Kobe Bryant for the win: BANG! (vids)

Kobe Bryant for the win: BANG! (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Kobe Bryant for the win: BANG! (vids)

bet365

Ο Κόμπι Μπράιαντ πέτυχε ουκ ολίγα winning shots στη μυθική καριέρα του και το Gazzetta ξεχώρισε το Top-8 του Black Mamba.

Σύμφωνοι, οι ταμπέλες στους ανθρώπους είναι τουλάχιστον επικίνδυνες ωστόσο ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν εκείνος ο... εκνευριστικός τύπος που έθετε εν αμφιβόλω την κανονικότητα ενός αγώνα, ένας από τους καλύτερους clutch παίκτες στο ΝΒΑ που άλλαζε τις ισορροπίες του ματς. Το επίπεδο της αυτοπεποίθησης του σούπερ σταρ των Λέικερς υπήρχε σε ελάχιστους παίκτες στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο και το Gazzetta ξεχώρισε το Top-8 του Black Mamba.

8. Λέικερς - Κινγκς 109-108 (1 Ιανουαρίου 2010)

Οι Λέικερς υποδέχονταν τους Κινγκς στο Staples Center την Πρωτοχρονιά του 2010. Με τον δείκτη του σκορ στο 106-108 για το Σακραμέντο, ο νυν κόουτς των Σέλτικς, Ίμε Ουντόκα στήθηκε στη γραμμή των βολών στα 4.8" για το τέλος ωστόσο είχε 0/2 βολές χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς! Ακολούθως, ο Σάσα Βούγιασιτς έκανε την επαναφορά μετά από το timeout, ο Πάου Γκασόλ πάσαρε στον Κόμπι Μπράιαντ που προηγουμένως απέφυγε τον αντίπαλό του και σκόραρε ελεύθερος για τρεις μπροστά στον πάγκο των φιλοξενούμενων! Όταν ο Μπράιαντ έπιασε την μπάλα με το ένα χέρι, είχε μόλις 1" για να σουτάρει. Εν τέλει, σημείωσε το τρίτο προσωπικό buzzer beater εκείνης της σεζόν.

7. Μπακς - Λέικερς 106-107 (16 Δεκεμβρίου 2009)

Τον Δεκέμβριο του 2009, ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν εκείνος που μίλησε στο φινάλε του αγώνα με τους Μιλγουόκι Μπακς, σκοράροντας με το αγαπημένο του fade-away γυριστό σουτ που τον ακολούθησε σε όλη την καριέρα του με τους Λέικερς. Μολονότι, λοιπόν άπαντες γνώριζαν ότι η μπάλα θα κατέληγε στον Μπράιαντ στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, εντούτοις ουδείς μπόρεσε να τον σταματήσει. Ο Κόμπι πήρε την μπάλα από τον Λαμάρ Όντομ στα 5.4" και ευστόχησε μπροστά στον Τσάρλι Μπελ για το 106-107, σημειώνοντας το δεύτερο buzzer beater σε έναν μήνα. Προηγουμένως, μάλιστα είχε αστοχήσει από το ίδιο σημείο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

6. Σέλτικς - Λέικερς 89-90 (31 Ιανουαρίου 2010)

Ο τίτλος απέναντι στους Σέλτικς το 2010 έμελλε να είναι ο τελευταίος από τους πέντε που κατέκτησε συνολικά ο Κόμπι Μπράιαντ με τους Καλιφορνέζους. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2009-10, ο Black Mamba ήταν εκείνος που κλείδωσε τη νίκη των Λέικερς στη Βοστόνη, σκοράροντας με δύσκολο fadeaway σουτ μπροστά στον Ρέι Άλεν! Αρχικώς, επιχείρησε το drive κι εν συνεχεία πάσαρε στον Άντριου Μπάινουμ ο οποίος γύρισε αμέσως την μπάλα στον Κόμπι που βρέθηκε στη γραμμή των βολών και ευστόχησε στα 7.3" για το 89-90. Νίκη στο Garden για τους Λέικερς με καλάθι του Μπράιαντ στα τελευταία δευτερόλεπτα... Το τέλειο σενάριο!

5. Λέικερς - Νάγκετς 101-99 (19 Δεκεμβρίου 2003)

Ο Κόμπι έκανε πρόωρο δώρο Χριστουγέννων στους φίλους των Λέικερς το 2003. Με το σκορ ισόπαλο στο 99-99 κόντρα στους Νάγκετς, οι Καλιφορνέζοι είχαν την επαναφορά στα 2.5" για το τέλος, ο Μπράιαντ πήρε την μπάλα, έριξε την προσποίηση στον Τζον Μπάρι, σηκώθηκε στα 0.6" και σκόραρε εκτός ισορροπίας για το 101-99 μέσα σε πανδαιμόνιο! Κι όλα αυτά ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση της κατηγορίας βιασμού εναντίον του...

4. Σπερς - Λέικερς 85-87 (12 Μαΐου 2002)

Οι Λέικερς είχαν το προβάδισμα με 2-1 νίκες στα ημιτελικά της Δύσης με τους Σπερς και ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν εκείνος που έκρινε το Game 4 της σειράς απέναντι στους Τεξανούς. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 85-85 και οι «Λιμνάνθρωποι» είχαν γεμάτη επίθεση. Ο Μπράιαντ ροκάνισε τον χρόνο ντριμπλάροντας στο κέντρο του γηπέδου όμως έχασε την μπάλα ενώ ήταν έτοιμος να κάνει drive. Ο Ντέρεκ Φίσερ το πήρε πάνω του ωστόσο αστόχησε σε δύσκολη προσπάθεια από την κορυφή. Ο Κόμπι ήταν εκεί, μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε μπροστά στον Ντέιβιντ Ρόμπινσον για το τελικό 85-87! Στο τέλος της χρονιάς οι Λέικερς πανηγύρισαν το three-peat.

3. Λέικερς - Χιτ 108-107 (4 Δεκεμβρίου 2009)

Εκείνο το τρίποντο του Κόμπι Μπράιαντ έπεσε σαν βόμβα στα κεφάλια των Χιτ, τερματίζοντας τον βαθμό δυσκολίας! Συγκεκριμένα, το Μαϊάμι ήταν μπροστά στο σκορ με 105-107 και ο Ρον Αρτέστ έκανε την επαναφορά στα 3.2". Ο Κόμπι πήρε την μπάλα έχοντας τον Ντουέιν Ουέιντ να τον ακολουθεί ως την κορυφή του τριπόντου, εκεί όπου ο Black Mamba πέτυχε ένα... εξωφρενικό εκτός ισορροπίας σουτ για το 108-107. Ο D-Wade προσπάθησε να βγάλει την άμυνα όμως ο Μπράιαντ κλείδωσε την όγδοη συνεχόμενη νίκη των Λέικερς που έφτασαν ως το τέλος της διαδρομής, κατακτώντας τον τίτλο στη σειρά με τους Σέλτικς κι έχοντας ως MVP των Τελικών τον Κόμπι.

2. Λέικερς - Σανς 99-98 (30 Απριλίου 2006)

Οι Λέικερς υποδέχονταν τους Σανς στον α' γύρο των playoffs της σεζόν 2005-06. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν 88-90 και είχαν την επαναφορά στα 7.9" για το τέλος της κανονικής διάρκειας όταν ο Σμους Πάρκερ έκλεψε την μπάλα από τον Στιβ Νας κοντά στο κέντρο του γηπέδου, πάσαρε στον Τζορτζ κι εκείνος έδωσε την μπάλα στον Κόμπι Μπράιαντ που έστειλε το ματς στο έξτα πεντάλεπτο, σκοράροντας με floater. Στα 6.1" για το τέλος της παράτασης, ο Ουόλτον κέρδισε το τζάμπολ από τον Νας, η μπάλα έφτασε στον Μπράιαντ κι εκείνος χάρισε τη νίκη στους Λέικερς με fade-away jumper από τη γραμμή των βολών για το τελικό 99-98, κάνοντας το 3-1 στη σειρά με τους Σανς!

1. Μπλέιζερς - Λέικερς 104-105 (14 Απριλίου 2004)

Ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε δυο από τα πιο iconic clutch shots της τεράστιας καριέρας του στον αγώνα των Λέικερς με τους Μπλέιζερς στο φινάλε της regular season 2003-04. Το Πόρτλαντ ήταν μπροστά στο σκορ με 87-84 στα 8" για το τέλος της κανονικής διάρκειας όταν ο Black Mamba πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο εκτός ισορροπίας κι έστειλε το ματς στην πρώτη παράταση έχοντας τον Ρούμπεν Πάτερσον κολλημένο πάνω του. Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο, ο Γκάρι Πέιτον έκανε την επαναφορά μετά από το timeout των Καλιφοφνέζων στο 1" κι ο Μπράιαντ το «μπουμπούνισε» για το τελικό 104-105!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα