Ντέτλεφ Σρεμπφ: «Προτιμώ Γιάννη από Γιόκιτς-Ντόντσιτς, αγαπούσα το πάθος των Γκάλη-Γιαννάκη» (vid)

Ντέτλεφ Σρεμπφ: «Προτιμώ Γιάννη από Γιόκιτς-Ντόντσιτς, αγαπούσα το πάθος των Γκάλη-Γιαννάκη» (vid)

Ντέτλεφ Σρεμπφ: «Προτιμώ Γιάννη από Γιόκιτς-Ντόντσιτς, αγαπούσα το πάθος των Γκάλη-Γιαννάκη» (vid)

bet365

Ο Ντέτλεφ Σρεμπφ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ θυμήθηκε και τις μονομαχίες του με την Εθνική Ελλάδας των Γκάλη και Γιαννάκη.

Ο θρύλος του γερμανικού μπάσκετ και 3 φορές All-Star στο NBA μίλησε στην εκπομπή «Pick & Roll» της COSMOTE TV και δήλωσε χαρούμενος για το ότι πλέον διακρίνονται πολλοί Ευρωπαίοι αθλητές στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

«Λατρεύω το γεγονός ότι το ΝΒΑ έχει γίνει παγκόσμιο, έχει αλλάξει τα τελευταία 30-40 χρόνια. Βλέπω την επιτυχία των Ευρωπαίων παικτών και όχι μόνο. Παίζεται παντού πλέον, είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Παλαιότερα, κανείς δεν έψαχνε παίκτες στην Ευρώπη, κανείς δεν έκανε σκάουτινγκ, με τον τρόπο μου επηρέασα τις όποιες αλλαγές έγιναν», ανέφερε ο παλαίμαχος φόργουορντ με τους 1.242 αγώνες στο NBA.

Ο 58χρονος Hall of Famer είχε αναδειχθεί δις καλύτερος έκτος παίκτης στον «μαγικό κόσμο» (1991, 1992), την εποχή που αγωνιζόταν στους Ιντιάνα Πέισερς.

Η άποψη του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ένα τέρας της φύσης, είναι καταπληκτικός! Το πόσο προσέχει τον εαυτό του, το πόσο ταπεινός είναι, το πόσο εκτιμά την οικογένειά του και τους συμπαίκτες του ξεχωρίζουν. Είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα, ένας σούπερ σταρ. Από αθλητικής άποψης, πόσους 7-footers έχουμε δει να κάνουν όλα αυτά που κάνει; Είναι σπουδαίος εκπρόσωπος του παγκόσμιου μπάσκετ».

Συγκρίνοντας τον Γιάννη με τους Ντόνστιτς - Γιόκιτς: «Είναι διαφορετικοί παίκτες, παίζουν διαφορετικά. Θα επιλέξω αυτόν που κερδίζει πρωταθλήματα, άρα τώρα θα επιλέξω πιθανότατα τον Γιάννη. Έχει αποδείξει ότι ξέρει τι χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει, παίζει ακόμα πολύ καλά. Δεν θα ήθελα ο ηγέτης μου να ντριμπλάρει συνεχώς, θα ήθελα να μοιράζεται η μπάλα, άρα θα μείνω με την πρώτη μου επιλογή».

Για τους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη: «Τους θυμάμαι και τους δύο. Είχαμε βρεθεί πολλές φορές αντίπαλοι, αγαπούσα το πάθος τους. Είχαμε πολύ καλές μάχες, το αγαπούσα όλα αυτό».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του στην μπασκετική εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού:

 

NBA Τελευταία Νέα