Άρχοντες στη EuroLeague, χαμένοι στο ΝΒΑ (vids)

Άρχοντες στη EuroLeague, χαμένοι στο ΝΒΑ (vids)

Άρχοντες στη EuroLeague, χαμένοι στο ΝΒΑ (vids)

bet365

Κάποιοι παίκτες είχαν τον κόσμο της EuroLeague στα πόδια τους. Την άφησαν για χάρη του ΝΒΑ και πλέον λαμβάνουν... ψίχουλα σε χρόνο συμμετοχής!

Η ζωή στο ΝΒΑ είναι δύσκολη. Οι ρυθμοί θεότρελοι. Και κάθε παίκτης ζει με το όνειρό του. Πολλές φορές μένει σε αυτό. Εδώ και αρκετά χρόνια το ΝΒΑ έχει ρίξει... δίχτυα στη EuroLeague. Και κάνει δικό του ό,τι θεωρεί ικανό να αντέξει.

Τα επιτυχημένα παραδείγματα είναι πολλά. Μόνο που υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Παίκτες που είχαν στα πόδια τους τη EuroLeague, προτίμησαν να παίξουν με τα μεγαλύτερα παιδιά. Μόνο που η επιθυμία τους δεν είχε το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Κέβιν Πάνγκος (Κλίβελαντ Καβαλίερς)

Το καλοκαίρι ήταν από τους πιο περιζήτητους παίκτες στη EuroLeague. Η σεζόν που έκανε με τη Ζενίτ αποτέλεσε το τέλειο δέλεαρ. Μόνο που το μυαλό του Κέβιν Πάνγκος ήταν στο ΝΒΑ.

Το περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή. Και δικαιώθηκε, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να του δίνουν διετές συμβόλαιο.

Εδώ σταματούν όλα τα καλά. Στη φετινή σεζόν, με τους Καβαλίερς να εμφανίζονται βελτιωμένοι, ο Καναδός γκαρντ έχει αγωνιστεί όλα και όλα 57 λεπτά! Από τα 13 ματς που αγωνίστηκε σε βρέθηκε σε κανένα στην αρχική πεντάδα και μετράει 1.2 πόντους, 0.2 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ!

Για ένα μικρό διάστημα δόθηκε και στην ομάδα των Καβαλίερς στην G-League.

Στην περσινή σεζόν, ο Πάνγκος είχε 13.5 πόντους, 6.7 ασίστ και 2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Αγωνίστηκε σε 39 αγώνες της Ζενίτ στη EuroLeague, πενταδάτος σε όλους!

Ουσμάν Γκαρούμπα (Χιούστον Ρόκετς)

Usman Garuba

Παιδί-θαύμα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και στο Νο23 στο Draft του 2021. Η επιλογή του από τους Χιούστον Ρόκετς θα μπορούσε να αποτελέσει ευχή ή κατάρα. Μέχρι στιγμής είναι το δεύτερο.

Μόλις 12 ματς και 75 λεπτά συμμετοχής (6.3 ανά παιχνίδι) με στατιστικά που δεν προκαλούν... τρόμο: 1.3 πόντοι, 1.9 ριμπάουντ, 0.6 ασιστ.

Αυτή τη στιγμή, ο Γκαρούμπα είναι κάτοικος της G-League με τους Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς και έχει αγωνιστεί σε 6 αγώνες με 9.3 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 1 ασιστ.

Πέρσι στη Ρεάλ Μαδρίτης του Λάσο αγωνίστηκε σε 39 αγώνες, με 16:17 στο παρκέ, έχοντας 3.9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Γκάμπριελ Ντεκ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

Άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα... κρύα του λουτρού για να ζήσει το όνειρο του ΝΒΑ. Την πρώτη (μισή) σεζόν το έκανε. Στη δεύτερη, ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ο Ντεκ μετράει 7.5 λεπτά συμμετοχής, έχοντας αγωνιστεί σε 6 ματς των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Στη σεζόν μετράει 2.2 πόντους, 0.8 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ. Και έχει ήδη μία θητεία στην G-League.

Στην περσινή σεζόν, ο Ντεκ είχε 32 συμμετοχές με 24:06 στο παρκέ και σχεδόν ανάλογα στατιστικά: 8.8 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ.

Λεάντρο Μπολμάρο (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)

Από την Μπαρτσελόνα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Σε αυτό το πελώριο... κύμα των ομάδων του ΝΒΑ που σάρωσε τη EuroLeague κάπου στο τέλος της κανονικής περιόδου τη σεζόν 2020-2021.

Ο Μπολμάρο παίρνει μόλις 8.7 λεπτά σε κάθε ματς της Μινεσότα. Και οι μέσοι όροι του αγγίζουν το ναδίρ: 1.3 πόντους, 1.7 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ.

Την περσινή σεζόν, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε ένα ρόστερ γεμάτο από αστέρια, ο Μπολμάρο λάμβανε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά (9.49 ανά παιχνίδι) δίνοντας 2.9 πόντους, 1.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

H περίπτωση του Τζοκ Λαντέιλ

Ο Τζοκ Λάντεϊλ δεν αγωνίστηκε στη EuroLeague. Θα μπορούσε, όμως, αν είχε αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού. Αντί γι' αυτό πίεσε για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς του έδωσαν την ευκαιρία. Και μετά από 13 συμμετοχές μετράει 4.8 λεπτά ανά αγώνα στο παρκέ. Με τα στατιστικά του να είναι ανάλογα: 3.2 πόντοι, 1 ριμπάουντ και 0.3 ασίστ.

@Photo credits: EuroLeague
 

NBA Τελευταία Νέα