ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν: Το ηγετικό κομμάτι που έλειπε από το παζλ των Μπουλς (vids)

ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν: Το ηγετικό κομμάτι που έλειπε από το παζλ των Μπουλς (vids)

Γιώργος Κούβαρης
ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν: Το ηγετικό κομμάτι που έλειπε από το παζλ των Μπουλς (vids)

bet365

Ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν διανύει περίοδο δεύτερης... νιότης στους Μπουλς και δείχνει ότι αποτελεί τον παίκτη που έλειπε από το Σικάγο για το «βήμα παραπάνω»!

Όταν μια ομάδα με έξι πρωταθλήματα ΝΒΑ, με πλούσιο παρελθόν και η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα franchise της λίγκας μένει εκτός playoffs πέντε φορές τα έξι τελευταία χρόνια έχοντας «γράψει» ρεκόρ μεταξύ του 27% και 33% στην regular season, τότε... σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά. Αυτό το «κάτι» οι άνθρωποι των Σικάγο Μπουλς προσπάθησαν να το διορθώσουν τα τελευταία χρόνια...

Με μικρά, πλην όμως, σταθερά βήματα. Με στοχευμένες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Με συγκεκριμένες κινήσεις. Από τη στιγμή που ο (άλλοτε και μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού) Αρτούρας Καρνισόβας πήρε τη θέση του προέδρου των Μπουλς, αμέσως άρχισε και... κάτι να αλλάζει. Πέρυσι βελτίωσαν κατά 10% των νικών το ρεκόρ τους φτάνοντας στο 43% (31-41) μετά και την έλευση του Νίκολα Βούτσεβιτς, ασχέτως εάν στο τέλος δεν κατάφεραν να μπουν στα playoffs.

Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ...

Όμως υπήρχε πλάνο. Φαινόταν. Και απλά απέμεναν μια-δυο ακόμα κινήσεις προκειμένου να κάνουν το step up και να περάσουν στο επόμενο επίπεδο. Σε αυτό του φαβορί και της ομάδας που θα (υπο)λογίζεται για τους τελικούς της Περιφέρειας.

Εκείνος που έμελλε να συμπληρώσει ιδανικά το παζλ των «Ταύρων» έχοντας προηγηθεί η απόκτηση του Λόνζο Μπολ από τους Πέλικανς με τη μορφή του sign and trade (αποχωρώντας οι Σατοράνσκι και Τεμπλ) δεν ήταν άλλος από τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν. Ένας σούπερ σταρ του ΝΒΑ, ο οποίος έδειχνε ότι δεν είχε κάτι άλλο να παρουσιάσει στο Τέξας με τη φανέλα του Σαν Αντόνιο. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν ήταν η ομάδα που του... ταίριαζε τελικά μετά τα εννέα χρόνια που είχε περάσει στους Τορόντο Ράπτορς. Έψαχνε την επόμενη (μεγάλη) πρόκληση.

Και την βρήκε στους Σικάγο Μπουλς! Όπως ο Μπολ, έτσι και ο ΝτεΡόζαν, βρέθηκε στην «πόλη των ανέμων» με sign and trade ενώ αποχώρησε από το Σικάγο με προορισμό τους Σπερς ο Θάντους Γιανγκ. Ουσιαστικά οι «Ταύροι» πραγματοποίησαν ολικό λίφτινγκ και έφτασαν στο σημείο να αποτελούν στην πρώτη στροφή της σεζόν μία από τις καλύτερες, πιο σταθερές και πιο ποιοτικές ομάδες της Ανατολικής Περιφέρειας.

Οι ηγετικοί αριθμοί της... δεύτερης νιότης

Και αυτό το οφείλουν σε μεγάλο (αν όχι στον μεγαλύτερο) βαθμό στον 32χρονο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος έχει επωμιστεί το επιθετικό φορτίο, έχει ταιριάξει στην χημεία της ομάδας και έχει φτάσει στο σημείο να διανύει τη δεύτερη καλύτερη σεζόν της καριέρας του όσον αφορά το σκοράρισμα. Αν μη τι άλλο διανύει μερικές από τις πιο ποιοτικές μέρες της καριέρας του, έχοντας αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί για το καλό ξεκίνημα των Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι ωστόσο τα... χάλασαν λιγάκι μετά το αρχικό τους 8-1. Παρόλα αυτά παραμένουν ως μια από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες του φετινού ΝΒΑ, κάτι που φρόντισαν να υπενθυμίσουν κερδίζοντας τα ξημερώματα μέσα στο Λος Άντζελες τους Κλίπερς.

Ο ΝτεΡόζαν έχει τον 5ο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του με 35,1 λεπτά συμμετοχής (σ.σ. οι τέσσερις πρώτοι ήταν τις χρονιές του στο Τορόντο) και σημειώνει 26,1 πόντους κατά μέσο όρο με σχεδόν 15 προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι. Επιπλέον έχει τον 2ο καλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ «κατεβάζοντας» 5,6 «σκουπίδια» ενώ σουτάρει με το καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (36,7%) στην 13η σεζόν του!

Μάλιστα υπήρξε και ένα «οργιαστικό» τετραήμερο φέτος (30/10 με 3/11) όταν και σκοράρε κατά μέσο όρο 35,3 πόντους, μαζεύοντας και 7,3 ριμπάουντ! Αυτές οι τρεις ήταν και οι καλύτερες επιδόσεις του φέτος, ενώ τα δύο χειρότερα παιχνίδια του ήταν οι 17 πόντοι που πέτυχε στο πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στους Πίστονς με 8/17 εντός παιδιάς όπως και οι 17 πόντοι του πριν από τέσσερις ημέρες με αντίπαλο το Γκόλντεν Στέιτ, έχοντας μόλις 4/13 σουτ. Παρόλα αυτά, τα εν λόγω παιχνίδι ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, καθώς ο ΝτεΡόζαν αποδεικνύει περίτρανα ότι ήταν το κομμάτι που έλειπε από τους Μπουλς για το... βήμα παραπάνω.

Aπόδειξη; Το ντέρμπι που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/11) στο Λος Άντζελες όπου οι Σικάγο Μπουλς κατάφεραν να βάλουν «φρένο» στο σερί των επτά νικών των Κλίπερς και να «αποδράσουν» από το «Staples Center». Και αυτό χάρη στον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος ισοφάρισε το season high του έχοντας 35 πόντους με 11/15 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 10/11 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και μόλις δύο λάθη σε 38 λεπτά.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα