Ντομινίκ Ουίλκινς: Το ΝΒΑ έχει μία τελευταία ευκαιρία να διορθώσει ένα λάθος 25 ετών (vid)

Ντομινίκ Ουίλκινς: Το ΝΒΑ έχει μία τελευταία ευκαιρία να διορθώσει ένα λάθος 25 ετών (vid)

Ντομινίκ Ουίλκινς: Το ΝΒΑ έχει μία τελευταία ευκαιρία να διορθώσει ένα λάθος 25 ετών (vid)

bet365

Το όνομα του Ντομινίκ Ουίλκινς δεν έχει ακουστεί. Ακόμα τουλάχιστον. Η εκκωφαντική σιωπή βαστάει από το 1996, όταν ο Ουίλκινς δεν είχε συμπεριληφθεί στους 50 κορυφαίους του ΝΒΑ.

Ο Ντομινίκ Ουίλκινς δεν έχει ανάγκη τις λίστες. Της χρειάζεται όμως. Για την ακρίβεια, τις απαιτεί η κληρονομιά του. Ένας τρόπον τινά «βασιλιάς» δίχως στέμμα και δακτυλίδι. Χωρίς αναγνώριση.

Βλέπετε, το μακρινό 1996, το ΝΒΑ ανακοίνωσε για πρώτη φορά τους 50 κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του. Ο «Ζόιντ» έζησε την απόλυτη απόρριψη. Παρόμοια με εκείνη του Αϊζάια Τόμας των Ντιτρόιτ Πίστονς, όταν δεν βρέθηκε ανάμεσα στους 12 παίκτες της πρώτης Dream Team.

Για τον Τόμας υπήρχε μία... εξήγηση. Ένας «μύθος» που βαστάει μέχρι τώρα. Για τον Ουίλκινς δεν υπήρχε καμία εξήγηση.

Τότε, στη λίστα - ανάμεσα στους θρύλους - υπήρχε και ο Σακίλ Ο' Νιλ. Τότε μόλις στην 4η σεζόν του στο ΝΒΑ. Χωρίς κανέναν κερδισμένο τίτλο. Μόνο με μία χαμένη συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ.

Το μέλλον του ήταν λαμπρό, αλλά με αυτό το εχέγγυο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Ο «Ντομ» έπρεπε να είναι μέσα στους 50.

Μία τελευταία ευκαιρία!

Ήδη το 1996 ήταν 9 φορές All Star, δις πρωταθλητής καρφωμάτων, μία φορά πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ (1986). Τελείωσε την καριέρα του με 26.668 πόντους (24.8), 7.167 ριμπάουντ (6.7) και 2.677 ασίστ (2.5).

Και ήταν μέλος της Dream Team II, της ομάδας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καναδά.

Τότε, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά. Τώρα; Το ΝΒΑ έχει ξεκινήσει την ανακοίνωση των 75 κορυφαίων όλων των εποχών, αφού η φετινή σεζόν σηματοδοτεί την 75η στην ιστορία του.

Ήδη έχουν γίνει γνωστοί οι πρώτοι 50, ανάμεσά τους ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Λάρι Μπερντ, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και άλλοι θρυλικοί παίκτες.

Απομένουν άλλοι 25 και το όνομα του Ντομινίκ Ουίλκινς δεν έχει ακουστεί. Η... αδικία παραμένει.

Και ήδη στους τελευταίους 25 αναμένεται να είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κόμπι Μπράιαντ. Ποιος ξέρει, ίσως μετά από 25 χρόνια να βρεθεί και ο «Human Ηighlight Film».

 

NBA Τελευταία Νέα