Ράπτορς: Δεν τους υπολόγιζε κανείς, αλλά παίζουν με την περηφάνια του πρωταθλητή (vids)

Ράπτορς: Δεν τους υπολόγιζε κανείς, αλλά παίζουν με την περηφάνια του πρωταθλητή (vids)

Νίκος Καρφής
Ράπτορς: Δεν τους υπολόγιζε κανείς, αλλά παίζουν με την περηφάνια του πρωταθλητή (vids)

bet365

Οι Ράπτορς έκαναν το 3/3 κόντρα στους Μπακς και το Gazzetta γράφει για μια ομάδα που παλεύει σε κάθε ματς, έχοντας πάντα να θυμάται το ένδοξο 2019

Από τους τελικούς του 2019 πολλά έχουν αλλάξει στους Ράπτορς. Οι ήρωες εκείνου του τίτλου, Καουάι Λέοναρντ και Κάιλ Λάουρι δεν βρίσκονται πια στην ομάδα, ενώ σίγουρα το φετινό σύνολο του Νερς απέχει πολύ από την ποιότητα του παλιού ρόστερ.

Όμως αυτό που παραμένει ίδιο είναι η δίψα αυτής της ομάδας να παλεύει κάθε ματς κόντρα σε καλύτερους αντιπάλους, να μην τα παρατά ποτέ να χαίρεται το παιχνίδι. Το Gazzetta γράφει για το Τορόντο που θα παίζει πάντα με την περηφάνια του πρωταθλητή.

Έχουν 3/3 κόντρα στους πρωταθλητές Μπακς

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να υποτάξεις τους πρωταθλητές Μπακς του φοβερού και τρομερού Γιάννη Αντετοκούνμπο. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να το κάνεις τρεις φορές μέσα στην ίδια σεζόν μέσα σε λίγους μήνες. Κι όμως οι Ράπτορς έχουν δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο στα ματς με τα ελάφια και έχουν πετύχει 3 νίκες σε 3 αναμετρήσεις, κάνοντας τους Μπακς να βλέπουν εφιάλτες. Άλλωστε ήταν η ομάδα που το 2019 τους έσβησε το όνειρο τίτλου, όταν επέστρεψε από το 0-2 για να το κάνει 4-2 και να περάσει στους τελικούς του ΝΒΑ, φτάνοντας στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Μέσα σε 10 μέρες έχουν αποδράσει με δύο διπλά από μία εκ των δυσκολότερων εδρών της λίγκας. Χθες επικράτησαν με 103-96, ενώ στις 6 Γενάρη νίκησαν με 117-111. Στην επίσκεψη των Μπακς στο Τορόντο στις 3 Δεκέμβρη και πάλι οι Καναδοί έφυγαν με ψηλά το κεφάλι, αφού επικράτησαν με 97-93. Έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν ζημιές στους Μπακς και δείχνουν σίγουροι για τα όσα πετυχαίνουν στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμήσει, ειδικά το Μιλγουόκι που δείχνει ευάλωτο κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Mόνο οι ΒανΒλίτ, Σιάκαμ, Ανουνόμπι και Μπουσέ έμειναν να κρατάνε τις... Θερμοπύλες

Από την πρωταθλήτρια ομάδα του 2019, μόλις τέσσερις παίκτες έχουν μείνει πιστοί στο Τορόντο. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν τραβήξει για άλλες πολιτείες, αφήνοντας την ομάδα στα δύσκολα και ειδικά μετά την φυγή του Καουάι Λέοναρντ το καλοκαίρι του 2019.

Οι κύριοι Φρεντ ΒανΒλίτ, Πασκάλ Σιάκαμ, ΟJ Aνουνόμπι και Κρις Μπουσέ έμειναν στο Τορόντο για να κρατήσουν τις... Θερμοπύλες και να παλέψουν για την επόμενη μέρα της ομάδας, η οποία δεν θα είναι εύκολη, δεν θα είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, κάτι που φάνηκε και την περσινή σεζόν.

Όμως πολεμάνε, μάχονται, δίνουν την ψυχή τους σε κάθε παιχνίδι για να κρατήσουν ψηλά τη σημεία, για να διατηρήσουν την περηφάνια του πρωταθλητή που τους έχει μείνει λιγάκι ακόμη από την μαγική πορεία του 2019. Έχοντας βρει συμπαραστάτες στο πρόσωπο του rookie Μπαρνς που αποδεικνύεται λαβράκι, αλλά και του φιλότιμου... σκυλιού Ατσίουα, οι Καναδοί βρίσκονται στην 8η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 21-19 και αναζητούν τρόπο να κρατηθούν στις θέσεις που οδηγούν στο play in τουρνουά. Έχουν 7 νίκες στα 9 τελευταία ματς και δείχνουν χαρακτήρα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για τη συνέχεια της σεζόν.

Η τριάδα ΒανΒλίτ-Σιάκαμ-Ανουνόμπι τους οδηγεί

mm

ΒανΒλίτ, Ανουνόμπι και Σιάκαμ κάνουν τη διαφορά. Ο γκαρντ των Καναδών μετρά 22.1 πόντους, 6.7 ασίστ, 4.9 ριμπάουντ και 1.7 κλεψίματα κατά μέσο όρο και μιλάμε για τον κορυφαίο της ομάδας σε πόντους ασίστ και κλεψίματα. Ο Σιάκαμ έχει 20.8 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ. Τέλος ο OJ έχει 19.2 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1.5 κλέψιμο.

Χωρίς να έχουν την... χρυσόσκονη άλλων σταρ της λίγκας, κάνουν αθόρυβα του δουλειά για το καλό της ομάδας, ψάχνοντας τρόπο να παίξουν και μετά την regular season. Δεν θέλουν να πάνε για διακοπές από πολύ νωρίς. Ο ΒανΒλίτ έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο καιρό με έξι 30άρες στα 11 τελευταία ματς της ομάδας του, ενώ σε τρεις περιπτώσεις μέτρησε 10+ ασίστ, κάνοντας παπάδες και στη δημιουργία. Aπό κοντά και ο Σιάκαμ που ειδικά όταν βλέπει μπροστά του τους Μπακς, τρελαίνεται. Αφηνιάζει. Φόρτωσε το καλάθι των ελαφιών με 33 και 30 πόντους αντίστοιχα στα δύο πρόσφατα συναπαντήματα, ενώ στο χθεσινό παιχνίδι έκανε tripl double με 30 ποντους, 10 ασίστ και 10 ριμπάουντ. ΒανΒλίτ και Σιάκαμ ήταν κλειδιά σε άμυνα και επίθεση και στο πρωτάθλημα που κατέκτησε το Τορόντο το 2019, δίνοντας μεγάλη βοήθεια σε Λέοναρντ και Λάουρι.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα