Μπακς: Πλήρωσαν φόρο πολυτελείας λόγω του πρωταθλήματος

Μπακς: Πλήρωσαν φόρο πολυτελείας λόγω του πρωταθλήματος

Μπακς: Πλήρωσαν φόρο πολυτελείας λόγω του πρωταθλήματος

bet365

Ο φόρος πολυτελείας στο ΝΒΑ είναι ένας πελώριος βραχνάς. Οι ομάδες που ξεπερνούν το salary cap είναι υποχρεωμένες να τον καταβάλλουν. Αυτό συνέβη και στους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επειδή κατέκτησαν το πρωτάθλημα!

Το salary cap δημιουργήθηκε για να μπει ένα ενιαίο όριο στα χρήματα που μπορεί να ξοδέψει κάθε ομάδα του ΝΒΑ. Φυσικά και υπάρχει... παραθυράκι. Ονομάζεται φόρος πολυτελείας.

Κάποιες ομάδες πληρώνουν αδρά έξτρα εκατομμύρια για να έχουν κάμποσους αστέρες στο ρόστερ τους. Άλλες πληρώνουν ελάχιστα. Και μερικές δεν θέλουν να μπαίνουν καν στη διαδικασία.

Οι Μιλγουόκι Μπακς ξεπέρασαν την προηγούμενη σεζόν το salary cap και μπήκαν στο φόρο πολυτελείας, επειδή αναδείχθηκαν πρωταθλητές! Για έναν απλό λόγο. Τον όρο που είχε στο συμβόλαιό του ο Τζρου Χόλιντεϊ και προέβλεπε έξτρα χρήματα, αν κατακτούσε το πρωτάθλημα.

Η... ζημιά ήταν μόλις 794.721 δολάρια. Ωστόσο, του χρόνου ο φόρος πολυτελείας θα... εκραγεί! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι Μπακς θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 42 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω!

Φωτογραφία: NBA/ Getty Image

 

NBA Τελευταία Νέα