Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μαρκάρω και μιλάω στον Ντουράντ!» (vid)

Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μαρκάρω και μιλάω στον Ντουράντ!» (vid)

Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μαρκάρω και μιλάω στον Ντουράντ!» (vid)

bet365

Λίγες ώρες μετά την πρώτη ουσιαστική συμμετοχή στο ΝΒΑ και την πολύ καλή του απόδοση, o 22χρονος Έλληνας rookie των Μπακς μιλάει στο Gazzetta για την απίστευτη εμπειρία που βιώνει από τον περασμένο Αύγουστο και δηλώνει ευλογημένος για την ευκαιρία που έχει στο Μιλγουόκι.

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά ταιριάζουν απόλυτα με το προφίλ του παίκτη που οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν "NBA material". Επομένως το γεγονός ότι δεν είχε επιλεγεί στο draft των δύο τελευταίων ετών (2019 και 2020), οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι την πρώτη σεζόν (2018-2019) είχε πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό, ενώ στην δεύτερη (2019-2020) έπαιξε στην άσημη Λιετκαμπέλις και στο χαμηλότερης δυναμικότητας πρωτάθλημα της Λιθουανίας.

Το ίδιο βέβαια συνέβη και στην περσινή χρονιά, οπότε και επέστρεψε στους "πράσινους". Αν εξαιρέσουμε τους πρώτους μήνες, στην διάρκεια των οποίων βρισκόταν στο rotation και πήρε χρόνο ακόμη και σε μερικά παιχνίδια της Euroleague, από ένα σημείο και μετά ο Κρητικός guard «εξαφανίστηκε» αγωνιστικά και μάλιστα ήταν σταθερά εκτός 12άδας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, που από την κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω, διακτινίστηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάλιστα με μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας (1+1+1 χρόνια). Η σημαντική λεπτομέρεια στην περίπτωσή του, όμως, δεν έχει να κάνει με το ότι επελέγη στην τελευταία θέση του draft (νο60), αλλά με το ποια ομάδα τον επέλεξε (οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Μιλγουόκι Μπακς) αλλά και με το πως και το γιατί.

Η απάντηση «κρύβεται» πίσω από την στενή σχέση που έχει οικοδομήσει από το 2013 και εντεύθεν, ο ατζέντης του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα «ελάφια» και ειδικότερα την τελευταία 5ετία, οπότε και άλλαξε η μετοχική σύνθεση και ο general manager (Τζον Χορστ). Ο Γιώργος Πάνου, που εκπροσωπεί και τον Καλαϊτζάκη, έπεισε τον Τζον Χορστ να κάνει trade με τους Ιντιάνα Πέισερς για την τελευταία επιλογή στο draft, έτσι ώστε οι Μπακς να δώσουν στον ταλαντούχο Έλληνα παίκτη την μεγάλη ευκαιρία.

Κάπως έτσι, ο πρώην παίκτης του Άρη, του Παναθηναϊκού και της Λιετκαμπέλις και ο οποίος δεν έχει παίξει ακόμη στην Εθνική ανδρών, βρέθηκε στο ρόστερ των πρωταθλητών και αποτέλεσε το 3ο μέλος της ελληνικής παροικίας του Μιλγουόκι.

Το Gazzetta έδωσε το παρόν και στα δύο πρώτα του παιχνίδια στον «άλλο πλανήτη» του αθλήματος και λίγες ώρες μετά την πολλά υποσχόμενη απόδοσή του (8π. σε 18') στην ήττα των Μπακς από τους Χιτ, μας μίλησε για την ξαφνική και τεράστια αλλαγή στην καριέρα του.

Πώς το ζεις όλο αυτό;
«Σούπερ! Είναι ένα όνειρο για μένα, όπως έχω πει πολλές φορές. Προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά. Οι συνθήκες εδώ πέρα είναι ιδανικές, οπότε με σκληρή δουλειά, πιστεύω ότι όλα να πάνε καλά».

Όταν κάθεσαι κάποιες φορές μόνος σου και σκέφτεσαι γενικότερα όλο αυτό το οποίο σου συμβαίνει, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία ήσουν πέρσι που ζούσες μια πιο δύσκολη σεζόν χωρίς χρόνο συμμετοχής και από ένα σημείο και μετά, χωρίς να ξέρεις πότε θα πάρεις την ευκαιρία, πώς αισθάνεσαι; Τι σκέφτεσαι; Τι λες στον εαυτό σου;
«Εντάξει, σίγουρα είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου, αλλά δεν θέλω να σταματήσω εδώ πέρα. Να είμαι δηλαδή στο ρόστερ του ΝΒΑ, των πρωταθλητών. Θέλω να δουλεύω καθημερινά, να δίνω το 100% σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, όποτε μου δοθεί η ευκαιρία να μπω να παίξω και πιστεύω με την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση, μια μέρα να καθιερωθώ και εγώ σε μία ομάδα».

Πολύ ελληνικά… Πολλές ελληνικές λέξεις ακούμε στην προπόνηση...
«Σίγουρα είμαστε τρεις Έλληνες. Αρχίζουμε και μαθαίνουμε σε όλους σιγά- σιγά κάποιες ελληνικές λέξεις και νιώθω πολύ χαρούμενος, ας το πω έτσι, που έχω και άλλα δύο παιδιά μαζί μου, τον Γιάννη και τον Θανάση, που είναι εξαιρετικά παιδιά και εξαιρετικοί παίκτες. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ο ένας είναι ο MVP του NBA, ίσως ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι εξαιρετικό για μένα».

Τι μαθαίνεις γενικότερα για την κουλτούρα τους και έξω από το γήπεδο, που φαντάζομαι θα έχεις περάσει χρόνο μαζί τους, αλλά και μέσα στο γήπεδο από την εμπειρία τους;
«O Γιάννης είναι στο ανώτατο επίπεδο του ΝΒΑ, ο Θανάσης είναι πλέον ένας βετεράνος στην τρίτη του σεζόν με χρόνο συμμετοχής… Και οι δύο με βοηθούν πάρα πολύ. Και ο Γιάννης και ο Θανάσης. Δεν μιλάμε μόνο για το μπάσκετ. Μιλάμε και για άλλα πράγματα. Δηλαδή, όταν είμαστε έξω, εκτός παρκέ, μου μιλάνε πιο πολύ για τη ζωή, για το πώς πρέπει να επενδύσω τα χρήματά μου, τί κινήσεις πρέπει να κάνω και γενικά για όλα τα θέματα για τη ζωή».

Για το μπάσκετ;
«Για το μπάσκετ, ναι, σίγουρα με συμβουλεύουν και ο Γιάννης και ο Θανάσης. Τώρα το να έχεις τον MVP του ΝΒΑ στην ίδια ομάδα με σένα νομίζω είναι ευλογία. Με τον Θανάση είμασταν μαζί δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είναι πιο κοντά με μένα. Συνέχεια μου μιλάει, κάθε μέρα με βοηθάει στο τί πρέπει να κάνω, τί δεν πρέπει να κάνω και όπως είπα είναι ευλογία για μένα».

Τρεις Έλληνες, ένας Γεωργιανός… Νιώθεις ότι η ομάδα έχει και μία ευρωπαϊκή κουλτούρα και λίγο πιο πολύ ελληνική;
«Σίγουρα όταν έχεις τέσσερις Ευρωπαίους στην ομάδα, τέσσερις από τους δεκαπέντε, μπορείς να πεις ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό στοιχείο στην ομάδα. Είμαστε τρεις Έλληνες, όπως είπα είμαι ευλογημένος που έχω τέτοια παιδιά δίπλα μου και… δουλειά! Μόνο δουλειά!».

Τι σου λείπει από την Ελλάδα;
«Από την Ελλάδα ε; Δεν θα πω η οικογένειά μου γιατί είναι εδώ πέρα η μαμά και ο μπαμπάς. Τα αδέρφια μου πολύ! Οι φίλοι μου πολύ! Και… αυτά».

Οπότε το ελληνικό φαγητό το έχεις…
«Το ελληνικό φαγητό ναι. Η μαμά δόξα τω Θεό μαγειρεύει καθημερινά φαγητά ελληνικά. Δόξα τω Θεό είμαι μια χαρά».

Είχες τρακ για την πρεμιέρα;
«Σίγουρα είχα τρακ. Είχα πάρα πολύ τρακ, δηλαδή δεν το περίμενα, να σου πω, να παίξω. Περίμενα να είναι πιο κοντά το ματς. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, κάναμε μία πάρα πολύ σπουδαία νίκη. Έπαιξα ένα λεπτό, είμαι πολύ χαρούμενος και συνεχίζω τη δουλειά».

Πώς είδες Ντουράντ, Χάρντεν… Όλους αυτούς τους σούπερ σταρ μέσα στο παιχνίδι;
«Εντάξει για τον Ντουράντ, εγώ να σου πω την αλήθεια έχω μεγαλώσει με τις αφίσες του στο δωμάτιο μου. Δηλαδή εγώ ξεκίνησα το μπάσκετ βλέποντας Κέβιν Ντουράντ!»

Οπότε δεν του πήρες αυτόγραφο φαντάζομαι…
«Το πιο συγκινητικό συναίσθημα ήταν στο πρώτο ματς, στο φιλικό που παίξαμε με τους Νετς στο Μπρούκλιν, που ήμουν και “πενταδάτος”. Εκεί να σου πω την αλήθεια δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έχω παίξει, ότι έχω μαρκάρει τον Ντουράντ, αλλά δεν μένω εκεί. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς».

Σου είπε τίποτα σε κάποια φάση;
«Σε μία φάση θυμάμαι που είχαν βγει στον αιφνιδιασμό αυτός με τον Κάρτερ, είχε ο Κάρτερ τη μπάλα αριστερά και εγώ έκλεισα τον Ντουράντ και μου λέει “Δεν θές να με αφήσεις να σκοράρω ε;” και του λέω “Όχι”».

Το Gazzetta βρίσκεται στις ΗΠΑ για τους αγώνες του ΝΒΑ με την ευγενική χορηγία της Novibet

 

NBA Τελευταία Νέα