Tζορτζ: Κορυφαίος σκόρερ και... κλέφτης του ΝΒΑ, κουβαλά τους Κλίπερς (infographic)

Tζορτζ: Κορυφαίος σκόρερ και... κλέφτης του ΝΒΑ, κουβαλά τους Κλίπερς (infographic)

Νίκος Καρφής
Tζορτζ: Κορυφαίος σκόρερ και... κλέφτης του ΝΒΑ, κουβαλά τους Κλίπερς (infographic)

bet365

Ο Πολ Τζορτζ έχει πάρει στους ώμους τους Κλίπερς και τους κουβαλά, κάνοντας σπουδαία σεζόν.

Η φετινή σεζόν είναι πολύ δύσκολη για τους Κλίπερς, αφού δεν έχουν τον Καουάι Λέοναρντ υγιή και ακόμα δεν ξέρουν πόσο θα αναγκαστεί να λείψε εξαιτίας του προβλήματος που έχει στο γόνατο.

Η ομάδα του Λος Άντζελες βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 3-4 και θα πρέπει να ανάψει μια... λαμπάδα στον Πολ Τζορτζ που την... κουβαλά μόνος του στα πρώτα παιχνίδια, πραγματοποιώντας μαγικές εμφανίσεις και κάνοντας τους φιλάθλους να αισιοδοξούν πως ότν γυρισει ο Klaw θα συνθέσουν ένα απίθανο δίδυμο.

Θα παλέψει για MVP αρκεί να ανέβουν οι Κλίπερς

Ο PG13 έχει μπει σε MVP mode και κάνει... θραύση σε κάθε ματς. Ο περιφερειακός των Κλίπερς είναι πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ με 28.9 πόντους μ.ο σε 7 παιχνίδια, αφήνοντας δεύτερο τον Στεφ Κάρι, ενώ είναι στην κορυφή και στα κλεψίματα με 3 ανά ματς, δείχνοντας πως αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών στη λίγκα. Απέναντι στη Μινεσότα έκανε άλλη μια μαγική εμφάνιση με 32 πόντους, 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 11/18 σουτ, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Όλα αυτά λίγες μέρες μετά το ρεσιτάλ με Θάντερ, όπου ήταν παντού στο παρκέ στα τελευταία λεπτά, υπογράφοντας την ανατροπή της ομάδας του.

Φέτος έχει 28.9 πόντους, 7.7 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 51% εντός πεδιάς και 42.4% τρίποντα. Αυτά τα νούμερα μπορεί να τον βάλουν στην κουβέντα για MVP αν οι Κλίπερς σταθεροποιήσουν την απόδοση τους και ανεβούν στην βαθμολογία της Δύσης. Ο Πολ Τζορτζ είναι αποφασισμένος να κρύψει όσο καλύτερα γίνεται το κενό του Λέοναρντ και να συνεχίσει να κουβαλά στις πλάτες του την ομάδα του LA.

Όπως βλέπετε και στο παρακάτω γράφημα του sofascore, κάνει εξαιρετική δουλειά από μέση απόσταση, δεξιά και αριστερά της ρακέτας, ενώ αγγίζει το 60% στα τελειώματα του στο ζωγραφιστό. Τιμιότατα είναι τα ποσοστά του στα τρίποντα τόσο από τις 45 μοίρες, όσο και από την κορυφή. Ένα επιθετικό όπλο στα χέρια των Κλίπερς που έχει πάρει... φωτιά στο ξεκίνημα της σεζόν. Αρέσκεται να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες κοντά στο καλάθι με τα μπασίματα του, αλλά και έξω από το τρίποντο, εκεί όπου έχει φέτος 42.4%.

ρ

Φέτος μετρά 2 40άρες, δύο 30άρες, ένα ματς με 29 πόντους και 2 κακά ματς για την κλάση του με 12 και 14 πόντους αντίστοιχα. Επιπλέον σε 3 παιχνίδια κατέβασε 10+ ριμπάουντ, δείχνοντας πως συνεισφέρει και στον τομέα αυτό. Στις τελευταίες αναμετρήσεις έχει βελτιωθεί και στη δημιουργία, έχοντας 7 και 8 ασίστ με Θάντερ και Μινεσότα. Θα πρέπει να σταθούμε και στα 8 κλεψίματα που έκανε κόντρα στους Κλίπερς. Εκ των σπουδαιότερων περιφερειακών αμυντικών στη λίγκα τα τελευταία χρόνια, ξέρει καλά να βάζει τα χέρια του δυνατά πάνω στη μπάλα, να σου παίρνει το πορτοφόλι και να κολλάει πάνω σου, κάνοντας δύσκολη τη ζωή σου. Ξεκίνησε κεφάτος, απλά δεν θα πρέπει να μείνει από δυνάμεις μέσα στη σεζόν και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πότε θα επιστρέψει ο έτερος σταρ, Καουάι Λέοναρντ.

@Photo credits: twitter/ clippers

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα