NBA: Οι Superteams που απέτυχαν την πρώτη σεζόν (pics)

NBA: Οι Superteams που απέτυχαν την πρώτη σεζόν (pics)

Νίκος Καρφής
NBA: Οι Superteams που απέτυχαν την πρώτη σεζόν (pics)

bet365

Ο Μπλέικ Γκρίφιν εξέφρασε τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο μπορεί να... δουλέψει το εγχείρημα μιας superteam και το Gazzetta μάζεψε όλες τις ομάδες που απέτυχαν την πρώτη σεζόν.

«Τις κοιτάς όμως στο τέλος της μέρας, είναι απλά θεωρία. Είναι δύσκολο να πεις αν θα πετύχουν. Έχω βρεθεί σε καταστάσεις όπου είχαμε superteam αλλά το πράγμα δεν δούλεψε», ήταν τα λόγια του Μπλέικ Γκριφιν όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις φετινές superteams όπως οι Λέικερς και οι Χιτ.

Ο Μπλέικ που έχει... καεί από superteam που απέτυχαν (Κλίπερς και Νετς) έδειξε τη δυσπιστία ως προς το άμεσο πρωτάθλημα από τη δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας.

Το Gazzetta μάζεψε τις superteams που απέτυχαν να πάρουν πρωτάθλημα στην πρώτη τους σεζόν και σας τις παρουσιάζει.

Ρόκετς 1996-97

x

Οι Ρόκετς που είχαν πάρει τα πρωταθλήματα του 1994 και 1995 έψαχναν άλλον έναν τίτλο το 1997. Έτσι δημιούργησαν μια απίθανη τριάδα με Ολάζουον, Μπάρκλεί και Ντρέξλερ. Πολλοί τους έχρισαν ένα από τα φαβορί για τίτλο, ωστόσο το Χιούστον είδε την πλάτη του Μάικλ Τζόρνταν που είχε επιστρέψει και των Μπουλς. Mάλιστα οι ρουκέτες δεν έφτασαν καν στον τελικό, αφού αποκλείστηκαν από τους Τζαζ του Μαλόουν και του Στόκτον.

Λέικερς 2003-04

pp

Μαλόουν και Πέιτον το 2003 έγιναν μέλη των Λέικερς για να πάρουν το δαχτυλίδι που τόσο τους έλειπε. Οι λιμνάνθρωπο είχαν κατακτήσει τρία σερί πρωταθλήματα από το 2000 μέχρι το 2002 με το απιθανο δίδυμο Σακίλ-Κόμπι να κάνει μαγικά. Δημιουργήθηκε μια ωραία τετράδα με Κόμπι-Σακίλ-Πέιτον-Μαλόουν, η οποία όμως δεν είχε αυτό που χρειαζόταν να για να νικήσει τους σκληρούς Πίστονς στους τελικούς του ΝΒΑ. Μετά από εκείνη τη σεζόν, ο Shaq Attack έφυγε για τους Χιτ.

Xιτ 2010-11

klk

Μετά την περίφημη Decision ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αποφάσισε να μετακομισει στο Μαϊάμι το 2010 για να φτιάξει μια τρελή superteam μαζί με τους Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος. Όλος ο κόσμος θεωρούσε απίθανο αυτή η τριάδα να χάσει τον τίτλο τη σεζόν εκείνη, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τους Μάβερικς. Η παρέα του Ντιρκ Νοβίτσκι δεν... μάσησε από τη λάμψη της big-three και την... καθάρισε στους τελικούς, φέρνοντας το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ντάλας. Μετά από τη... σφαλιάρα οι Χιτ πήραν το μάθημα τους, κατακτώντας τα δύο επόμενα πρωταθλήματα.

Λέικερς 2012-13

i

Το 2012 οι Λέικερς ήθελαν να επιστρέψουν στην κορυφή και έτσι οι κινήσεις τους γέμισαν με ενθουσιασμό τους φιλάθλους τους. Δίπλα σε Κόμπι, Γκασόλ και Αρτέστ, πρόσθεσαν τον δύο φορές MVP του ΝΒΑ, Στιβ Νας και το... θηρίο και ένας από τους κορυφαίους σέντερ, Ντουάιτ Χάουαρντ. Στη θεωρία ήταν εξαιρετική ομάδα, όμως στην πράξη το πράγμα δεν δούλεψε. Το hype από τα media ήταν τεράστιο αλλά δεν δικαιολογήθηκε μέσα στο παρκέ, όπου η ομάδα του Λος Άντζελες έχασε 4-0 από τους Σπερς στον πρώτο γήρο των playoffs.

Nετς 2020-21

1

Και φτάνουμε στην φοβερή τριάδα των Νετς. Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν και Κάιρι Ίρβινγκ ένωσαν τις δυνάμεις τους την περσινή σεζόν στο Μπρούκλιν με μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα. Ωστόσο δεν ήταν γραφτό να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους απέκλεισε με break στο Game 7 στην παράταση σε μια απολαυστική σειρά, η οποία έδωσε την ευκαιρία στα ελάφια να φτάσουν στο πρωτάθλημα αργότερα κόντρα στους Σανς. Οι τραυματισμοί των Ίρβινγκ και Χάρντεν στοίχισαν στους Νετς που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα προγνωστικά που τους είχαν φαβορί για τον τίτλο.

       

      NBA Τελευταία Νέα