Oυόριορς: Αν ο Τόμπσον επιστρέψει σαν Ντουράντ, θα γίνουν φόβος και τρόμος (vids)

Oυόριορς: Αν ο Τόμπσον επιστρέψει σαν Ντουράντ, θα γίνουν φόβος και τρόμος (vids)

Νίκος Καρφής
Oυόριορς: Αν ο Τόμπσον επιστρέψει σαν Ντουράντ, θα γίνουν φόβος και τρόμος (vids)

bet365

Οι Ουόριορς εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα της σεζόν και το Gazzetta αναρωτιέται τι θα γίνει ο Κλέι Τόμπσον επιστρέψει στο 100%.

Ακόμα ένα πάρτι έστησαν οι Ουόριορς τη φετινή σεζόν. Αυτή τη φορά... θύμα τους ήταν οι Πέλικανς και πλέον οι πολεμιστές φιγουράρουν στην κορυφή της Δύσης με ρεκόρ 7-1 και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Το Γκόλντεν Στέιτ σκόρπισε με 126-85 τους πελεκάνους και συνεχίζει να σκορπά χαμόγελα στους φιλάθλους και τρόμο στους αντιπάλους.

Το Gazzetta στέκεται στους πρωταθλητές του 2015, 2017 και 2018 που θέλουν μετά από καιρό να νιώσουν διεκδικητές και να λάμψουν στα playoffs, όπως συνήθιζαν να κάνουν κάποτε. Και ακόμα ο Κλέι Τόμπσον είναι στα... πιτς.

Κανείς δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα

Αν ρωτούσες έναν ειδικό του ΝΒΑ στο ξεκίνημα της σεζόν για το ρεκόρ των Ουόριορς στα 8 πρώτα ματς, με τίποτα δεν θα σου απαντούσε πως θα ήταν το 7-1. Κι όμως οι... πολεμιστές με όπλο τους τη δουλειά, τους νέους πρωταγωνιστές που έχουν βρει σαν τον Πουλ και φυσικά το πρόσωπο του franchise, τον ηγέτη, τον κορυφαίο σουτέρ της ιστορίας, Στεφ Κάρι, κλείνουν στόματα και ψάχνουν τρόπους να επιστρέψουν και πάλι στις επάλξεις. Πέρυσι αποκλείστηκαν από τους Λέικερς σε ματς θρίλερ και έχασαν τα playoffs, όμως φέτος παρουσιάζονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην postseason.

Έδειξαν από την αρχή τι θα ακολουθούσε, αφού επικράτησαν των Λέικερς και των Κλίπερς στα δύο πρώτα ματς. Στη συνέχεια πήραν το σκαλπ των Ρόκετς, Κινγκς, Θάντερ (2 φορές) και Πέλικανς. Μόνο οι Γκρίζλις κατάφεραν να τους υποτάξουν μέχρι στιγμής με 104-101.

Και εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι πως αν εξαιρέσεις το ροζ φύλλο αγώνα με Κλίπερς, όλα τα άλλα ματς τα έχουν πάρει ευκολία, κάτι που δείχνει τη δυναμική που έχουν φέτος και το όμορφο μπάσκετ που παίζουν. Uptempo παιχνίδι, γρήγορη κυκλοφορία μπάλας. Μια ομάδα που δεν ξέχασε ποτέ την ταυτότητα της και συνεχίζει να είναι fun to watch.

Οι αριθμοί δείχνουν πολλά

Οι Ουόριορς ανέκαθεν ήταν μια ομάδα που βασιζόταν στην επίθεση της και πήγαινε πάντα τα ματς σε υψηλό σκόρ. Και το ίδιο συμβαίνει και φέτος, με τους πολεμιστές να αποτελούν την 5η κορυφαία επίθεση τη λίγκας με 111.3 πόντους ανά ματς. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως παραμελούν την άμυνα, εκεί που είναι 6οι, αφού δέχονται 101.4 ανά παιχνίδι. Παίρνουν τα ματς τους με διαφορά 9.8 πόντων κατά μέσο όρο, όντας τρίτοι στη λίστα του ΝΒΑ.

Πάμε και στα τρίποντα, εκεί που δεν έχουν αντίπαλο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν στην ομάδα είναι ο Στεφ Κάρι και ο.... Κάρι των φτωχών, Τζόρνταν Πουλ. Οι Ουόριορς είναι πρώτοι σε εύστοχα τρίποντα με 15.6 ανά παιχνίδι, ενώ βρίσκονται στην ευστοχία στον συγκεκριμένο τομέα με 38.1%. Σε... σφάζουν χωρίς να το καταλάβεις πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Κάρι πετυχαίνει 4.9 ανά παιχνίδι, ο Λι βρίσκεται στο 2.5 και ο Πουλ στο 2.3.

Φοβερό είναι το ξεκινημα των πολεμιστών στη φετινή σεζόν. Οι Ουόριορς έστησαν ένα πάρτι κόντρα στους Πέλικανς και τους νίκησαν με 126-85. Με αυτόν τον τρόπο πήγαν στο 7-1, ενώ οι πελεκάνοι έπεσαν στο 1-9 και συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση.

Αμέτρητες λύσεις στο τρίποντο

k

Όταν λέγεσαι Γκόλντεν Στέιτ και σέβεσαι τον εαυτό σου, θα πρέπει να διαθέτεις πολλούς σουτέρ. Ή τουλάχιστον πολλούς παίκτες που σουτάρουν με καλά ποσοστά έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Και οι φετινοί Ουόριορς έχουν ποικιλία σε... ελεύθερους σκοπευτές. Ο Κάρι σουτάρει με 37.4, ο Πουλ με 30%, ο Γκριν με το απίθανο 60%, ο Λι με 50, ο Ουίγκινς με 3%, ο Πόρτερ με 41%, ο Πέιτον με 66%, ο Τοσκάνο Άντερσον με 40%, ο Μπιέλιτσα με 44.4% και ο Ιγκουοντάλα με 30.8%. Με άλλα λόγια όλοι απειλούν, όλοι σουτάρουν, όλοι συνεισφέρουν. Δεν υπάρχει κάποιος που μπορείς να υποτιμήσεις στο Γκόλντεν Στέιτ. Αν το κάνεις θα φύγεις με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ.

Ο ηγέτης Κάρι και οι 4 σωματοφύλακες

Αναμφίβολα ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα είναι ο κορυφαίος point guard του ΝΒΑ, ο τεράστιος Στεφ Κάρι. Ακόμα μια απίθανη σεζόν με 26.7 πόντους, 7.6 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ. Έχει και 1.4 κλεψίματα ανά ματς. Παίρνει βοήθειες από την τετράδα Πουλ, Λι, Γκριν και Ουίγκινς. Ο πρώτος που εντυπωσιάζει στα τελευταία ματς, μετρά 16.4 πόντους, 3.6 ασίστ και 1.6 κλεψίματα μέσο όρο. Ο δεύτεερος έχει 14.3 πόντους και 3.3 ριμπάουντ, ενώ ο Ουίγκινς έχει ωριμάσει και δεν εκβιάζει προσπάθειες. Μετρα 15.9 πόντους και 4.7 ριμπάουντ, αποτελώντας μια τίμια λύση στην επίθεση. Τέλος έχει την... κόλλα της ομάδας και τον κορυφαίο αμυντικό της. Τον τύπο που θα προστατέψει τους συμπαίκτες του και θα κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ο Γκριν έχει 8.7 πόντους, 8.9 ριμπάουντ και 7.7 ασίστ, βοηθώντας πολύ και στην ψυχολογία της ομάδας.

Περιμένουν τον Τόμπσον

z

Ο Κλέι Τόμπσον λείπει. Ένας παίκτης που αν πάρει φωτιά, μπορεί να βάλει για... πλάκα 50 πόντους. Εκ των σπουδαιότερων σουτέρ που έχει δει ποτέ το ΝΒΑ. Παρόλα αυτά η μοίρα του έχει παίξει άσχημο παιχνίδι με τους τραυματισμούς και έχουμε να τον δούμε από τα playoffs του 2019, τότε που είχε υποστεί ρήξη χιαστού. Κοντά 2 χρόνια μακριά από τα επίσημα ματς, του λείπει πολύ ο ρυθμός, η δράση, ο παλμός του κόσμου με τον οποίο θρέφεται και γίνεται καλύτερος. Οι Ουόριορς τον περιμένουν πως και πως γιατί ξέρουν πως μπορεί να τους απογειώσει, να τους ανεβάσει επιπεδο αν γυρίσει στο 100%. Αν ο Κλέι ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και παίξει κοντά στα παλιά του standards, τότε οι Ουόριορς οχι μόνο θα μπουν στα playoffs, αλλά θα πάνε μακριά τη βαλίτσα φέτος. Ωστόσο είναι δύσκολο μετά από 2 χρόνια εκτός δράσης. Βέβαια και για τον Ντουράντ ουδείς περίμενε πως θα παρουσιαστεί όπως παρουσιάστηκε πέρυσι μετά τη ρήξη αχιλλείου που υπέστη το 2019 κόντρα στους Ράπτορς. Αλλά το ξεπέρασε και έκανε μυθικά πράγματα πέρυσι με τους Νετς. Πάντως άλλο ένας χρόνος απραξία και άλλο δύο. Ο Κλέι είναι δυνατός χαρακτήρας, κάνει υπομονή και η επιστροφή του μπορεί να δώσει πολλά θετικά στοιχεία στους... πολεμιστές.

@Photo credits: twitter/ warriors

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα