Κόμπι Μπράιαντ: Νο.8 vs No.24 (vids)

Κόμπι Μπράιαντ: Νο.8 vs No.24 (vids)

Νίκος Καρφής
Κόμπι Μπράιαντ: Νο.8 vs No.24 (vids)

bet365

O τεράστιος Κόμπι Μπράιαντ γιγάντωσε τον μύθο του στους Λέικερς, φορώντας τη φανέλα με το Νο.8 και το Νο.24 και το Gazzetta κάνει το crash test.

Mια μέρα πολύ στενάχωρη για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το μπάσκετ και το ΝΒΑ. Σαν σήμερα ο Κόμπι Μπράιαντ μαζί με την κορούλα του, Τζίτζι έφυγαν από τη ζωή λόγω αεροπορικού δυστυχήματος και το άθλημα έχασε έναν από τους σπουδαιότερους ever, έναν καλλιτέχνη μέσα στο παρκέ. Έναν άνθρωπο που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο μπάσκετ και έδωσε τα πάντα στο άθλημα.

Ο Black Mamba έζησε την ύψιστη τιμή όπως άξιζε να έχει δύο διαφορετικά νούμερα του στην οροφή του Staples Center για τα σπουδαία πράγματα που πέτυχε στους Λέικερς. Το Νο.8 αντιπροσωπεύει τη νεότερη εκδοχή του παικταρά, ενώ το Νο.24 έχει να κάνει από τη σεζόν 2006-07 μέχρι το τέλος της υπέρλαμπρης καριέρας του.

Οι Λέικερς φυσικά δεν θα μπορούσαν να διαλέξουν μεταξύ των δύο (Νο.8 και Νο.24) και έτσι απέσυραν και τις δύο, όπως φυσικά άξιζε να γίνει.

Πάμε να δούμε τι πέτυχε ο Black Mamba, ο αξεπέραστος ηγέτης των λιμνάνθρωπων στην καριέρα του με το κάθε νούμερo, τα στατιστικά του και φυσικά το legacy.

Tα στατιστικά του

l

No. 8: 23.9 πόντους, 5.1 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, 0.6 μπλοκ, 2.9 λάθη

No. 24: 26.3 πόντους , 5.3 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ, 1.4 κλεψίματα, 0.3 μπλοκ, 3.1 λάθη

Όπως παρατηρούμε με το Νο.8, το οποίο είχε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του μέχρι και τη σεζόν 2005-06, οι αριθμοί του είναι λίγο χειρότερο σε όλους τους τομείς της επίθεσης. Καλύτερος με το Νο.24 σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ, όμως χειρότερος σε κλεψίματα και μπλοκ. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις ψηλά στο σκοράρισμα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως πρόκειται για έναν από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της ιστορίας και τον μοναδικό που μπόρεσε να πλησιάσει τον Τζόρνταν, μιμούμενος αρκετές κινήσεις του, αφού η αγάπη του για τον Air ήταν μεγάλη, ενώ η σχέση τον δύο αντρών εξαιρετική. Ο Μάικλ έχει παραδεχθεί πως τον Κόμπι τον είχε σαν μικρό αδερφό του.

Η ευστοχία του στα σουτ

No. 8: 45.1 εντός πεδιάς %, 33.6 τρίποντα %, 83.4 βολές %

No. 24: 44.3 εντός πεδιάς %, 32.5 τρίποντα %, 84.0 βολές %

Με το Νο.8 έχει λίγο καλύτερα ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς, αλλά και στο τρίποντο, ενώ χάνει οριακά στις βολές. Με το Νο.24 που φυσικά ήταν πιο έμπειρος έπαιρνε παραπάνω πρωτοβουλίες, παραπάνω προσπάθειες και γενικότερα ένιωθε πιο άνετα στο παρκέ, καθώς με το Νο.8 έζησε τα πρώτα στάδια της καριέρας του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Έπαιρνε 1.6 περισσότερα τρίποντα ανά ματς όταν φορούσε το Νο.24. Είχε 23.9 πόντους με το Νο.8 σε 18.4 προσπάθειες ανά ματς.

Στατιστικά στα playoffs

No. 8: 22.9 πόντοι, 4.9 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 0.7 μπλοκ, 2.8 λάθη

No. 24: 29.3 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, 0.6 μπλοκ, 3.1 λάθη

Και στα playoffs ο τεράστιος Κόμπι, ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε ποτέ τα μωβ και τα μπλε όπως παραδέχθηκε και ο Μάτζικ Τζόνσον, είχε καλύτερους μέσους όρους με το Νο.24, το δεύτερο νούμερο της καριέρας του. Με το Νο.8 είχε 22.9 πόντοι, 4.9 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 0.7 μπλοκ, 2.8 λάθη, ενώ με το Νο.24 μέτρησε 29.3 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, 0.6 μπλοκ, 3.1 λάθη. Πάρα πολύ μεγάλη διαφορά στο σκοράρισμα, αφού το 29.3 πόντοι ανά ματς στα playoffs αποτελεί μια εντυπωσιακή επίδοση. Βέβαια ο Κόμπι ήταν ένας μαέστρος στην επίθεση, αέρινος, μπασκετικό και γλυκό στυλάκι που απολάμβανε ο καθένας να τον βλέπει να παίζει. Ήταν η μαγεία του αθλήματος που φυσικά μελέτησε τον GOAT Τζόρνταν και πήρε τις κορυφαίες κινήσεις του. Πάντα στα playoffs και τα μεγάλα ματς, ο Μπράιαντ έβγαινε μπροστά για να οδηγήσει τους Λέικερς σε θριάμβους.

Legacy

k

No. 8: 3 πρωταθλήματα, 8 φορές All STAR, 8 φορές παίκτης του μήνα, 4 φορές στην κορυφαία πεντάδα, δύο φορές σε δεύτερη και Τρίτη κορυφαία πεντάδα, 4 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα

No. 24: 2 πρωταθλήματα, 1 φορά MVP, 2 φορές Finals MVP, 10 φορές All STAR, 10 φορές παίκτης του μήνα, 7 φορές στην κορυφαία πεντάδα, 5 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και μία φορά στην δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα

Σίγουρα ο Κόμπι με το Νο.8 έχει ένα παραπάνω πρωτάθλημα, αλλά επίσης έπαιξε με τον κορυφαίο συμπαίκτη της καριέρας του τον Σακίλ. Με το Νο.24 όμως κατέκτησε περισσότερες ατομικές διακρίσεις με αποκορύφωμα το βραβείο του MVP των τελικών το 2009 και το 2010 στο back to back.

To legagy είναι τεράστιο και με τα δύο νούμερα, αλλά αυτό το ένα πρωτάθλημα διαφορά κάτι λέει και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, αφού οι λιμνάνθρωποι έκαναν το three peat από το 2000 ως το 2002. Πάντως με το Νο.24 ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας και σε αρκετές χρονιές που το ρόστερ ήταν φτωχό, τους κουβαλούσε μόνος του. Αν εξαιρέσει κανείς τη συνεργασία του με τον Γκασόλ και τον Αρτέστ στα δύο τελευταία πρωταθλήματα των Λέικερς. Ο Κόμπι λατρεύτηκε, δόξασε τα δύο συγκεκριμένα νούμερα και πλέον έχουν πάρει τη θέση που τους αρμόζει στην οροφή του γηπέδου, δίπλα στους υπόλοιπους θρύλους της ομάδας.

Γιατί κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Κόμπι. Κανείς δεν θα είναι ο «επόμενος Κόμπι» γιατί ο Μπράιαντ ήταν μόνο ένας. Τόσο ξεχωριστός, τόσο… καλλιτέχνης με τη μπάλα στα χέρια, τόσο αέρινος στις κινήσεις του. Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.

 

NBA Τελευταία Νέα