Πρώην αναλυτής του ESPN: «Δεν μετανιώνω που δεν ψήφισα τον Γιάννη για MVP, αλλά τον θαυμάζω»

Πρώην αναλυτής του ESPN: «Δεν μετανιώνω που δεν ψήφισα τον Γιάννη για MVP, αλλά τον θαυμάζω»

Πρώην αναλυτής του ESPN: «Δεν μετανιώνω που δεν ψήφισα τον Γιάννη για MVP, αλλά τον θαυμάζω»

bet365

Ο βετεράνος NBAer Ράιαν Χόλινς που ήταν ένας από τους «αρνητές» της περσινής υποψηφιότητας του Αντετοκούνμπο για το βραβείο του MVP, παραδέχεται στο Gazzetta ότι ο «Greek Freak» αξίζει μεγαλύτερης αναγνώρισης στο ΝΒΑ και υπεραμύνεται της επιλογής του να μην το ψηφίσει.

Έχει γίνει περισσότερο γνωστός από την θητεία του ως τηλεσχολιαστής σε δημοφιλείς εκπομπές το ESPN και πολύ λιγότερο σαν παίκτης. Ο λόγος για τον 37χρονο παλαίμαχο σέντερ (2,13), Ράιαν Χόλινς, ο οποίος δεν είχε ποτέ περισσότερους από 6,1 πόντους κατά μέσο όρο στην διάρκεια της 10ετούς καριέρας του στο ΝΒΑ (2006-2016), με συνολικά 10 ομάδες.

Ο απόφοιτος του UCLA ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2017 στην Ευρώπη (για λογαριασμό της Γκραν Κανάρια και της Τορίνο) κι έκτοτε ακολουθεί καριέρα τηλεσχολιαστή αρχικά στο CBS και τους Κλίπερς, στην συνέχεια στο ESPN και από φέτος εντάχθηκε στον οργανισμό των Ρόκετς.

Ο υπογράφων τον συνάντησε στο εστιατόριο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του "Toyota Center", πριν από την έναρξη του αγώνα των γηπεδούχων με τους Σέλτικς και ο πολύ επικοινωνιακός πρώην NBAer, ήταν πολύ πρόθυμος να σχολιάσει το περσινό επίτευγμα των Μπακς και την συμβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μία σημαντική υποσημείωση πριν διαβάσετε τις δηλώσεις του: Ο Ράιαν Χόλις είχε πρωταγωνιστήσει σε μία τηλεοπτική συζήτηση για λογαριασμό της εκπομπής "First Take", καταθέτοντας μία αρνητική τοποθέτηση σχετικά με το status του "Greek Freak", για το βραβείο του MVP του 2020.

«Κατ' αρχήν χαίρομαι που έρχεσαι από την Ελλάδα και μου δίνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω το θέμα, γιατί τα λεγόμενά μου έχουν παρεξηγηθεί. Νομίζω ότι ο Γιάννης έχει ήδη υπερπηδήσει αρκετά εμπόδια. Αν συγκρίνει κανείς την συμπεριφορά του σε σχέση με την αντίστοιχη που είχαν άλλοι superstars, όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα, όπως ΛεΜπρόν, ο Ντουράντ και ο Κάρι, θα δει τεράστιες διαφορές. Κανένας από τους προαναφερθέντες δεν είπε ποτέ "θα κάνω την δουλειά με τον δικό μου τρόπο, με σκληρή δουλειά και σεβασμό στις μικρές λεπτομέρειες που βοηθούν στην επίτευξη του στόχου. Όλο αυτό που έχει καταφέρει είναι εκπληκτικό και προσωπικά με εξιτάρει ακόμη περισσότερο, γιατί ο ίδιος δεν παινεύει τον εαυτό του, ούτε διαφημίζει ότι είναι ο καλύτερος. Βγαίνει απλά στο γήπεδο και παίζει το παιχνίδι του.

ΝΒΑ

Το προφίλ του έχει τεράστια απόσταση από εκείνο του κλασσικού Αμερικανού superstar. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ξεχνάει το παρελθόν και τις ρίζες του. Δεν λησμονεί πως ξεκίνησε. Βλέπουμε όλοι ότι έχει συνεχώς δίπλα του την οικογένειά του και πηγαίνει παντού με τα αδέλφια του. Δεν παραμθιάζεται με τον αμερικανικό τρόπο του stardome και απλά θέλει να είναι ο εαυτός του. Πρέπει όλοι, λοιπόν, να τον εκτιμήσουμε περισσότερο και να μελετήσουμε την ιστορία του για να μάθουμε από που προήλθε.», μας είπε αρχικά ο γεννημένος στην Καλιφόρνια βετεράνος σέντερ που επελέγη στο draft του 2007 από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς (νο50) και συνέχισε:

«Όχι δεν μετανιώνω! Αλλά δυστυχώς, ο κόσμος βάζει όλα όσα λέω σε ένα τσουβάλι και δεν εμβαθύνει στο τι ακριβώς έχω πει. Για παράδειγμα, το ότι δεν τον ψήφισα για MVP δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει σαν παίκτης, ούτε φυσικά ότι είναι άχρηστος. Για όνομα του Θεού. Απλώς δεν τον επέλεξα γιατί η ψήφος μου βασίστηκε σε κριτήρια , γιατί θεωρώ ότι ο πολυτιμότερος παίκτης πρέπει να έχει κάποια standards και στο σουτ. Προφανώς και δουλεύει σκληρά, προφανώς βελτιώνεται και θα βελτιωθεί, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν είπα ποτέ ότι δεν είναι σπουδαίος παίκτης.

Κάπως έτσι, λοιπόν, έχει προκληθεί μία σύγχυση και πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να κλείσω το στόμα μου. Ίσα-ίσα που είναι ένα παιδί που θαυμάζω πάρα πολύ για όλους αυτούς τους λόγους που σου εξήγησα πιο πριν. Θα μπορούσε άνετα να πάει στους Ουόριορς ή στους Λέικερς που τον παρακαλούσαν σαν τρελές για να πει το "ναι", αλλά ο ίδιος έμεινε σταθερός στις αρχές του και αυτή η στάση εξηγεί γιατί έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία των Μπακς. Αυτό πρωτάθλημα είναι σε μεγάλο βαθμό δικό του και κανένας δεν μπορεί να του το πάρει!», υπερθεμάτισε ο πρώην παίκτης των Μπόμπκατς, των Μάβερικς, των Τίμπεργουλβς, των Καβαλίερς, των Σέλτικς, των Κινγκς, των Ουίζαρντς και των Γκρίζλις.

Τον ρωτάμε για τον βαθμό δυσκολίας του repeat και ενώ αρχικά είναι απόλυτα αρνητικός, στην πορεία το γυρίζει: «Το repeat θα είναι το δυσκολότερο εγχείρημα στον πλανήτη του μπάσκετ! Ούτε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες δεν έχουν πετύχει κάτι τέτοιο και θα το κάνουν οι Μπακς; Προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο, γιατί είναι τόσο μεγάλη η πνευματική κούραση για να φτάσεις εκεί. Και ταυτόχρονα όλες οι υπόλοιπες ομάδες σε ξέρουν πλέον και σε κυνηγούν.

Με τον Γιάννη, βέβαια, δεν θα ξαναείμαι ποτέ τόσο απόλυτος, γιατί το Μιλγουόκι έχει πλέον ένα σταθερό ποιοτικό κορμό και οι βασικοί τους αντίπαλοί, όπως οι Νετς και οι Λέικερς, έχουν προβλήματα. Θα τους λείψει πολύ ο Πι Τζέι Τάκερ, κατά την άποψή μου, αλλά αν καταφέρει θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής του!», κατέληξε ο νέος τηλεσχολιαστής των Χιούστον Ρόκετς.

Το Gazzetta βρίσκεται στις ΗΠΑ για τους αγώνες του ΝΒΑ με την ευγενική χορηγία της Novibet.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα