Λίλαρντ: Πιστός σε μια ομάδα που συνεχώς τον απογοητεύει (vid)

Λίλαρντ: Πιστός σε μια ομάδα που συνεχώς τον απογοητεύει (vid)

Νίκος Καρφής
Λίλαρντ: Πιστός σε μια ομάδα που συνεχώς τον απογοητεύει (vid)

bet365

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ συνεχίζει να δείχνει την αφοσίωση του στο Πόρτλαντ, όμως η ομάδα δεν σταματά να τον απογοητεύει.

Ο Ντέιμιαν Λίλάρντ θεωρείται ένας από τους... τελευταίους των Μοϊκανών στο ΝΒΑ, μένοντας μέχρι στιγμής σε όλη του την καριέρα στο Πόρτλαντ και δείχνοντας την αφοσίωση του στην ομάδα.

Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο Πόρτλαντ ποτέ δεν είχε δίπλα του έναν superstar και ποτέ δεν το απαίτησε. Ποτέ δεν κλάφτηκε για αυτό όπως κάνουν αρκετοί σταρ του ΝΒΑ. Ποτέ δεν ζήτησε ανταλλαγή, ποτέ δεν έψαξε δικαιολογίες. Σε όλη του τη ζωή έδειχνε την αφοσίωση στην ομάδα του και έπαιζε με όπλα που είχε. Ο Dame δεν είχε ποτέ superstar δίπλα του.

O Dame δεν σταμάτησε να διαψεύδει όλη τη σεζόν τα δημοσιεύματα που τον θέλουν εκτός Πόρτλαντ, ενώ με ανάρτηση είχε δείξει την αφοσίωση του στην ομάδα. Πάντως για άλλη μια σεζόν οι Μπλέιζερς δεν έκαναν το παραμικρό για να δυναμώσουν και να βοηθήσουν τον ηγέτη τους να δει επιτέλους μια χαρά, μια καλή πορεία στα playoffs με την ομάδα. Ούτε στο ξεκίνημα της σεζόν, ούτε και τώρα που πλησιάζει η trade deadline.

Αποδυναμώθηκε χάνοντας τους Καρμέλο, Καντέρ, Ντέρικ Τζόουνς και Κόλινς, ενώ απέκτησε Νανς, Ζέλερ, Κόλινς και ΜάκΛιμορ. Πάλι αβοήθητος ο Λίλαρντ, πάλι να κουβαλά μόνος του την ομάδα, αλλά ως πότε.

Κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της σεζόν είχε πει: «Θέλω να δω το ρόστερ μας να βελτιώνεται. Έχω πίστη πως θα γίνει αυτό». Πλέον έχουμε φτάσει στις 9 Φλεβάρη και τα πράγματα χειροτερεύουν.

Το Πόρτλαντ... ξεπουλάει. Άφησε να φύγει ο ΜακΚόλουμ (δεύτερος σκόρερ της ομάδας), ο Πάουελ (τρίτος σκόρερ), ο Κόβινγκτον και ο Νανς. Και τι έφεραν; Έρικ Μπλέντσο, Κέβιν Χαρτ, Κίον Τζόνσον, Τόμας Σατοράνσκι και Ντίντι Λουζάδα.

Το front office των Μπλέιζερς εδώ και πολλά χρόνια δεν κάνει τίποτε για να ανταποδώσει την αφοσίωση που δείχνει στην ομάδα ο ηγέτης Λίλαρντ. Συνεχώς τον απογοητεύει, ποτέ δεν φέρνει ενισχύσεις σε έναν άνθρωπο που έχει περάσει όλη του την καριέρα στο Πόρτλαντ και σίγουρα αξίζει σπουδαίες στιγμές σε ομαδικό επίπεδο. Όμως στο Πόρτλαντ δεν πρόκειται να τις ζήσει.

Έδωσε τα πάντα στην ομάδα, έπιασε ταβάνι με τις εισόδους στα playoffs, γιατί με το ρόστερ που είχε δεν θα γινόταν να διεκδικήσει τελικούς περιφέρειας και τίτλους. Οι Μπλέιζερς δεν έκαναν ποτέ κάτι για να τον βοηθήσουν να παλέψει για το δαχτυλίδι. Θυσιάστηκε για εκείνους, ενώ θα μπορούσε να είχε πάει σε ομάδα διεκδικήτρια και να επιλέξει τον εύκολο δρόμο για το πρωτάθλημα. Δεν ήθελε να τους... προδώσει, αλλά πλέον θα πρέπει να κοιτάξει και το legacy που θα αφήσει. Ο Dame αξίζει να βρεθεί σε τελικούς και θα πρέπει να ζυγίσει καλά τις επιλογές του, αφού στο Πόρτλαντ, δείχνουν να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του και τα όνειρα του για μεγάλα πράγματα.

 

NBA Τελευταία Νέα