Κόμπι Μπράιαντ: Τα παπούτσια του είναι ο νέος «θησαυρός» των παικτών του ΝΒΑ (vid)

Κόμπι Μπράιαντ: Τα παπούτσια του είναι ο νέος «θησαυρός» των παικτών του ΝΒΑ (vid)

Κόμπι Μπράιαντ: Τα παπούτσια του είναι ο νέος «θησαυρός» των παικτών του ΝΒΑ (vid)

bet365

Οι παίκτες του ΝΒΑ αναζητούν σαν μανιακοί ένα ζευγάρι απ' τα παπούτσια του Κόμπι Μπράιαντ. Κάποιοι σπαταλούν ακόμη και πενταψήφια ποσά για ένα ζευγάρι!

Τα πάντα για ένα ζευγάρι Κόμπι Μπράιαντ. Τουλάχιστον όχι όσοι ξέρουν έναν τύπο, που ξέρει έναν τύπο, ο οποίος μπορεί να τους προμηθεύσει με ένα ή περισσότερα υποδήματα του θρυλικού και αδικοχαμένου παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς. Πάντα με το αζημίωτο.

Η απόκτηση ενός ζευγαριού του Μπράιαντ για τους παίκτες του ΝΒΑ μοιάζει με την αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι δεδομένο πως το «δισκοπότηρο» υπάρχει.

Η διαμάχη ανάμεσα στη Βανέσα Μπράιαντ και την Nike έφερε την (προσωρινή;) διακοπή στη συνεργασία των δύο πλευρών. Κάτι που σημαίνει ότι νέα ζευγάρια και επανεκδόσεις των προηγούμενων δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Κάποιοι παίκτες, κυρίως εκείνοι που δεν έχουν μία «πηγή» που θα τους εξυπηρετήσει, καλούνται (και το κάνουν) να πληρώσουν πενταψήφια ποσά για να αποκτήσουν ένα ζευγάρι του Κόμπι. Εκείνοι που έχουν πρόσβαση σπαταλούν μέχρι και 1.500 δολάρια το μήνα για τα παπούτσια του πέντε φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Άλλοι παίκτες ζητούν απ' τους ατζέντηδές τους να «εξαργυρώσουν» όποια χάρη μπορούν, προκειμένου να τους βρουν ένα ζευγάρι!

Στην... πιάτσα του ΝΒΑ, τα υποδήματα του Κόμπι λογίζονται ως μία μονάδα αξίας. Ένα... κρυπτονόμισμα στα πόδια τους.

Ο Ντέβιν Μπούκερ θα έχει πάντα Κόμπι

Για τον Ντέβιν Μπούκερ η εύρεση των ζευγαριών δεν είναι πρόβλημα. «Έχω αρκετούς ανθρώπους που βοηθούν. Δεν θα ξεμείνω ποτέ από Κόμπι», κόμπασε ο γκαρντ των Φίνιξ Σανς.

Ο συμπαίκτης του, Τζέι Κράουντερ δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι διαθέτει ατελείωτα αποθέματα, αλλά κάνει ό,τι μπορεί. «Κάποιοι μάθαμε ότι τα Κόμπι θα αποσυρθούν, προτού κυκλοφορήσει η είδηση, και είχαμε χρόνο να κινηθούμε. έχω παπούτσια για δύο χρόνια».

Κάθε σεζόν ο Κράουντερ χρησιμοποιεί σχεδόν 50 ζευγάρια Κόμπι, οπότε αυτή τη στιγμή διαθέτει λίγα παραπάνω από 100 ζευγάρια στη συλλογή του.

Ο «θησαυρός» της Οκλαχόμα

Γνωρίστε τον Ουίλσον Τέιλορ. Είναι για χρόνια ο φροντιστής των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Μία αναζήτηση σε ένα τεράστιο δωμάτιο στις εγκαταστάσεις της ομάδας, έφερε στο «φως» έναν θησαυρό.

Μία συστάδα με κουτιά από Κόμπι 8. Μέγεθος 47.5! Το πρώτο όνομα στο τηλέφωνό του ήταν αυτό του rookie των Θάντερ, Τζος Γκίντεϊ.

«Αποκλείεται! Έρχομαι αμέσως», ήταν η απάντησή του, μόλις ο φροντιστής του αποκάλυψε το εύρημά του.

Παπούτσια Κόμπι

Ο Γκίντεϊ χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να φτάσει στο κτήριο. Και όταν άνοιξε τα κουτιά είδε μπροστά του ζευγάρια στα χρώματα των Θάντερ. Δώρο του Κόμπι στον άλλοτε συμπαίκτη του, Ντέρεκ Φίσερ, όταν ο τελευταίος έκλεισε την καριέρα του στην Οκλαχόμα, τη σεζόν 2013-2014.

Ο «θησαυρός» έμεινε στα... άδυτα της OKC για επτά χρόνια! Σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν πολλά.

Το τελευταίο κεφάλαιο είναι το πιο τραγικό. Ο θάνατος του Κόμπι. Κάτι που έφερε «έκρηξη» στις τιμές των παπουτσιών του. Και όχι μόνο.

Για πολλά χρόνια οι αθλητές ήθελαν να φορούν τα παπούτσια του Μπράιαντ. Είχαν μία συλλεκτική αύρα. Μετά το θάνατό του, απέκτησαν κάτι παραπάνω.

Ο ΝτεΡόζαν δεν χαρίζει πια παπούτσια!

Ακόμη και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, των Σικάγο Μπουλς, που έχει τις διασυνδέσεις για να βρίσκει ένα παραπάνω ζευγάρι, πλέον έχει γίνει...τσιγγούνης. Μετά από κάθε ματς συνήθιζε να χαρίζει σε έναν τυχερό φίλαθλο τα Κόμπι που φορούσε. Όχι πλέον!

Για τους παίκτες στο ΝΒΑ η ανεύρεση του σωστού παπουτσιού έχει και μία ακόμη... παγίδα. Τα αγοράζουν για να τα φορέσουν είτε στο παρκέ, είτε για μία βόλτα. Και πρέπει να είναι στο νούμερό τους. Ρωτήστε τον Άντονι Ντέιβις που φοράει κάτι κοντά στο 50!

Έτσι και αλλιώς, οι παίκτες φοράνε μεγάλα νούμερα. Και όλες οι εταιρίες βγάζουν περιορισμένο αριθμό σε αυτά τα μεγέθη. Κάτι που κάνει το... κυνήγι ακόμα πιο δύσκολο.

Μετά το χαμό του Κόμπι και όταν οι παίκτες «στριμώχτηκαν» στη «φούσκα» του Ορλάντο, υπολογίζεται ότι το 1/3 (παραπάνω από 100 ανάμεσα σε 330 παίκτες) είχαν ένα ζευγάρι Κόμπι Μπράιαντ. Στη συνέχεια το ποσοστό αυξήθηκε.

Και όσοι είχαν μία συμφωνία είτε με την Under Armour, είτε με την Adidas και αυτή δεν ανανεώθηκε, τους μετέτρεψε σε free agents που αναζητούσαν ένα ζευγάρι Κόμπι.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα