Γκρίζλις: Οι... αρκούδες τρώνε όλο το μέλι και χωρίς Μοράντ (vids)

Γκρίζλις: Οι... αρκούδες τρώνε όλο το μέλι και χωρίς Μοράντ (vids)

Νίκος Καρφής
Γκρίζλις: Οι... αρκούδες τρώνε όλο το μέλι και χωρίς Μοράντ (vids)

bet365

Οι Γκρίζλις... πετάνε, έχουν κρύψει την απουσία του ηγέτη Μοράντ και απολαμβάνουν το παιχνίδι, έχοντας πολλές ελπίδες για τα playoffs.

Στο καναβάτσο έριξαν και τους Κινγκς οι Γκρίζλις, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση παρά την απουσία του Τζα Μοράντ. Το Μέμφις έφτασε τις 5 σερί νίκες, ενώ από τη στιγμή που βγήκε off ο ηγέτης του, αντέδρασε έξοχα και έδειξε πως έχει τις λύσεις για να καλύψει το τεράστιο κενό του παίζοντας όμορφο και πάνω απ' όλα ομαδικό μπάσκετ. Όλοι για ένας και ένας για όλους. Το Gazzetta στέκεται στην όμορφη ιστορία των φετινών αρκούδων

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της λίγκας με 10-1 χωρίς τον Μοράντ

v

Ο Τζα Μοράντ τραυματίστηκε στις 27 Νοέμβρη κόντρα στους Χοκς και απο τότε δεν έχει πατήσει παρκέ. Οι περισσότεροι θα πίστευαν πως αυτή η απουσία θα λύγιζε τους Γκρίζλις, θα κατέστρεφε τη σεζόν τους. Όμως το Μέμφις δείχνει να έχει βάλει σταθερές βάσεις που μπορούν να κρατήσουν στον... αφρό το οικοδόμημα. Όχι μόνο δεν λύγισαν οι αρκούδες, αλλά αποτελούν κιόλας την πιο φορμαρισμένη της λίγκας.

Από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τζα μέχρι σήμερα, οι Γκρίζλις έπαιξαν 11 ματς και έφυγαν με τη νίκη στα 10, έχοντας ένα απίθανο 10-1. Από τη μόνη ομάδα που έχασαν ήταν το Ντάλας στις 9 Δεκέμβρη. Αντίθετα έχουν πάρει το σκαλπ των Κινγκς (2), Μάβερικς Ράπτορς, Θάντερ, Χιτ, Λέικερς, Ρόκετς, Σίξερς, Μπλέιζερς. Και το σημαντικότερο είναι πως σε όλα αυτά τα ματς έχουν... καθαρίσει πολύ εύκολα τους αντιπάλους τους, φανερώνοντας τη δυναμική που έχουν σαν ομάδα και τη δουλειά που γίνεται από τον προπονητή.

Η τριπλέτα που κάνει τη διαφορά

l

Οι κύριοι Τζάρεν Τζάκσον, Ντέσμοντ Μπέιν και Ντίλον Μπρουκς ανέλαβαν την ευθύνη να καθοδηγήσουν τους Γκρίζλις από τον τραυματισμό του Μοράντ και έπειτα. Και η αλήθεια είναι πως τα πάνε περίφημα, κάνοντας χαρούμενο τον συμπαίκτη τους που είναι σαν θηρίο στο κλουβί και ανυπομονεί να γυρίσει.

Ο Μπρουκς είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μετά τον Μοράντ, έχοντας 18.3 πόντους, 3.5 ριμπάουντ,3 ασίστ και 32.4% στα τρίποντα. Ο Τζάρεν Τζάκσον ένας από τους ψηλούς του ΝΒΑ με πολύ λαμπρό μέλλον, έχει 16.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ, ενώ απογείωσε το παιχνίδι του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, εκεί όπου σουτάρει πλέον κοντά στο 35%. Τέλος έχουμε την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν για το Μέμφις που ακούει στο όνομα Μπέιν. Ο σούτινγκ γκαρντ των αρκούδων μετρά 16.2 πόντους και 4.4 ριμπάουντ. Αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σουτέρ, καθώς βομβαρδίζει με το φοβερό 40.7% στα τρίποντα και αν τον αφήσεις ένα δευτερόλεπτο μόνο του, θα σε... σκοτώσει.

Η Αγία Τριάδα των Γκρίζλις έχει κέφια και κρατά ψηλά τη σημαία της ομάδας, όπου έχει χτίσει μια refuse to lose νοοτροπία και κάνει μεγάλο αγώνα για να μπει στα playoffs και να εξασφαλίσει μάλιστα και μια καλή θέση. Το ρεκόρ των αρκούδων είναι 19-11 και έχουν στρογγυλοκάτσει στην 4η θέση της Δύσης, παίζοντας μπάσκετ που χαίρεσαι να το βλέπεις. Απολαμβάνουν τη κάθε φάση και έτσι οι νίκες έρχονται ανέλπιστα εύκολα. Έχουν βρει όλοι τον ρόλο τους και η ομάδα πετά. Πέρα από την τριπλέτα στην οποία σταθήκαμε, σημαντική δουλειά κάνουν οι Μέλτον, Άντερσον, Κλαρκ, Τζόουνς. Φυσικά κομβικό ρόλο στην ρακέτα έχει ο έμπειρος Στίβεν Άνταμς που κατεβάζει 8.8 ριμπάουντ ανά ματς και 3.9 επιθετικά σε μια εξαιρετική επίδοση. Αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για την νεανική ομάδα των Γκρίζλις.

Ομάδα για το μέλλον

l

Οι φετινοί Γκρίζλις είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα, όμως για ακόμα πιο σπουδαία είναι οι Γκρίζλις του μέλλοντος. Ένα σύνολο που αποκτά εμπειρίες με παιδιά γεμάτα ταλέντο και σε ηλικίες που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να βελτιωθούν και να κερδίσουν πράγματα παρέα. Ο βασικός point guard και ηγέτης, ο Μοράντ είναι μόλις 22 και πριν τραυματιστεί έκανε χρονιά εκτόξευσης, όντας ακόμα και στη συζήτησε για τους 7-8 παίκτς για MVP της σεζόν. Ο βασικός power forward Τζάκσον είναι μόλις 22 ετών και έχει πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο. Ο κορυφαίος σουτέρ, ο Μπέιν είναι στα 23 του και ήδη κάνει θόρυβο. Ο Μέλτον που δίνει σημαντικές λύσεις στην περιφέρεια είναι μόλις 23. Ο Κάλβερ είναι 22 ετών, ενώ οι Μπρουκς, Κλαρκ και Τάιους Τζοουνς είναι 25 ετών. Ακόμα και ο Άνταμς δεν είναι και πολύ μεγάλος, παρόλο που έχει χρόνια στη λίγκα. ΄Στα 28 του είναι. Μια ομάδα με λαμπρό μέλλον που μένει να δούμε αν θα μείνουν τα... κομμάτια παρέα για καιρό. Πάντως φέτος τα δείγματα είναι εξαιρετικά και η αντίδραση όλου του οργανισμού στον τραυματισμό του franchise player Μοράντ ήταν εκπληκτική. Κανείς δεν περίμενε να κάνουν τέτοια πράγματα οι Γκρίζλις χωρίς τον ηγέτη τους.

@Photo credits: twitter/ grizzlies
 

NBA Τελευταία Νέα