μνήμες... Μάικλ Τζόρνταν, τόσο με τα επιτεύγματά του, όσο και με το αγαπημένο του «mid range shot».

Ναι, είναι ιεροσυλία. Οποιοδήποτε όνομα μπαίνει δίπλα από αυτό του Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί πραγματική... ιεροσυλία και θα πρέπει να απαγορεύεται! Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μπει στην ίδια εξίσωση ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με τον καλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Βέβαια αυτό δεν αναιρεί τα γεγονότα. Και ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ των Σικάγο Μπουλς έχει φροντίσει να «ξυπνήσει» στο «United Center» τις ένδοξες ημέρες από την χρυσή δεκαετία του '90μ όταν οι «Ταύροι» είχαν κατακτήσει έξι πρωταθλήματα με δύο «thee peat». Περασμένη μεγαλεία ή μήπως όχι για την «πόλη των ανέμων;» Το σίγουρο είναι ότι έχει επιστρέψει δυναμικά στην ελίτ του ΝΒΑ «φλερτάροντας» έντονα πλέον με την πρώτη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια!

Η τριάδα ΝτεΡόζαν, Λαβίν, Βούτσεβιτς έχει φέρει... άλλον αέρα στο Σικάγο, αν και ο πρώην παίκτης των Ράπτορς και των Σπερς έχει βάλει για τα καλά τον μανδύα του ηγέτη παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του! Μάλιστα στα επτά τελευταία παιχνίδια έχει φροντίσει για τα καλά να ακουστεί ξανά το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν στην πόλη, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον «Air» τη σεζόν 1996-97 που μέτρησε σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια, τουλάχιστον 30 πόντους σ' ένα παιχνίδι!

Ξεκίνησε με τους 31 πόντους κόντρα στους Πέισερς (11/22 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 9/9 βολές), συνέχισε με 45 πόντους στην αναμέτρηση με τους Σίξερς (18/28 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 9/11 βολές), ακολούθησαν οι 38 πόντοι στο παιχνίδι με τους Σανς (16/26 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6/8 βολές) και στη συνέχεια πήραν σειρά τέσσερις νίκες με αντιπάλους τους Χόρνετς (36π., 10/15δίπ., 3/4τρ., 7/10β.), τους Τίμπεργουλβς (35π., 14/21δίπ., 0/1τρ., 7/7β.), τους Θάντερ (36π., 11/22δίπ., 0/1τρ., 14/16β.) και τους Σπερς (40π., 16/24δίπ., 8/8β.)

Όπερ και σημαίνει 37,3 πόντους σε αυτά τα παιχνίδια έχοντας επίσης 5,7 ασίστ και 4,9 ριμπάουντ. Από τα 171 σουτ εντός παιδιάς που πήρε τα 158 ήταν για δίποντο και μόλις 13 για τρίποντο! Και για να το... κάνουμε και ακόμα πιο ψιλά, από τα 158 δίποντα, τα 141 ήταν... mid range shots! Θυμάστε ποιος άλλος παίκτης των Μπουλς είχε ως σήμα κατατεθέν το σουτ από μέση απόσταση; Ναι, σωστά μαντέψατε. Ο Μάικλ Τζόρνταν! Όμως είπαμε! ΔΕΝ τίθεται κανένα, μα κανένα, θέμα σύγκρισης!

Συνολικά ο Ντε Ρόζαν έχει κατά τη διάρκεια τη φετινής σεζόν έχει κατά μέσο όρο 27,7 πόντους με 5,2 ριμπάουντ και άλλες 5,1 ασίστ σουτάροντας με 53% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα και 86% στις βολές.

     Το Shot Chart του ΝτεΡόζαν στα επτά τελευταία ματς των Μπουλς με 37,5 πόντους μέσο όρο

Όλα τα εύστοχα σουτ του ΝτεΡόζαν στα επτά τελευταία παιχνίδια

 

NBA Τελευταία Νέα