Υπόθεση Λίλαρντ: Οι Νικς που έχουν χώρο και οι πιο έτοιμοι Ουόριορς και Σίξερς

Νίκος Καρφής
Υπόθεση Λίλαρντ: Οι Νικς που έχουν χώρο και οι πιο έτοιμοι Ουόριορς και Σίξερς

bet365

Το όνομα του Ντέιμιαν Λίλαρντ κυκλοφορεί σε πολλά σενάρια ανταλλαγής αυτό το καλοκαίρι και το Gazzetta στέκεται στις 3 ομάδες που έχουν ακουστεί περισσότερο για την περίπτωση του.

Ο Dame μετά τον αποκλεισμό των Μπλέιζερς στο Game 6 με τους Νάγκετς, ανέβασε μια ανάρτηση η οποία έγραφε. «Πόσο ακόμα να μείνω αφοσιωμένος». Αμέσως έγινε χαμός, όμως ο ίδιος έσπευσε να αναφέρει πως δεν έχει ζητήσει ανταλλαγή και είναι αφοσιωμένος στο Πόρτλαντ.

Όμως αρκετά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό ανέφεραν πως ο Λίλαρντ είναι δυσαρεστημένος με την αδυναμία της ομάδας του να φέρει τα κατάλληλα κομμάτια για να κάνει τους Μπλέιζερς ανταγωνιστικούς, ενώ στην... εξίσωση έβαλαν και τον ερχομό του Μπίλαπς σαν head coach.

Όλο αυτό το διάστημα το όνομα του έχει εμπλακεί σε αρκετά σενάρια και το Gazzetta στέκεται στις ομάδες που έχουν ακουστεί παραπάνω για να τον κάνουν δικό τους.

Νικς

u

Είναι η ομάδα που έχει τον περισσότερο χώρο από τους ενδιαφερόμενους στο salary cap και θα μπορούσε να τον φέρει στη Νέα Υόρκη. Βέβαια πρόσφατα απέκτησε τον Κέμπα Ουόκερ και πολλοί αναρωτιούνται πως θα ταιριάξουν οι δυο τους στο Μεγάλο Μήλο, αφού παίζουν στην ίδια θέση του point guard. Eπίσης στην περιφέρεια, στη γραμμή των γκαρντ υπάρχουν και οι, Εβάν Φουρνιέ, Ντέρικ Ρόουζ και Ιμάνουελ Κουίκλι, στον οποίο θέλουν να δωσουν και φέτος ευκαιρίες οι Νικς. Πάντως μια πιθανή ανταλλαγή για Λίλαρντ θα ανάγκαζε την ομάδα να αποχωριστεί κάποιον από τους ταλαντούχους παίκτες της (Μπάρετ, Τόπιν, Κουίκλι, Νοξ).

Σίξερς

Eδώ και καιρό οι Σίξερς δείχνουν να ψάχνουν την ευκαιρία τους για να αποκτήσουν τον Dame. Θέλουν να βρουν το κατάλληλο πακέτο, τα κατάλληλα ανταλλάγματα προκειμένου να προχωρήσουν σε μια κίνηση που θα ταράξει τα νερά στο ΝΒΑ και θα αλλάξει τις ισορροπίες. Φυσικά για να γίνει πιο εύκολο ένα trade ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πρέπει να συμπεριληφθεί ο Μπεν Σίμονς που δεν δείχνει να μένει στη Φιλαδέλφεια, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μέσω ανταλλαγής. Ο Εμπίντ είναι ο franchise player της ομάδας και είναι αμετακίνητος, άρα ο Αυστραλός θα έκανε πιο εύκολο τον ερχομό του Dame στην πόλη της αδελφικής αγάπης. Πάντως ο Σίμονς δείχνει να έχει προτίμησε σε Κλίπερς, Ουόριορς και Λέικερς και μένει να δούμε αν θα τον συγκινούσε μια μετακίνηση στο Πόρτλαντ.

Ουόριορς

Φτάνουμε ίσως στην πιο ιντριγκαδόρικη ανταλλαγή για τον Λίλαρντ. Σκεφτείτε να πήγαινε ο ηγέτης των Μπλέιζερς στο Γκόλντεν Στέιτ και να δημιουργούσε μια αδιανόητη τετράδα μαζί με Κάρι, Τόμπσον και Γκριν. Σίγουρα πάντως για να γινει ένα τέτοιο trade θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα δύο draft picks που έχουν κρατήσει οι πολεμιστές, αλλά και οι Ουάισμαν και ειδικά ο Ουίγκινς. Τα συμβόλαιά τους κοστίζουν $40.2 εκατομμύρια για την επόμενη χρονιά ενώ ο Λίλαρντ θα πρέπει να πάρει $39.3 για τη σεζόν 2021-22). Από τις τρεις επιλογές που αναλύονται, αυτή των Ουόριορς δείχνει και πιο εύκολο στο να πάρει ο Dame το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του στο ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα