Θανάσης στο Gazzetta: «Πάντα ονειρευόμουν να είμαι μέρος ενός banner!» (vid)

Θανάσης στο Gazzetta: «Πάντα ονειρευόμουν να είμαι μέρος ενός banner!» (vid)

Θανάσης στο Gazzetta: «Πάντα ονειρευόμουν να είμαι μέρος ενός banner!» (vid)

bet365

Λίγες ωρες πριν το αποψινό (03.00) πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι των Μπακς με τους Χιτ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλάει στο Gazzetta για τις μεγάλες στιγμές που έζησε στην τελετή της απονομής, χαρακτηρίζει τρομερό τον Γιώργο Καλαϊτζάκη και παραδέχεται το ιδιαίτερο δέσιμο της ομάδας με την Ελλάδα.

Το σινιάλο του υπευθύνου Τύπου των Μπακς για να περάσουμε στον αγωνιστικό χώρο της υπερσύγχρονης "FTX Arena" του Μαϊάμι, όπου ήταν σε εξέλιξη η πρωινή προπόνηση των πρωταθλητών, βρήκε και τους τρεις Έλληνες της ομάδας να σουτάρουν βολές μαζί με τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι και τον Τζάστιν Ρόμπινσον.

Οι πλάκες έδιναν και έπαιρναν και αυτός που είχε την μεγαλύτερη όρεξη ήταν ο Γεωργιανός rookie από το Σίτον Χολ (νο54 στο draft), που είχε μάθει αρκετές λέξεις στα ελληνικά. «Έλα, έλα μ@λ@κ@, έλα αγόρι μου!», έλεγε συνεχώς ο 22χρονος power forward, που αν ήξερε και το «βάλτο αγόρι μου», θα ήταν πλήρως εναρμονισμένος με την ελληνική μπασκετική κουλτούρα.

Γενικά στο Μιλγουόκι, λόγω του Γιάννη και του Θανάση και φέτος ακόμη περισσότερο και με τον Καλαϊτζάκη, στήνεται μία ελληνική παροικία. Τόσο το διοικητικό και το τεχνικό επιτελείο, όσο και οι παίκτες που φέτος ταξίδεψαν στην Ελλάδα και την Κύπρο για διακοπές (ευγενική χορηγία από του "Greek Freak"), είναι απολύτως εξοικειωμένοι με την χώρα μας.

Αυτό μας επιβεβαίωσε και ο "TA", κατά κόσμον Θανάσης Αντετοκούνμπο που μίλησε στην κάμερα του gTV, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με τους πάλαι ποτέ «κακούς δαίμονες» των «ελαφιών», Μαϊάμι Χιτ.

Έχουν περάσει 24 ώρες, έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα, τα έχεις πιστέψει; Ή όλο το καλοκαίρι που γυρίζατε με το τρόπαιο σε όλη την Ελλάδα προσπαθούσες να σκεφτείς και να συνειδητοποιήσεις τι έχει γίνει;

«Είναι κάτι το απίστευτο! Το συνειδητοποιείς πιο πολύ όταν πάρεις το δαχτυλίδι, πέσει και το banner και δεις ότι είσαι μέρος σε όλο αυτό! Έχω παίξει σε τόσα γήπεδα, έχω δει τόσα banners και πάντα σκεφτόμουν ότι θα ήθελα κι εγώ αποτελέσω μέρος ενός banner! Είναι κάτι το απίστευτο...»

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εισπράττεις την αποδοχή της κοινωνίας του ΝΒΑ γι' αυτό που 'χει κάνει η ομάδα των Μπακς με τη συνδρομή του Γιάννη και την δική σου, αλλά και γενικότερα της κουλτούρας που έφερε ο Γιάννης σ' αυτή την ομάδα;

«Σίγουρα. Αλλά θα σου πω κάτι, είναι κάτι που έγινε επειδή είμαστε μια ομάδα. Αυτό που κάναμε, το κάναμε όλοι μαζί. Είναι λίγο περίεργο συναίσθημα, επειδή τώρα αυτή τη στιγμή ετοιμάζομαι να παίξω με το Μαϊάμι. Οπότε το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι τι θα κάνουμε και πως θα παίξουμε σήμερα. Αλλά από την άλλη, χαίρομαι έτσι όπως πήγε η σεζόν. Χάρηκα πάρα πολύ για προχθες το βράδυ.»

1

Πως την βλέπεις τη φετινή ομάδα;

«Είμαστε καλοί. Το θέμα είναι ότι πρέπει να πάμε μέρα με τη μέρα, όπως πάντα. Μέρα με τη μέρα και να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι.»

Πλέον το ελληνικό στοιχείο της ομάδας ανεβαίνει. Έχετε τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, ακούγονται πολλές ελληνικές λέξεις πλέον στην προπόνηση, πέρα από την... γνωστή ελληνική λέξη που είναι παγκοσμίως διάσημη. Ακούω τον Γεωργιανό, τον Μαμουκελασβίλι, να λέει πολλές λέξεις, ακόμη κι οι Αμερικανοί έχουν μάθει πάρα πολλές. Τους έχετε κάνει μαθήματα ελληνικών;

«Η ομάδα είναι η δεύτερη μας οικογένεια, οπότε, ξέρεις! Τους αρέσει κιόλας, φέτος που ήρθαν και στην Ελλάδα τους αρέσει ακόμη περισσότερο.»

Νιώθουν ότι η ομάδα είναι, ας πούμε, και λίγο «ελληνική»;

«Σίγουρα, σίγουρα. Η ομάδα είναι ελληνική, νιγηριανή, αμερικάνικη. Έχουμε πολλές κουλτούρες.»

Ο δικός σου ρόλος ποιος θα είναι; Στην τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ, θα είναι αυξημένος; Φάνηκε και με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκες στην πρεμιέρα κόντρα στους Νετς.

«Σίγουρα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω. Αυτό που μπορώ να ελέγξω είναι κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος, κάθε χρόνο να είμαι έτοιμος να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν.»

Τον Καλαϊτζάκη, πως τον βλέπεις;

«Τρομερό! Χαίρομαι πάρα πολύ που τον βλέπω, τον είχα και στον Παναθηναϊκό. Και τότε δουλεύαμε κάθε μέρα μαζί. Είναι πολύ ωραίο.»

2

2

Το Gazzetta βρίσκεται στις ΗΠΑ για τους αγώνες του ΝΒΑ με την ευγενική χορηγία της Novibet.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ GAZZETTA ΓΙΑ ΤΟ ΝΒΑ

 

NBA Τελευταία Νέα