Λαντέιλ: Στο Σαν Αντόνιο πληρώνεται λιγότερο απ΄όσα θα έπαιρνε στον Ολυμπιακό

Λαντέιλ: Στο Σαν Αντόνιο πληρώνεται λιγότερο απ΄όσα θα έπαιρνε στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Αυστραλός διεθνής σέντερ ήταν ο πρώτος μετεγγραφικός στόχος των «ερυθρολεύκων» και είχε συμφωνήσει στο οικονομικό, αλλά δεν υπέγραψε ποτέ το συμβόλαιο που του προσφέρθηκε γιατί ήθελε να περιμένει το ΝΒΑ μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Το Σαν Αντόνιο ήταν ο τρίτος κατά σειρά σταθμός του Gazzetta NBA Tour και πέραν των Μπακς και της ελληνικής παροικίας τους, από το μικροσκόπιό μας δεν θα μπορούσε να μην περάσει ο 26χρονος απόφοιτος του Σεντ Μέρις, ο οποίος έβγαλε μάτια πέρυσι στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, κατακτώντας τον τίτλο με τους Μέλμπουρν Τάιγκερς.

Είχαν προηγηθεί δύο συμπαθητικές σεζόν στην Παρτίζαν (2018-19) και την Ζάλγκιρις (2019-20), όπου είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις. Το Gazzetta τον συνάντησε στο "AT& T Center" και στην συνομιλία που είχε στα πεταχτά μαζί του, συνειδητοποίηση ότι ο Γιοκ Λαντέιλ δεν φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» λόγω... Πόποβιτς.

Η παράδοση που έχει ο οργανισμός των Σπερς να κοιτάζει με καλό μάτι τους μη Αμερικανούς παίκτες που έχουν τα προσόντα για το ΝΒΑ και η ενημέρωση που είχε από τον ατζέντη του ότι θα δεχθεί πρόταση, τον έκανε να μην αποδεχθεί την προσφορά των Πειραιωτών για να περιμένει την Free Agency στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με συνολικές αποδοχές στα 2,6 εκατομμύρια δολάρια έκανε το όνειρο του να παίξει στον «μαγικό κόσμο» του αθλήματος πραγματικότητα. Για τον πρώτο χρόνο, όμως, ο Αυστραλός πρώην παίκτης της Παρτίζαν και Ζάλγκιρις θα πάρει λιγότερα χρήματα από όσα θα έπαιρνε στον Πειραιά.

Ο ίδιος μας είπε μόνο καλά λόγια για την προσέγγιση του Ολυμπιακού και δικαιολόγησε απόλυτα τους ανθρώπους του που δεν μπορούσαν να περιμένουν, αλλά υπογράμμισε ότι η προοπτική του ΝΒΑ και ειδικότερα των Σαν Αντόνιο Σπερς, που κάνουν ανανέωση ήταν η βασική του προτεραιότητα.

Για την ώρα, πάντως, ο περσινός MVP του πρωταθλήματος Αυστραλίας έχει παίξει μόλις 4 λεπτά στη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στους Μάτζικ και φαίνεται ότι θα αργήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πολύ απαιτητικού Γκρεγκ Πόποβιτς, που έχει μπροστά απ' αυτόν τον Πελτλ και τον Γιούμπανκς.

 

NBA Τελευταία Νέα