Ουέιντ: «Θα ξεχάσουν τον Τζόρνταν όπως ξεχνάμε τον Καρίμ»

Σταυρούλα Μουστακάτου
Ουέιντ: «Θα ξεχάσουν τον Τζόρνταν όπως ξεχνάμε τον Καρίμ»

bet365

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ουέιντ στάθηκε στις εποχές που αλλάζουν στο άθλημα, ενώ δεν δίστασε να πει πως κάποια στιγμή το κοινό δεν θα θυμάται τον Τζόρνταν, όπως γίνεται με τον Τζαμπάρ.

Ο Ντουέιν Ουέιντ φιλοξενήθηκε στο «Armchair Expert» και μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του αναφέρθηκε στον όρο του "GOAT" και κατά πόσο αυτός μπορεί να έχει διάρκεια μέσα στο χρόνο.

Εκφράζοντας τις προσωπικές του θέσεις, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια και ότι αν μη τι άλλο σε λίγο καιρό θα ξεχνάμε τον MJ όπως τον Τζαμπάρ.

Συγκεκριμένα είπε: «Αυτά τα GOATs, αυτά τα ονόματα που λέμε, δεν πρόκειται να είναι πολλοί από αυτούς τους παίκτες. Αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται να προχωράει. Και έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Και τα μάτια θα συνηθίζουν σε νέα πράγματα».

Ενώ συνέχισε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συζήτηση για τους GOATs. Τώρα θα είναι η νεότερη, νεότερη και νεότερη γενιά. Και θα ξεχάσουν τον Τζόρνταν όπως ξεχνάμε τον Καρίμ.

Αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού. Εξελίσσεται καθώς οι παίκτες έρχονται και φεύγουν. Τα ρεκόρ προορίζονται για να σπάσουν, και αργά ή γρήγορα, αυτά τα επιτεύγματα από συγκεκριμένους παίκτες που κάποτε θεωρούνταν ανέγγιχτα θα καταρριφθούν και σύντομα θα δημιουργηθεί ένα νέο σύνολο ρεκόρ.

Πολλοί παράγοντες είναι απαραίτητοι για να θεωρηθεί ένας παίκτης το GOAT του NBA. Πρώτον, πρέπει να έχει μια παραγωγική καριέρα με τίτλους για να ξεκινήσει. Υπάρχει επίσης η υγεία, η τύχη και η υποστήριξη των οπαδών. Αυτό που κάνει τον MJ το πρότυπο και το GOAT που αψηφά τη γενιά είναι ότι έπρεπε να κερδίσει τα πάντα. Η παρουσία του μπορεί ακόμα να γίνει αισθητή στο πρωτάθλημα, και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δείχνουν το πόσο σπουδαίος είναι.

Εάν η συζήτηση "GOAT" δεν τελειώσει ποτέ, ίσως θα πρέπει να υπάρχει ένας παίκτης της δεκαετίας αντ 'αυτού. Ο όρος είναι για τους παίκτες των οποίων τα επιτεύγματα και η κυριαρχία διήρκεσαν μια δεκαετία (ή μια εποχή). Με αυτόν τον τρόπο, κάθε μεγάλος παίκτης θα είχε τον σεβασμό που του αξίζει.

Φυσικά, όλοι έχουμε διαφορετικές έννοιες από το μεγαλείο και άλλα κριτήρια για να καθορίσουμε τον μεγαλύτερο όλων των εποχών. Αν το ΝΒΑ δεν καθιερώσει κάποιου είδους επίσημα κριτήρια, οι οπαδοί θα επιδίδονται πάντα σε φιλικά πειράγματα για το πραγματικό GOAT».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NBA Τελευταία Νέα