Μπούκερ: Ξέρει να κρατά τους… ήλιους ψηλά! (vid)

Μπούκερ: Ξέρει να κρατά τους… ήλιους ψηλά! (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Μπούκερ: Ξέρει να κρατά τους… ήλιους ψηλά! (vid)

bet365

Ο σταρ των Σανς διανύει ακόμα μια εξαιρετική σεζόν και είναι μπροστάρης στην προσπάθεια της ομάδας του που δεσπόζει στο ΝΒΑ με το καλύτερο ρεκόρ.

Ξέρει, έχει μάθει και συνεχίζει να μαθαίνει να βρίσκει τον τρόπο να ξεκλειδώνει την ομάδα του. Συνήθως με τις δικές του πλάτες, ωστόσο η λάμψη του παραμένει… ταπεινή λόγω του χαρακτήρα του. Ο Ντέβιν Μπούκερ είναι ο σταρ που χρειάζονται οι Σανς και απολαμβάνει μία ακόμη σεζόν μπασκετικής εξέλιξης.

Ακόμα και αν ο Σακίλ Ο’Νιλ δεν μπορεί να θεωρήσει το Φοίνιξ ως φαβορί για τους τελικούς του ΝΒΑ, η πορεία των «ήλιων» μέχρι στιγμής βρίσκεται σε μόνιμη… Ανατολή, αφού σε 42 αναμετρήσεις καταγράφουν το μεγαλύτερο ρεκόρ στη διοργάνωση με 33 νίκες και 9 ήττες.


Στο τελευταίο ματς απέναντι στους Πίστονς, ο «D.Bοοk» έβαλε ακόμη μία 30άρα στο ενεργητικό του με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και δήλωσε «παρών» όταν η ομάδα του χρειάστηκε να ξεκολλήσει στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι από όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του τον Δεκέμβρη, σε 13 αναμετρήσεις έχει δει αυτό το «30» στην στατιστική του 5 φορές με πιο τρανό παράδειγμα τους 38 κόντρα στους Θάντερ. Εκεί όπου έσπασε το… φράγμα των 10.000 πόντων και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ αρχισκόρερ.

Πρόκειται για ένα από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της Λίγκας που θα βρει την ευκαιρία να σε… εκτελέσει με χίλιους τρόπους και σημειώνει φέτος 23.9 πόντους μέσο όρο με 40.9% στο τρίποντο, ενώ μαζεύει 5.3 ριμπάουντ και μοιράζει 4.4 ασίστ. Χτίζει χαρακτήρα και βελτιώνεται συνεχώς με τους Σανς να έχουν το τρένο στις ράγες για δεύτερη σερί σεζόν.

Ο Κόμπι και η σύγκριση

Στην 7η σεζόν του στο ΝΒΑ έχει έρθει αρκετές φορές στη δύσκολη θέση να απαντήσει σε όσους βάζουν το όνομά του δίπλα από εκείνο του Κόμπι Μπράιαντ. Ο Μπούκερ δεν έκρυψε ποτέ πως μεγάλωσε με το συγκεκριμένο πρότυπο και δεν θα ήταν, άλλωστε, εφικτό αφού η κινησιολογία του στο παρκέ είναι σε μεγάλο μέρος βγαλμένη από το ρεπερτόριο του Black Mamba.

«Πάντα απολαμβάνω τα social media, ειδικά όταν λένε καλά πράγματα για μένα. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι ο κόσμος ακόμα με συγκρίνει με τον Κόμπι Μπράιαντ. Τους είπα και στα playoffs να σταματήσουν να φέρνουν τη Mamba Mentality στην επιφάνεια. Mε εμπνέει ο Κόμπι και η Μamba Mentality, αλλά δεν είμαι ο Κόμπι»


Αυτά ήταν τα λόγια πρόσφατα προκειμένου να δώσει τέλος στις συγκρίσεις. Μερικά χρόνια πίσω ο Mamba ως μέντοράς του, του είχε χαρίσει υπογεγραμμένα παπούτσια με το «Be Legendary!».

Και προσπαθεί να κάνει πράξη αυτό το moto, μόνο που όπως και ο Κόμπι, θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα. Με τον δικό του τρόπο. Η σύγκριση δεν αφορά τα επιτεύγματα, στα οποία παρεμπιπτόντως μπορεί απλά να αναφερθεί πως ο Μπούκερ έχει φτάσει τις 123 «30άρες» στα 25 του χρόνια ξεπερνώντας τον μέντορά του (121 ο Κόμπι) και έχοντας μπροστά του μόνο τον Μάικλ Τζόρνταν.

Παρόλα αυτά, το βάρος της ευθύνης «συγκρατεί» τη χαρά της προσπάθειας από τον παίκτη του Φοίνιξ, ο οποίος μάλλον τοποθετείται πίσω από μία (μεγαλοπρεπή) σκιά.

Οι… αντιπερισπασμοί

Όχι σαν αυτή που του δημιουργούσε στις βολές του η… χορευταρού μασκότ των Ράπτορς. Ο Μπούκερ εκνευρίστηκε, παραπονέθηκε στον διαιτητή και έδιωξε τη φιγούρα του Τορόντο από το οπτικό του πεδίου.

Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που λειτουργούσε ως… αντιπερισπασμός στο παιχνίδι του, αλλά και εκείνο που του έδωσε μία πολύ καλή θέση στα βιντεάκια του Σακίλ.

Η «τριπλέτα» με τους Πολ και Έιτον

Για να επιστρέψουμε στα σοβαρά. Ο Μπούκερ περιτριγυρίζεται από τους κατάλληλους συμπαίκτες που μαζί… τραβάνε το κουπί για τους «ήλιους». Πολ και Έιτον συνθέτουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο που με την προσθήκη του 25χρονου γκαρντ γίνονται από τις «τριπλέτες» που είναι σημεία αναφοράς στο ΝΒΑ.

Η Δύση απολαμβάνει το θέαμα που της προσφέρουν περνώντας τους αντιπάλους τους τον έναν μετά τον άλλον. Αναγκάζοντας τους λάτρεις του αθλήματος να στοιχηματίζουν για την πορεία τους. Και χαμογελώντας βλέποντας τους Σανς να δένουν όλο και περισσότερο.


Ο 23χρονος σέντερ μετρά 16.8 πόντους και 10.5 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ σουτάρει με career-high 63.3%. Μία αξιόπιστη λύση στη ρακέτα με τρομερή προοπτική, που όμως είναι… ξενερωμένος από το Φοίνιξ που δεν του πρόσφερε μαξ συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι. Που να είχε και έξτρα κίνητρο… Η περιπέτειά του με τον κορονοϊό δεν του στέρησε δυνάμεις αφού πάτησε το play ακριβώς μετά το… pause.

Περιμένουμε να δούμε τη ζημιά από τον τραυματισμό του στο ματς με το Ντιτρόιτ.


Το ιδανικό πρόσωπο για να συνδέσει τα… νέα και κρύα αίματα των Σανς είναι ο κορυφαίος floor manager, Κρις Πολ. Ανεβάζει επίπεδο τους συμπαίκτες του στο παρκέ με την δημιουργία του, αλλά δεν παραλείπει τα υπόλοιπα… καθήκοντα. Έχει πιάσει το μοναδικό milestone των 20.000 πόντων και 10.000 ασίστ και φέτος σημειώνει 13.9 πόντους με 9.9 ασίστ ανά αγώνα.

Τι κυνηγάει στα 36 του χρόνια; Μα φυσικά τον τίτλο του πρωταθλητή που λείπει από την τροπαιοθήκη του. Και μοιάζει να είναι στο πιο σωστό περιβάλλον για να κυνηγήσει ξανά το δαχτυλίδι.

 

NBA Τελευταία Νέα