Μάτζικ Τζόνσον: 62 χρόνια... μαγείας! (vids)

Μάτζικ Τζόνσον: 62 χρόνια... μαγείας! (vids)

Μάτζικ Τζόνσον: 62 χρόνια... μαγείας! (vids)

bet365

Ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς και του ΝΒΑ, Μάτζικ Τζόνσον, γιορτάζει σήμερα τα 62α γενέθλια της ζωής του και το Gazzetta κάνει μια ανασκόπηση της σπουδαίας αθλητικής καριέρας του.

Συχνά αναφέρεται ως ο καλύτερος point guard όλων των εποχών.

Τα επιτεύγματα μιλούν από μόνα τους για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Ο Μάτζικ Τζόνσον είχε επιλεγεί στην 1η θέση του NBA Draft το 1979 από τους Λέικερς, με τους οποίους έμελε να μεγαλουργήσει τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο σπουδαίος Μάτζικ Τζόνσον αγωνίστηκε για δώδεκα γεμάτες σεζόν στο NBA ως παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, έχοντας ισάριθμες παρουσίες σε All-Star Game.

Βρέθηκε 9 φορές στην κορυφαία πεντάδα της λίγκας, ενώ συμμετείχε σε 9 σειρές τελικών. Από αυτές, το πολυπόθητο δακτυλίδι του πρωταθλητή το πήρε στις πέντε: Το πρώτο ήλθε το 1980 σε ηλικία 21 ετών, κατά την εντυπωσιακή rookie season του, και στη συνέχεια ακολούθησαν εκείνα του 1982, του 1985 καθώς και τα back-to-back του 1987 και 1988.

Ήταν ακόμη τρεις φορές MVP τελικών κι άλλες τόσες κανονικής περιόδου. Κατέγραψε στην καριέρα του 19.5 πόντους κατά μέσο όρο, 7.2 ριμπάουντ και 11.2 ασίστ σε 1.096 εμφανίσεις στην λίγκα. Προς τιμήν του ο σύλλογος από την Καλιφόρνια έχει αποσύρει τη φανέλα με τον αριθμό «32». Από το 2002 έχει πάρει την θέση του στο Naismith Hall of Fame.

Ο Μάτζικ έχει συνδεθεί με μια «χρυσή» δεκαετία του franchise. Η επιρροή του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ήταν τεράστια, όπως κι η συνολική προσφορά του στον σύλλογο.

Από την παρθενική του κιόλας σεζόν, ο Τζόνσον είχε δείξει πως το μέλλον του ανήκει. Κατά την διάρκεια της έπαιξε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στους Σίξερς όντας MVP των τελικών, έπαιξε σε All-Star Game κι αποτέλεσε το alter ego του ήδη εδραιωμένου σούπερ σταρ της ομάδας, Καρίμ Αμπντούλ Τζάμπαρ.

Ο 62χρονος πλέον παλαίμαχος άσος θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς παίκτες στην εξέλιξη του αθλήματος. Μια μοναδική περίπτωση παίκτη για την εποχή, καθώς το ύψος του (2.06μ.) ακόμη και στη σημερινή εποχή δεν παραπέμπει σε παίκτη του παίζει στον άσο.

Ηγετικός κι απρόβλεπτος με ψηλότατο μπασκετικό IQ, εκπληκτική διορατικότητα στο παρκέ, τρομερή ικανότητα στην πάσα και σπάνιο μέγεθος για την θέση του.

Ο Μάτζικ έγραψε ιστορία στο άθλημα, χάρισε ουκ ολίγες όμορφες στιγμές στο κοινό και το όνομα του δεν έχει πάψει να μνημονεύεται μέχρι και σήμερα.

Το πραγματικά εντυπωσιακό της ιστορίας είναι πως το παρατσούκλι του εν τέλει... αντικατέστησε πλήρως το μικρό του όνομα, Έρβιν, στις συνειδήσεις του κοινού.

Σε τέτοιο βαθμό κατάφερε να ταυτιστεί το προσωνύμιο του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα