Kλίπερς: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και χωρίς Λέοναρντ-Τζορτζ

Kλίπερς: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και χωρίς Λέοναρντ-Τζορτζ

Νίκος Καρφής
Kλίπερς: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και χωρίς Λέοναρντ-Τζορτζ

bet365

Οι Κλίπερς κινδυνεύουν να... κάψουν άλλη μια σεζόν, αν δεν επιστρέψουν γρήγορα οι ηγέτες τους, Λέοναρντ και Τζορτζ. Το Gazzetta αναλύει.

To καλοκαίρι του 2019 οι Κλίπερς δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό δίδυμο αποτελούμενο από τους Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ. Βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν 2021-22 και οι ηγέτες της ομάδας του Λος Άντζελες βρίσκονται στα... πιτς, με την ομάδα του Τάιρον Λου να κινδυνεύει να πετάξει στα... σκουπίδια άλλη μια σεζόν.

Το Gazzetta γράφει για την ιδιαίτερη κατάσταση στους Κλίπερς, οι οποίοι έχουν μάθει να παίζουν χωρίς τους κορυφαίους παίκτες τους, όμως αν συνεχιστεί αυτό άλλη μια σεζόν θα λήξει πρόωρα.

Ο Λέοναρντ δεν έχει παίξει λεπτό

h

Ο Καουάι Λέοναρντ είχε αποκομίσει σοβαρό πρόβλημα στο χιαστό από την περσινή σειρά των playoffs κόντρα στους Τζαζ και από το Game 4 απέναντι στους Μορμόνους δεν τον έχουμε ξαναδεί σε αγωνιστική δράση. Δεν έχει εμφανιστεί σε ματς των Κλίπερς και τα ερωτήματα είναι πολλά.

Παρόλο αυτά ορισμένες φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό, ανέφεραν πως η αποθεραπεία του Klaw είναι μπροστά από το πρόγραμμα και πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν, κάτι που σημαίνει πως ο σταρ της ομάδας του Λος Άντζελες αναμένεται να επιστρέψει τη φετινή σεζόν για να ενισχύσει τους Κλίπερς. Σίγουρα ο οργανισμός θα πρέπει να κρατά... μικρό καλάθι, όμως γνωρίζει καλά πως αν δεν γυρίσει ο Καουάι, τότε δεν γίνεται να διεκδικηθεί κάτι μεγάλο στα playoffs (αν καταφέρουν να μπουν).

Ο Λέοναρντ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 για έναν και μοναδικό λόγο. Να οδηγήσει τους Κλίπερς στον τίτλο, κάνοντας ότι πέτυχε με τους Ράπτορς, αφού άλλαξε την ιστορία των Καναδών με το πρωτάθλημα. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει πλησιάσει καν στο τρίτο δαχτυλίδι της καριέρας του.

Ο Klaw στην πρώτη του σεζόν με τους Κλίπερς, έζησε ένα ανεκδιήγητο μπλακ-άουτ στο Game 7 των playoffs κόντρα στους Νάγκετς παρέα με τον Πολ Τζορτζ, το οποίο στοίχισε τον αποκλεισμό. Πέρυσι τραυματίστηκε στη σειρά με τους Τζαζ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στη συνέχεια. Οι Κλίπερς απέκλεισαν τη Γιούτα, αλλά στη συνέχεια οι Σανς έβαλαν τέλος στα όνειρα τους. Η φετινή σεζόν μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα είδος εξιλέωσης, αν επιστρέψει και κάνει μια σπουδαία πορεία στα playoffs.

Το ερωτηματικό με τον Τζορτζ

i

Για ένα μεγάλο διάστημα της φετινής σεζόν, ο Πολ Τζορτζ πάλευε μόνος του φέτος να κρατήσει την ομάδα σε τροχιά playoffs, περιμένοντας καρτερικά την επιστροφή του Λέοναρντ. Αν συνυπάρξει ξανά το συγκεκριμένο δίδυμο, τότε οι Κλίπερς θα αποτελούν ένα πολύ περισσότερο υπολογίσιμο αντίπαλο για τις κορυφαίες ομάδες της περιφέρειας.

Όμως τα νέα δεν ήταν ευχάριστα ούτε για τον PG13. Υπήρχαν ορισμένα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Πολ Τζορτζ αναμένεται να μείνει στα...πιτς για το υπόλοιπο της σεζόν. Στη συνέχεια το πράγμα άλλαξε και σενάρια έλεγαν πως απλά θα αναγκαστεί να χάσει κι άλλες εβδομάδες μέχρι να γυρίσει στη δράση.

Ο PG13 ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αγκώνα και έχει να αγωνιστεί από τις 23 Δεκέμβρη και το ματς με τους Κινγκς. Ο περιφερειακός τη ομάδας του Λος Άντζελες είναι εντυπωσιακός φέτος με 24.7 πόντους, 7.1 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ 38.1% στα τρίποντα, 2 κλεψίματα, όμως το πράγμα ζόρισε και ο τραυματισμός του δείχνει να είναι πιο σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο Τζορτζ ψάχνει ακόμα το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του και η αλήθεια είναι πως έχει να το πλησιάσει από την εποχή των Πέισερς, τότε που έχασε σε δύο σερί τελικούς Ανατολής από τους Χιτ των Ουέιντ, ΛεΜπρόν και Μπος. Πέρυσι στους Κλίπερς αποκλείστηκε από τους Σανς, ενώ πρόπερσι τα έκανε μούσκεμα στο Game 7 με τον Λέοναρντ κόντρα στους Νάγκετς όπως είπαμε παραπάνω.

Οι Κλίπερς αντέχουν, αλλά για πόσο ακόμα;

Παρόλο που δεν έχουν τους δύο κορυφαίους και πιο ποιοτικούς τους παίκτες, οι Κλίπερς δίνουν τις μάχες τους και μέχρι στιγμής αντέχουν. Παλεύουν όλα τα ματς, όπως έκαναν και κόντρα στους Σίξερς, όπου γύρισαν από το -24 για να νικήσουν. Βρίσκονται στην 8η θέση της κατάταξης στην Δύση και αν τέλειωναν τώρα τα πράγματα, θα έμπαιναν στο play in τουρνουά. Οι Κλίπερς έχουν 23-24, την ώρα που οι 11οι Πέλικανς βρίσκονται στο 17-28. Διαφορά ικανοποιητική για να τους έχει χαλαρούς, όμως αν δεν επιστρέψει γρήγορα κάποιος από τους ηγέτες, η κατάσταση θα γίνει πολύ οριακή. Το ρόστερ δεν έχει και αμέτρητες λύσεις και υπάρχουν πολλά κενά που φωνάζουν τώρα που δεν αγωνίζονται οι Λέοναρντ και Τζορτζ.

Ρέτζι Τζάκσον, Μάρκους Μόρις και Λουκ Κενάρντ ανέλαβαν δράση, ενώ το λιθαράκι τους βάζουν οι Μαν, Μπλέντσο, Ζούμπατς, Μπατούμ και Κόφι. Αλλά κακά τα ψέματα με αυτές τις λύσεις, οι Κλίπερς είναι πολύ πιθανό να μην μπουν ούτε στα playoffs. Θέλουν την... αναβάθμιση, περιμένουν πως και πως Λέοναρντ και Τζορτζ, αλλιώς ίσως χρειαστεί και κάποιο trade για να δυναμώσει η ομάδα και να επουλώσει τις πληγές της.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα