Λέικερς: H superteam μυρίζει... μπαρούτι και δεν θέλει να την ξαναπάθει όπως το 2013 (vid)

Λέικερς: H superteam μυρίζει... μπαρούτι και δεν θέλει να την ξαναπάθει όπως το 2013 (vid)

Νίκος Καρφής
Λέικερς: H superteam μυρίζει... μπαρούτι και δεν θέλει να την ξαναπάθει όπως το 2013 (vid)

bet365

Οι Λέικερς βρίσκονται σε... κρίση στο ξεκίνημα της σεζόν και το Gazzetta κάνει τη σύγκριση της φετινής Superteam με εκείνη που απέτυχε το 2013.

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά για τους Λέικερς, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου μαζί με τους Νετς.

Οι... λιμνάνθρωποι δεν έχουν ακόμα πανηγυρίσει νίκη σε φιλικά και επίσημα ματς και η ομάδα θυμίζει... καζάνι που βράζει με αποκορύφωμα το περιστατικό στον πάγκο, όπου οι Άντονι Ντέιβις και Ντουάιτ Χάουαρντ ήρθαν στα χέρια (παρόλο που ο Χάουαρντ τόνισε πως προέκυψε από το πάθος τους για τη νίκη και το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν).

Το Gazzetta συγκρίνει τη Superteam του 2013 με τη φετινή και μπαίνει στο μυαλό των Λέικερς, οι οποίοι δεν θέλουν να την ξαναπάθουν.

Το αποτυχημένο πείραμα του 2013

m

Όλα έμοιαζαν ιδανικά στον πλανήτη των Λέικερς το 2013 και με τη δημιουργία της Superteam. Απλά έμοιαζαν όμως, γιατί δεν ήταν έτσι ακριβώς και αποδείχθηκε στο παρκέ, όπου αρκετοί σπουδαίοι παίκτες δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τη χημεία τους.

Το 2012 οι Λέικερς ήθελαν να επιστρέψουν στην κορυφή και έτσι οι κινήσεις τους γέμισαν με ενθουσιασμό τους φιλάθλους τους. Δίπλα σε Κόμπι, Γκασόλ και Αρτέστ, οι οποίοι πανηγύρισαν παρέα το πρωτάθλημα του 2010 (οι δύο πρώτοι είχαν στην κατοχή τους και του 2009) πρόσθεσαν τον δύο φορές MVP του ΝΒΑ, Στιβ Νας και το... θηρίο και ένας από τους κορυφαίους σέντερ, Ντουάιτ Χάουαρντ.

Στη θεωρία ήταν εξαιρετική ομάδα, όμως στην πράξη το πράγμα δεν δούλεψε. Το hype από τα media ήταν τεράστιο σε σημείο που πολλοί περίμεναν απλά τη στέψη στα playoffs. Όμως έμειναν στα λόγια και οι πράξεις δεν φάνηκαν πουθενά. Σε κανένα σημείο δεν έδειξε ομάδα που μπορεί να δικαιολογήσει πως είναι φαβορί για τίτλο.

Οι πολύ έμπειροι και συσπειρωμένοι Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς, τους έδειξαν τι σημαίνει χημεία μέσα σε μια ομάδα και δεν επέτρεψαν στον Κόμπι Μπράιαντ να διεκδικήσει άλλο ένα δαχτυλίδι, αλλά και τον Στιβ Νας να παλέψει για το πρωτάθλημα το οποίο τόσο έψαξε κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Στην θεωρία οι φετινοί Λέικερς τρομάζουν

h

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θεωρητικά οι Λέικερς είναι Avengers και Αναλώσιμοι μαζί! Αρχικά υπάρχει ο σπουδαίος ΛεΜπρόν που είναι σίγουρα μέσα στο TOP 3 των παικτών στη λίγκα και θα τελειώσει την καριέρα του στο TOP 3 όλων των εποχών, ενώ ο χαρισματικός Άντονι Ντέιβις κατά πολλούς θεωρείται ο καλύτερος ψηλός στο ΝΒΑ όταν είναι μακριά από τραυματισμούς. Φυσικά πρόσθεσαν στη... φαρέτρα τους και τον mister triple double, Ράσελ Ουέστμπρουκ που έχει πάρει βραβείο MVP στο παρελθόν και πολλές παρουσίες στο All Star Game, ενώ η έκρηκτικότητα και η αλτικότητα του σε τρελαίνουν.

Μεγάλη κίνηση είναι και ο Καρμέλο Άντονι που βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους σκόρερ όλων των εποχών και πήγε να πάρει το πρώτο του, μαζί με τον κολλητό του, ΛεΜπρόν. Στη θέση «5» έχουν και τον Ντουάιτ Χάουαρντ, ενώ στο «1» υπάρχει ο Κέντριν Ναν . Ο Μαλίκ Μονκ και ο Ουέιντ Έλινγκτον σαν shooting guard, ενώ Back up στη θέση «3» έχουμε Τρέβορ Αρίζα, Χόρτον-Τάκερ, Κεντ Μπέιζμορ και Αλφόνσο ΜακΚίνι.

Αμέτρητες λύσεις σε όλες τις θέσεις για τους Λέικερς και μοναδικό θέμα έδειχνε να είναι ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας

Depth Chart Lakers

  • PG: Russell Westbrook / Kendrick Nunn/ Rajon Rondo
  • SG: Wayne Ellington / Malik Monk
  • SF: LeBron James / Talen Horton-Tucker / Trevor Ariza / Kent Bazemore
  • PF: Anthony Davis / Carmelo Anthony
  • C: Dwight Howard/ DeAndre Jordan

*Ο ΛεΜπρόν ξεκινά στο «4» και ο Ντέιβις στο «5» φέτος

Τραυματισμοί, ήττες, καυγάδες και το 2013 που φοβούνται

Στην πράξη τα πράγματα έχουν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά μέχρι στιγμής. Οι Λέικερς δεν έχουν καμιά συνοχή στο παιχνίδι τους και δεν είναι τυχαίο πως μετρούν 6 ήττες σε φιλικά και 2 σε επίσημα. Δεν έχουν σταυρώσει νίκη και τα... σύννεφα έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται πάνω από τον όμορφο ουρανό του Λος Άντζελες.

Οι... λιμνάνθρωποι πρέπει να ανησυχούν και για τους τραυματισμούς, οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνιση τους από την αρχή της σεζόν. Οι κύριοι Κέντρικ Ναν, Τρέβορ Αρίζα. Ουέιν Έλινγκτον και Χόρτον-Τάκερ είναι στα... πιτς και θα λείψουν για αρκετό καιρό, κάτι που φέρνει μια ανισορροπία στο ρόστερ από πολύ νωρίς.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο ματς με τους Σανς έδειξε πως υπάρχει και εσωτερικό πρόβλημα στην ομάδα. Άντονι Ντέιβις και Ντουάιτ Χάουαρντ πιάστηκαν στα χέρια, με τον πρώτο να είναι έξαλλος με τον συμπαίκτη του και τους υπόλοιπους παίκτες τους Λέικερς να μπαίνουν στη μέση και να τους χωρίζουν για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Mάλιστα το περιστατικό σχολίασε αμέσως και ο θρύλος Μάτζικ Τζόνσον που ξέρει απέξω κι ανακατωτά την ομάδα, λέγοντας πως «στα 42 χρόνια που συνεργάζεται με τον οργανισμό των Λέικερς, δεν ξαναείδε τέτοιο πράγμα. Οι Λέικερς έχουν προσωπικό θέμα».

Ακόμα είναι νωρίς και η κατάσταση μπορεί να μαζευτεί, αν βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους και δουλέψουν για το καλό της ομάδας. Ωστόσο ο Βόγκελ έχει μια... καυτή πατάτα στα χέρια του και κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να σώσει το πράγμα. Πάντως και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά σε φιλικά και επίσημα, κάνοντας πολλά λάθη και έχοντας... σπάσει τα καλάθια με την αστοχία του. Ακόμα ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί.

Να μην ξαναπάθουν το ίδιο

Οι Λέικερς δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να σκέφτονται πως θα ζήσουν και πάλι εποχές 2013. Τότε που η ομάδα τους ήταν ισχυρή, ένιωθε φαβορί, αλλά κάπου έχυσε την καρδάρα με τη γάλα. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες δεν ταίριαξαν μεταξύ τους και απογοήτευσαν τους οπαδούς τους και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην ιστορία της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Φέτος η κατάσταση ζορίζει πολύ νωρίς και ο ΛεΜπρόν με την παρέα του έχει να βγει από μια... κόλαση στο ξεκίνημα της σεζόν. Η κόντρα Ντέιβις-Χάουαρντ μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στο εσωτερικό της ομάδας, ενώ μέσα στο παρκέ δεν υπάρχει καμιά ομοιογένεια. Οι Λέικερς εκπέμπουν SOS, όμως έχουν τις προσωπικότητες να το γυρίσουν. Το θέμα είναι αν μπορούν. Δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να δουν άλλη μια superteam μετά από εκείνη του 2013 να διαλύεται χωρίς κάποιο τίτλο.

@Photo credits: twitter/ lakers
 

NBA Τελευταία Νέα