Μπακς: Η πιθανή ανταλλαγή και η «θυσία» του μέτριου αμυντικού Κάζινς

Μπακς: Η πιθανή ανταλλαγή και η «θυσία» του μέτριου αμυντικού Κάζινς

Μπακς: Η πιθανή ανταλλαγή και η «θυσία» του μέτριου αμυντικού Κάζινς

bet365

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς αποχωρεί από τους Μιλγουόκι Μπακς, εξαιτίας της αμυντικής συμπεριφοράς του. Μία κίνηση που... μυρίζει trade. Ή την επανένωση των δύο πλευρών μετά το trade deadline.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς αποκτήθηκε για να λύσει το πρόβλημα στις θέσεις των ψηλών για τους Μιλγουόκι Μπακς. Και για ένα μικρό διάστημα το έκανε.

Μόνο που ο general manager των πρωταθλητών, o Τζον Χορστ αποφάσισε να πάψει το (μη εγγυημένο) συμβόλαιο των 2.004.047 δολαρίων, μία ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία για την αυτόματη ενεργοποίηση της προοπτικής ανανέωσης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η κίνηση του Χορστ... μυρίζει το ενδεχόμενο ανταλλαγής. Αλλά και την παραδοχή των Μπακς πως άλλα περίμεναν (ή ζήτησαν) και άλλα έλαβαν από τον Κάζινς.

Ο μέτριος αμυντικός Κάζινς

Ο ρόλος του Κάζινς μόλις αποκτήθηκε από τους Μπακς ήταν να βοηθήσει σε επίθεση και άμυνα. Στο πρώτο κομμάτι ήταν εκεί, ειδικά στα παιχνίδια που απουσίασαν οι μοναδικοί ψηλοί της ομάδας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Μπόμπι Πόρτις. Με αυτόν στο παρκέ, οι Μπακς σκόραραν 119.6 πόντους ανά 100 κατοχές.

Με το Κάζινς στο παρκέ, ωστόσο, επέτρεπαν και 112.8 πόντους (ανά 100 κατοχές) στην άμυνα. Τρεις παραπάνω πόντους από τον μέσο όρο σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

Χώρια που οι αντίπαλοι των Μπακς (με τον Κάζινς στο παρκέ) σούταραν με 64.4%, κατά 15.4% καλύτερα σε σχέση με τα σχήματα χωρίς τον Κάζινς.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην (πλέον) σέντερ των πρωταθλητών έκανε 6.1 φάουλ ανά 36 λεπτά συμμετοχής. Κάτι... απαγορευτικό για τη φιλοσοφία του Μάικ Μπουντενχόλζερ, αφού οι Μπακς στα χρόνια του οδηγούν ελάχιστα τους αντιπάλους τους στη γραμμή των βολών.

Με 14 συμβόλαια και υπομονή

Είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός σέντερ δεν ευθύνεται για όλα τα... δεινά των Μπακς. Αλλά - όπως και στην περίπτωση του Γιώργου Καλαϊτζάκη - ήταν ο εύκολος στόχος επειδή δεν είχε εγγυημένο συμβόλαιο.

Όπως όλα δείχνουν, οι Μπακς θα ενεργοποιήσουν τη συμφωνία με τον Ουέσλι Μάθιους, έχοντας 14 εγγυημένα συμβόλαια και μία κενή θέση!

Για μία ανταλλαγή ή έστω την ευχέρεια να αναζητήσουν έναν ψηλό, σε περίπτωση που υπάρχει κάτι αξιόλογο στην αγορά. Ο Χορστ, μιλώντας στο ESPN, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μία νέα συνεργασία μετά την 10η Φεβρουαρίου, όσο δύσκολο και αν μοιάζει αυτό το ενδεχόμενο.

@Photo credits: Milwaukee Bucks
 

NBA Τελευταία Νέα