Νετς: Υποχρεώθηκαν σε μία ταπεινωτική αναδίπλωση με τον Ίρβινγκ

Νετς: Υποχρεώθηκαν σε μία ταπεινωτική αναδίπλωση με τον Ίρβινγκ

Νετς: Υποχρεώθηκαν σε μία ταπεινωτική αναδίπλωση με τον Ίρβινγκ

bet365

Οι Μπρούκλιν Νετς άλλαξαν γνώμη για τον Καιρί Ίρβινγκ. Και αντί για την ισορροπία και την ηρεμία της ομάδας, προτίμησαν να τον ενεργοποιήσουν για τα εκτός έδρας ματς.

Χάθηκε χρόνος. Για να επικρατήσει η λογική. Ο Καϊρί Ίρβινγκ δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη. Και δεν αναμένεται να το κάνει. Ήταν διαθέσιμος να αγωνιστεί, τουλάχιστον στα εκτός έδρας ματς. Μόνο που οι Μπρούκλιν Νετς είχαν πάρει την απόφαση να τον απομακρύνουν από όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Σε μια απόφαση που κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει, αφού υπήρχε η λύση να αγωνίζεται μόνο στα ματς μακριά από την πόλη της Νέας Υόρκης (με εξαίρεση το Τορόντο που επίσης έχει σχετική απαγόρευση για τους μη εμβολιασμένους παίκτες). Αλλά η ομάδα του general manager, Σον Μαρκς και του προπονητή, Στιβ Νας δεν θέλησε ούτε το ελάχιστο.

Προτίμησε να βάλει στην... αποθήκη ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της, με τον Ίρβινγκ βέβαια να χάνει ένα σεβαστό ποσό από την απόφαση που έλαβε και τη στάση που διατήρησαν οι Νετς.

Ο Κέβιν Ντουράντ παίζει μπάσκετ επιπέδου MVP, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να το κάνει από τον Φεβρουάριο και μετά. Ο Τζέιμς Χάρντεν μοιάζει χαμένος στη «μετάφραση» ανάμεσα στα καθήκοντα του πλέι μέικερ και του σούτινγκ γκαρντ.

Και όλοι μαζί οι Νετς ταλαιπωρούνται από ένα απίστευτο κύμα κορονοϊού που έχει θέσει εκτός αγωνιστικής δράσης τη μισή ομάδα.

Στο Μπρούκλιν αποφάσισαν να πετάξουν στα σκουπίδια την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μερικές μήνες που δικαιολογούσε την απομάκρυνση του Ίρβινγκ (μέχρι να εμβολιαστεί) για την «ηρεμία» και την «ασφάλεια» της ομάδας.

Και επανέφεραν τον παίκτη που αρνείται να εμβολιαστεί, αλλά τελικά παίρνει την ευκαιρία που έπρεπε να λάβει. Με μοναδική υποχρέωση να υποβάλλεται σε παραπάνω τεστ από τους εμβολιασμένους συμπαίκτες του.

Το σόου πρέπει να συνεχιστεί...

Σε μία περίοδο, όπου το ΝΒΑ δοκιμάζεται, έχοντας τουλάχιστον 53 παίκτες στο πρωτόκολλο του κορονοϊού, η λίγκα μάλλον... σφυρίζει αδιάφορα. Υπαγορεύοντας με τη συμπεριφορά της τα λόγια του θρυλικού Φρέντι Μέρκιουρι, πως «το σόου πρέπει να συνεχιστεί».

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί τους η υπερπαραγωγή των πέντε αγώνων σε μία ημέρα. Το κυρίως πιάτο των εορτών με την εκδοχή του ΝΒΑ.

Οι Νετς δέχονται αρκετή πίεση και μπόλικη ανατροπή από την ανατροπή της αρχικής απόφασής τους. Και σε αυτή ήρθε να προστεθεί η δημοσιοποίηση της γνώμης κάποιων παικτών, οι οποίοι θεωρούν την παρουσία του Ίρβινγκ απαραίτητη, αν οι Νετς θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Δεν έχουν άδικο. Ούτε ο Ίρβινγκ είναι ο μοναδικός ανεμβολίαστος παίκτης στα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι αναρωτιούνται ποιος Καϊρί θα εμφανιστεί: Αυτός που έχει ανάγκη να παίξει μπάσκετ ή αυτός που ανά πάσα στιγμή μπορεί να θέλει άδεια για να καθαρίσει το μυαλό του;

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα