NBA: Ψάχνει τηλεοπτικό συμβόλαιο $75 δις που θα φέρει τα πρώτα συμβόλαια των 300 εκατομμυρίων

NBA: Ψάχνει τηλεοπτικό συμβόλαιο $75 δις που θα φέρει τα πρώτα συμβόλαια των 300 εκατομμυρίων

NBA: Ψάχνει τηλεοπτικό συμβόλαιο $75 δις που θα φέρει τα πρώτα συμβόλαια των 300 εκατομμυρίων

bet365

Η νέα τηλεοπτική συμφωνία του ΝΒΑ, το 2025, που μπορεί να φτάσει στα 75 δισεκατομμύρια και θα κάνει νέο trend στο ΝΒΑ τα συμβόλαια των 300 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το ΝΒΑ ετοιμάζεται να αλλάξει τα πάντα. Τα χρήματα θα αλλάξουν τα πάντα. Αυτή τη στιγμή, η Λίγκα έχει σε ισχύ το τηλεοπτικό συμβόλαιό της, αξίας 24 δισεκατομμυρίων. Το 2025 θα ενεργοποιηθεί η νέα συμφωνία, με κάθε ενδιαφερόμενο.

Με το προβλεπόμενο ποσό να αγγίζει το δυσθεώρητο ποσό των 75 δισεκατομμυρίων! Σχεδόν 8 δις για κάθε σεζόν! Η νέα συμφωνία θα φέρει ένα πράσινο... τσουνάμι στη Λίγκα. Γεμάτο από δολάρια. Το οποίο θα αυξήσει τα salary cap και θα εκμηδενίσει τα μέχρι πρότινος συμβόλαιο των 200 εκατομμυρίων που όλοι κυνηγούν, αλλά λίγοι έχουν λάβει.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η νέα τηλεοπτική συμφωνία θα διαμορφώσει το salary cap (τα επιτρεπόμενα χρήματα που έχει κάθε ομάδα για το ρόστερ της) στα 171 εκατομμύρια για κάθε σεζόν.

Κάπως έτσι, τα συμβόλαια των 200 εκατομμυρίων (και παραπάνω) που έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (ανάμεσα σε άλλους αθλητές) θα είναι το νέο... νορμάλ στο ΝΒΑ.

Και θα ξεκινήσει η εποχή των συμφωνιών που θα έχουν μπροστά τον αριθμό 3. Δηλαδή την επόμενη εκατοντάδα (300)!

Κάπως έτσι, σε βάθος πενταετίας, ένας αθλητής μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ένα πενταετές συμβόλαιο αξίας 347.1 εκατομμυρίων, με τον τελευταίο χρόνο να προβλέπει αμοιβή 79 εκατομμυρίων δολαρίων!

Οι πέντε παίκτες των 200 εκατομμυρίων

Αυτή τη στιγμή, στο ΝΒΑ, μόλις έξι παίκτες έχουν συμβόλαιο αξίας 200 εκατομμυρίων και πάνω. Το πιο ακριβό ανήκει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (228 εκ.) και ακολουθούν οι Στεφ Κάρι (215 εκ.), Λούκα Ντόντσιτς (207 εκ.), Ράσελ Ουέστμπρουκ (206 εκ.) και Ρούντι Γκομπέρ (205 εκ.).

Πάντως, ο Κάρι είναι ο μοναδικός που έχει πάρει δύο συμβόλαια αξίας τουλάχιστον 200 εκατομμύρια, με το προηγούμενο να είναι ένα εκατομμύριο πάνω από τα 200.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα