Δύο αγώνες ΝΒΑ στο Άμπου Ντάμπι

Newsroom
Δύο αγώνες ΝΒΑ στο Άμπου Ντάμπι

bet365

Το ΝΒΑ και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσαν την πολυετή συνεργασία τους για την διεξαγωγή αγώνων της Λίγκας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του μεγαλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ και εκτός των αμερικανικών συνόρων, το ΝΒΑ και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσαν από κοινού την Τρίτη (16/11) την πρωτότυπη και πολυετή συνεργασία τους.

Βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας, τον Οκτώβριου του 2022 αναμένεται να φιλοξενηθούν οι πρώτοι αγώνες ΝΒΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις στο Άμπου Ντάμπι κατά τη διάρκεια της preseason του πρωταθλήματος, με τις συμμετέχουσες ομάδες και τον τόπο διεξαγωγής να μην γίνονται ακόμη γνωστά.

Με αφορμή την συνεργασία αυτή και το “Visit Abu Dhabi”, μία πρωτοβουλία τουριστικού χαρακτήρα της πρωτεύουσας των ΗΑΕ, το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπου Ντάμπι θα είναι ο επίσημος συνεργάτης τουρισμού του ΝΒΑ στη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη και την Κίνα.

Οι αγώνες θα είναι το κύριο μέρος της συνεργασίας, η οποία ωστόσο δεν θα περιοριστεί σε αυτούς. Μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων θα είναι διαθέσιμη, επίσης, για τους φιλάθλους, με την παρουσία παλαίμαχων αλλά και ενεργών παικτών του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ. Προωθώντας την ομαδικότητα θα γίνει η έναρξη των Jr. NBA Leagues για αγόρια και κορίτσια από διάφορα σχολεία των ΗΑΕ.

Ακόμη, με γνώμονα την υγεία και ευεξία θα ακολουθήσει μία σειρά από ΝΒΑ Fit Clinics, ενώ θα υπάρξει και εκδήλωση επίδειξης του NBA 2K League.

Την συμφωνία αυτή κλήθηκε να σχολιάσει ο επικεφαλής επιχειρησιακού σχεδιασμού, Μαρκ Τέιτουμ, ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα της συνθήκης αυτής για την διεθνή ανάπτυξη του αθλήματος, συμπληρώνοντας: «Το Αμπου Ντάμπι αποτελεί έναν ζωντανό πολυπολιτισμικό κόμβο με αποδεδειγμένο ιστορικό φιλοξενίας αθλητικών εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, και αυτή η συνεργασία, όχι μόνο θα φέρει την εμπειρία του ΝΒΑ και του ΝΒΑ 2K League ζωντανά στους φιλάθλους της Μέσης Ανατολής, αλλά, παράλληλα, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για αγόρια και κορίτσια ώστε να μάθουν τις βασικές αρχές και αξίες του παιχνιδιού μέσω μίας σειράς προγραμμάτων και εκδηλώσεων».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Τμήματος του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ Καλίφα Αλ Μουμπάρακ, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση αναδεικνύει περαιτέρω τη θέση του εμιράτου ως μια από τις κορυφαίες έδρες για τον παγκόσμιο αθλητισμό και για την προσέλκυση των μεγαλύτερων ταλέντων» και συνέχισε: «Καθώς το Αμπού Ντάμπι έχει δεσμευτεί να αναπτυχθεί ως ένας δυναμικός παγκόσμιος προορισμός, η προσθήκη του NBA στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που διοργανώνουμε όλο το χρόνο, ενισχύει τη θέση της πρωτεύουσας των ΗΑΕ ως κέντρο αθλητικής αριστείας».

Κατά αυτόν τον τρόπο, οι προσπάθειες που έχουν γίνει ήδη στο να επεκταθεί το ΝΒΑ σταδιακά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, λαμβάνει νέα μορφή και επεκτείνεται στα Εμιράτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα