Κόμπι Μπράιαντ: Δεκαέξι χρόνια από το βράδυ των 81 πόντων (vid)

Κόμπι Μπράιαντ: Δεκαέξι χρόνια από το βράδυ των 81 πόντων (vid)

bet365

Εκείνη η βραδιά γιγάντωσε ένα θρύλο. Και «σημάδεψε» μια για πάντα τον Τζέιλεν Ρόουζ. Η νύχτα που ο Κόμπι σημείωσε 81 πόντους. Τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή στην ιστορία του NBA.

Εκείνο το βράδυ. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ασταμάτητος. Ό,τι και αν δοκίμασαν οι Τορόντο Ράπτορς, τίποτα δεν μπορούσε να τον εμποδίσει. Είχε μπει στο δρόμο του μεγαλείου. Ο Κόμπι ήταν ήδη 10 χρόνια στη λίγκα.

Και παρέδωσε μία υπέροχη παράσταση 81 πόντων! Τι και αν έχουν περάσει 16 χρόνια; Παραμείνει ακόμη η πιο εντυπωσιακή συγκομιδή στην ιστορία του ΝΒΑ. Μόνο πίσω απ' τον θρυλικό Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και το βράδυ που έγινε ο πρώτος και ο τελευταίος παίκτης που είχε τριψήφιο αριθμό πόντων. Εκατό ολοστρόγγυλους.

Ο Κόμπι θα μπορούσε να το απειλήσει. Θα μπορούσε να το ξεπεράσει. Έφτασε πιο κοντά απ' όλους. Σε μία εποχή που το ΝΒΑ δεν ήταν συνηθισμένο σε μαζεμένες σαραντάρες και πενηντάρες.

Μόνο ο Ντέβιν Μπούκερ - θαυμαστής και συνεχιστής του Κόμπι - και οι 70 πόντοι που σημείωσε στις 24 Μαρτίου του 2017 πλησίασαν το κατόρθωμα του Μπράιαντ.

Οι 81 πόντοι «γέννησαν» και ένα εξαιρετικό διαφημιστικό. Με τον Τζέιλεν Ρόουζ να δέχεται να διακωμωδήσει το πάθημα του. Στο πλευρό του Κόμπι Μπράιαντ.

Η τυχαία συνάντησή τους σε ένα εστιατόρια. Και η παραγγελία του Κόμπι για μία βότκα μαρτίνι με 81 ελιές! Το βλέμμα του Κόμπι και εκείνο του Ρόουζ, για μερικά δεύτερα, κλέβει την παράσταση.

Ο Black Mamba χρειάστηκε 46 σουτ για να φτάσει στους 81 πόντους: 7/13 τρίποντα, 21/33 δίποντα και 18/20 βολές σε 41:56 στο παρκέ. Και φυσικά η νίκη για τους Λος Άντζελες Λέικερς κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς με 122-104.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα