Από το δαχτυλίδι στο Μαϊάμι, τι άλλο θα ζήσω;

Από το δαχτυλίδι στο Μαϊάμι, τι άλλο θα ζήσω;
Ο Αντώνης Καλκαβούρας διακτινίστηκε από την τελετή των δαχτυλιδιών και την εκτυφλωτική πρεμιέρα των Μπακς στο λαμπερό Μαϊάμι και πριν καλά-καλά συνέλθει από την ονειρική βραδιά στο Μιλγουόκι, νιώθει ότι βρίσκεται στο απόλυτο place to be!

Τα πολυήμερα ταξίδια στην Αμερική και ειδικότερα για δουλειά που σχετίζεται με το ΝΒΑ, έχουν μόνο ένα κακό. Κοιμάσαι ελάχιστα. Λίγο η διαφορά ώρας και το γεγονός ότι όταν εσύ πρέπει να ξεκουραστείς, οι υπόλοιποι πίσω στο γραφείο δουλεύουν και προκύπτει συνεχώς ανάγκη για συνεννόηση και λίγο οι πολλές ώρες που ξοδεύεις στα γήπεδα με τους αγώνες και τις προπονήσεις, είσαι συνεχώς στην... τσίτα!

Και μετά από την υπερένταση των πρώτων 2-3 ημερών, σέρνεσαι. Δεν το γράφω για να παραπονεθώ και ξέρω καλά ότι οι περισσότεροι από σας που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα μου πείτε "τι μας λες τώρα ρε φίλε;" και θα έχετε ένα δίκιο. Απλά στο 48ωρο που συμπλήρωσα στο Μιλγουόκι, δεν κοιμήθηκα ούτε 6 ώρες στο σύνολο, οπότε μόλις είδα ότι το ενοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο νωρίς το πρωί θα επέστρεφα στο αεροδρόμιο του Σικάγο, η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Ευτυχώς, που ο καλός φίλος και επί σειρά ετών ρεπόρτερ των Μπακς στην Journal Sentinel (συνταξιούχος πλέον), Τσαρλς Γκάρντνερ, είχε την ευγενή καλοσύνη να με πάει με το αυτοκίνητό του στο αεροδρόμιο «O 'Hare» (130 χιλιόμετρα απόσταση, όχι αστεία), γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχα χάσει το αεροπλάνο για το Μαϊάμι.

Μαϊάμι

Πριν περάσουμε, όμως, στο δεύτερο σταθμό του Gazzetta NBA Tour που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Novibet, θέλω να λίγο να σταθώ σε όλο αυτό που ακολούθησε την τελετή απονομής και την επιβλητική νίκη (127-104) των πρωταθλητών επί των Μπρούκλιν Νετς στην πρεμιέρα του εφετινού ΝΒΑ.

Η ευτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν τόσο μεγάλη που προς στιγμήν, πραγματικά τα 'χασα. Εντελώς ακομπλεξάριστος και τρομερά χαλαρός βγαίνει μαζί μου από την αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και βγάζει αμέσως το δαχτυλίδι για να το δω. Δεν μένει όμως μόνο σε αυτό. «Φόρεσέ το καλέ, μην ντρέπεσαι και δώσε μου το κινητό σου να σε βγάλω φωτογραφία», μου λέει και με αφήνει... παγωτό!

Εκείνη την ώρα έρχεται και ο Θανάσης, βγάζουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες και καθώς περπατάμε προς την έξοδο, πέφτουμε πάνω στον ατζέντη του Γιώργο Πάνου και τον Θοδωρή Παπαλουκά (θυμήθηκε τα παλιά στην ΤΣΣΚΑ με τον assistant-coach των Νετς, Ντέιβιντ Βάντερπουλ) με τους οποίους συζητούσαμε νωρίτερα για την ψυχολογική απελευθέρωση του Έλληνα superstar μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά για το ιστορικό ντεμπούτο ενός ακόμη δικού μας παιδιού του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Η στιγμή του συναπαντήματος των τεσσάρων Ελλήνων απαθανατίστηκε και το ραντεβού με τους Antetokounmbros ανανεώθηκε για την South Beach και το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν. Οι πρωταθλητές, λοιπόν, επιστρέφουν στη Φλόριντα, εκεί που έγινε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για το «Bucks in six», με το «σκούπισμα» (4-0) των Χιτ και το Gazzetta θα βρίσκεται στην «FTX Arena» για να σας μεταδώσει όλα όσα θα συμβούν στην μάχη με τους φιναλίστ του 2020.

Η αλήθεια είναι ότι φτάνοντας στο Μαϊάμι, από το αεροδρόμιο κιόλας, εισπράττεις αμέσως ένα εντελώς διαφορετικό vibe. Πέραν του ότι ο περισσότερος κόσμος μιλάει ισπανικά (περίπου το 70% του πληθυσμού της πόλης είναι ισπανόφωνο), το στυλ, η διάθεση και η ενέργεια του κόσμου σε κάνει να νομίζεις ότι μόλις έφτασες σε παραθεριστικό θέρετρο.

Στην διαδρομή με το ταξί βλέπεις συνεχώς φοίνικες στον δρόμο, ενώ όταν από μακριά αρχίζει να αχνοφαίνεται η «οροσειρά» με τους ουρανοξύστες που δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης, μένεις με το στόμα ανοιχτό. Φτάνοντας στην περιοχή Biscayne Bay όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, το σκηνικό είναι ειδυλλιακό!

Δεκάδες εστιατόρια, μπαρ και club σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου, φανταστική παραλιακή βόλτα μπροστά σε μία τεράστια μαρίνα που θυμίζει το αξέχαστο «Miami Vice» που βλέπαμε μικροί και γενικά μία πανέμορφη ατμόσφαιρα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί η πλειοψηφία των παικτών του ΝΒΑ, θέλουν ιδανικά υπογράψουν στους Χιτ και γιατί οι περισσότεροι που έρχονται εδώ, κολλάνε και δεν θέλουν να το κουνήσουν ρούπι.

Μαϊάμι

Κρίμα που ο Ρικ Πιτίνο έχει δουλειά στο Αϊόνα και δεν είναι εδώ (διατηρεί έπαυλη) για να μας ξεναγήσει στο Miami by night! Αναγκαστικά θα το ανακαλύψω μόνος μου! Ξεκινώντας από το ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στην South Beach, έτσι για να πάρουμε και τα απαραίτητα tips. Οπότε κάπου εδώ θα σας αφήσω...

Το καλό είναι ότι το γήπεδο απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια και ακόμη και αν κοιμηθώ λίγο παραπάνω, δεν θα λείψω από την πρωινή προπόνηση των δύο ομάδων, όπου θα γίνει το πρώτο συναπάντημα του πρωταθλητή Πι Τζέι Τάκερ με τους περυσινούς του συμπαίκτες. Η τοποθέτηση του πρώην παίκτη του Άρη, τον οποίο είδα να φεύγει από το parking του ξενοδοχείου μέσα σε μία ανοιχτή άσπρη Ferrari, για το τι συνέβη το καλοκαίρι και οι Μπακς δεν επέκτειναν το συμβόλαιό του, έχει το ενδιαφέρον της.

Όπως και η προσωπική μονομαχία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Το Gazzetta βρίσκεται στις ΗΠΑ για τους αγώνες του ΝΒΑ με την ευγενική χορηγία της Novibet.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!