Ματίς Θάιμπουλ: Ο παίκτης που πέρασε «χειροπέδες» στον Στεφ Κάρι (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ματίς Θάιμπουλ: Ο παίκτης που πέρασε «χειροπέδες» στον Στεφ Κάρι (vid)

bet365

Ο Ματίς Θάιμπουλ πέρασε... χειροπέδες στον Στεφ Κάρι. Όχι μόνο δεν του επέτρεψε να κάνει το ρεκόρ στα τρίποντα, αλλά έγινε ο πρώτος που κάνει δύο μπλοκ στον γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ο Στεφ Κάρι ήθελε 10 τρίποντα για να ξεπεράσει τον Ρέι Άλεν στη λίστα με τα περισσότερα τρίποντα στην ιστορία του ΝΒΑ! Η στέψη του νέου «βασιλιά» δεν μπορεί να ακυρωθεί. Παρά μόνο να πάρει παράταση.

Ο Αυστραλός γκαρντ Ματίς Θάιμπουλ φρόντισε γι' αυτό στη νίκη των Σίξερς επί των Ουόριορς. Ο Κάρι μέτρησε 3/14 τρίποντα (21.4%) σε 36:13 και πλέον θα πρέπει να περιμένει το ματς απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς (14/12, 02:00) ή αυτό στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς (13/12, 02:30).

Τι έκανε ο Θάιμπουλ; Υποχρέωσε τον Κάρι να σουτάρει 2/13 σουτ και 1/9 τρίποντα, ενώ κατέγραψε κάτι μοναδικό. Κατάφερε να σταματήσει με τάπα δύο τρίποντα του Κάρι και έγινε ο πρώτος που το κάνει σε ένα ματς!

Πάντως, ο Κάρι με τα 3 τρίποντα που σημείωσε, συνέχισε ένα ασύλληπτο σερί, αφού έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο για 150 συνεχόμενα ματς, το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά το... δικό του που αριθμεί 157 συνεχόμενα ματς με τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων!

Ο Στιβ Κερ παραδέχτηκε ότι ο Θάιμπουλ έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Κάρι, τόσο καλή που είχε να τη δει αρκετό καιρό. Πάντως, ο προπονητής των Ουόριορς πρόσθεσε το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ο Κάρι στο ματς με τους Πέισερς, αφού για λόγους ξεκούρασης μπορεί να μην αγωνιστεί.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα