Όταν οι μάσκες είναι προαιρετικές και τα όπλα δεν απαγορεύονται

Όταν οι μάσκες είναι προαιρετικές και τα όπλα δεν απαγορεύονται

Όταν οι μάσκες είναι προαιρετικές και τα όπλα δεν απαγορεύονται
Λίγο πριν αναχωρήσει για το βόρειο Τέξας και το Ντάλας που θα είναι ο προτελευταίος σταθμός του Gazzetta NBA Tour, ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για τα πρωτόγνωρα δεδομένα που συνάντησε στο Χιούστον, όσον αφορά την πολιτική προστασίας από τον covid-19 αλλά και την χρήση των όπλων.

Με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της Αμερικής ξεπερνάει τα 330 εκατομμύρια κατοίκους, το ότι συνολικό ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 58%, δεν είναι καθόλου άσχημο νούμερο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο ακριβώς και με την δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη Πολιτεία που δεν είναι άλλη από το Τέξας (με 33,9 εκατομμύρια κατοίκους, είναι στην 2η θέση πίσω από την Καλιφόρνια).

Οι Τεξανοί, όμως, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πυκνοκατοικημένες και οικονομικά εύρωστες Πολιτείες (η Νέα Υόρκη είναι στο 66,1%, η Καλιφόρνια στο 60,8%, η Πενσιλβάνια στο 60,1% και η Φλόριντα είναι στο 59,4%) έχουν αρκετά χαμηλότερο ποσοστό πλήρους εμβολιασμού στον covid-19 (53,8%) και το κυριότερο είναι ότι δεν λαμβάνουν καθόλου αυστηρά μέτρα. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους σταθμούς του Gazzetta NBA Tour, το Ιλινόις (Σικάγο), το Ουισκόνσιν (Μιλγουόκι) και την Φλόριντα (Μαϊάμι), στο Τέξας η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και ειδικότερα στο Χιούστον, νιώθεις ότι η πανδημία αποτελεί μακρινή δυσάρεστη ανάμνηση.

Μία επίσκεψη στο μεγαλύτερο mall της πόλης (Galleria) είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι ούτε το 20% των επισκεπτών δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό! Κι όταν ρωτήσεις το γιατί, η απάντηση που που θα πάρεις είναι ότι ο κυβερνήτης είναι κατά των απαγορεύσεων. Κάπως έτσι, λοιπόν, στο Τέξας δεν απαγορεύεται η οπλοκατοχή και αδειοδοτείται η οπλοχρησία, ενώ όσοι οργανισμοί, ιδρύματα ή εταιρείες δεν επιθυμούν άτομα που φέρουν όπλα, είναι υποχρεωμένες να επικοινωνήσουν την σχετική πολιτική τους, έτσι ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που όπως είπαμε είναι κατά των απαγορεύσεων, απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα supermarkets και τα μικρότερα παντοπωλεία, για συγκεκριμένες ώρες από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ο λόγος; Μα φυσικά για να είναι νηφάλιος ο κόσμος και να μπορέσει να ασκήσει το θρησκευτικό του καθήκον στις εκκλησίες. Λες και δεν μπορεί να το προμηθευτεί λίγο νωρίτερα...

Μονό

Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν τόσο συχνά όλα όσα διαβάζουμε, βλέπουμε και ακούμε σχετικά με δολοφονίες σε σχολεία αλλά και σε γειτονιές του Τέξας και κυρίως της ευρύτερης περιοχής του Χιούστον.

Η βόλτα στο κέντρο της πόλης, πάντως, μας χάρισε ωραίες μπασκετικές εικόνες από μονάκια σε ανοιχτά playgrounds, όπως αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του "Toyota Centerr".

Υγ.1: Στο περιθώριο του αγώνα Ρόκετς-Σέλτικς, που έληξε με την πρώτη εφετινή νίκη (107-97) της Βοστόνης και την παρθενική του rookie coach, Ίμε Ουντόκα (αποθεώθηκε και ελαφρώς μπουγελώθηκε στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων), ο DNP Ένες Κάντερ δεν φάνηκε να συναναστρέφεται τον συμπατριώτη του, Αλπερέν Σενγκούν σε αντίθεση με τον Γερμανό Ντάνιελ Τάις, που τα είπε σε εγκάρδιο τόνο με τον Ντένις Σρούντερ.

Υγ.2: Η νέα πολιτική του ΝΒΑ, που δεν απαγορεύει την απευθείας επαφή των δημοσιογράφων με τους παίκτες και η αυστηρότητα των των Ρόκετς, δεν μας επέτρεψε να τους προσεγγίσουμε αλλά τουλάχιστον υποβάλαμε σχετικό αίτημα που θα τεθεί υπό εξέταση ενόψει του αυριανού αγώνα τους με τους Μάβερικς στο Ντάλας.

Υγ.3: Από τους rookies της ομάδας του Σάιλας, ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα ο Τζέιλεν Γκριν (νο2 στο draft), o οποίος έκανε απίστευτα πράγματα απέναντι στους Κέλτες (30π., 4ρ. & 3ασ. με 8/10 τριπ.) κι έδειξε ότι θα είναι από το βασικούς υποψηφίους για το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς.

Υγ.4: Η φωτό της ημέρας: Ο πρώην συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο στους Μπακς και νυν Σέλτικ, Τζαμπάρι Πάρκερ (δεν έπαιξε δευτερόλεπτο), που μετά το τέλος του αγώνα, χρησιμοποίησε το εστιατόριο των δημοσιογράφων για να «λιώσει» στο σχοινάκι!

t

Το Gazzetta βρίσκεται στις ΗΠΑ για τους αγώνες του ΝΒΑ με την ευγενική χορηγία της Novibet.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!