Το Χριστουγεννιάτικο ρεκόρ του Κινγκ με την 60άρα στο «Madison Square Garden» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Το Χριστουγεννιάτικο ρεκόρ του Κινγκ με την 60άρα στο «Madison Square Garden» (vid)

bet365

Συμπληρώνονται 37 χρόνια από τη βραδιά που ο Μπέρναντ Κινγκ ήταν ο «βασιλιάς» των Χριστουγέννων σε παιχνίδι των Νικς με τους Νετς.

Ενδεχομένως να μην έχει πάρει ποτέ τα credits που του αναλογούσαν, αλλά ο Μπέρναντ Κινγκ είχε φροντίσει να γράψει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ, παρά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο με αποτέλεσμα να χάσει δύο χρονιές με διαφορά έξι χρόνων (1985-86 και 1991-92).

Φυσικά θα έχει για πάντα στη μνήμη του τα Χριστούγεννα του '84 και πιο συγκεκριμένα το παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο «Madison Square Garden» μεταξύ των Νιου Γιορκ Νικς και των Νιου Τζέρσεϊ Νετς, καθώς είχε κάνει ρεκόρ με 60 πόντους! Μπορεί οι Νεοϋορκέζοι να γνώρισαν την ήττα με 120-114 αλλά εκείνος είχε γράψει την δική του και... ανεξίτηλη έως σήμερα, ιστορία σε «Christmas Day» στο ΝΒΑ.

Στα 41 λεπτά που είχε βρεθεί στο παρκέ, είχε συνδυάσει την 60άρα του με 19/30 δίποντα, 22/26 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αμέσως επόμενοι σκόρερ ήταν οι Σπάροου και Κάμινγκς, οι οποίοι είχαν από 13 πόντους ο καθένας.

Για την... ιστορία, ο γνώριμος στο ευρωπαϊκό κοινό από τη παρουσία του στην «Σούγκαρ» Ρέι Ρίτσαρτσον είχε οδηγήσει τους Νετς στο σκοράρισμα με 36 πόντους.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει τα Χριστούγεννα του '84

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα