ΝΒΑ: Οι TOP 5 free agents που δεν θα μείνουν για καιρό ελεύθεροι (vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι TOP 5 free agents που δεν θα μείνουν για καιρό ελεύθεροι (vids)

bet365

Η Free Agency έχει ξεκινήσει δυνατά, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί παίκτες που παραμένουν ελεύθεροι. Το Gazzetta στέκεται στις πέντε πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Σημαντικές αλλαγές στις ομάδες έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη free agency. Oι Χιτ έχουν κινηθεί δυναμικά, παίρνοντας Λάουρι, Τάκερ και Μόρις, ενώ οι Μπουλς απέκτησαν ΝτεΡόζαν, Μπολ και Καρούσο.

Οι πανίσχυροι Λέικερς πήραν μεταξύ άλλων Καρμέλο και Ουέστμπρουκ, ενώ οι Νετς κατάφεραν να υπογράψουν τον εξαιρετικό Πάτι Μιλς. Αυτά ήταν λίγα από τα πολλά που είδαμε μέχρι στιγμής στη free agency, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί παίκτες ακόμα που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην αγορά.

Το Gazzetta ξεχώρισε τις πέντε κορυφαίες περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει.

Dennis Schröder

Σίγουρα θα έχει μετανιώσει που απέρριψε την πρόταση 80 εκατ. δολαρίων των Λέικερς, όταν ακόμα ζητούσε 100-120. Πάντως έχουμε φτάσει 9 Αυγου΄στου και ακόμα ομάδα δεν έχει βρει ο Ντένις Σρούντερ. Οι Σέλτικς είναι μία από τις ομάδες που τον κοιτάζουν, όμως σίγουρα θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις που είχε όταν αρνήθηκε την προσφορά των Λέικερς. Τη σεζόν που πέρασε, είχε 15.4 πόντους και 5.8 ασίστ με τους λιμνάνθρωπους. Ικανός στον επιθετικό τομέα, δεν αργήσει πολύ να βρει ομάδα.

JJ Redick

Είναι ένας από τους κορυφαίους σουτέρ των τελευταίων χρόνων στο ΝΒΑ, αλλά πλέον έχει πατήσει τα 37 ο Τζέι Τζέι Ρέντικ. Θα ψάξει μια ομάδα που θα έχει πιθανότητες για το πρωτάθλήμα και για αυτό τον λόγο, το όνομα του παίζει στο ρεπορτάζ των Νετς, των Λέικερς, των Σίξερς και των Χιτ. Η εμπειρία του και το εξαιρετικό περιφερειακό σουτ του θα του δώσουν άλλη μια ευκαιρία για το δαχτυλίδι που τόσο του λείπει. Πέρυσι είχε 7.4 πόντους με 37% στο τρίποντο.

Josh Hart

Mια από τις πιο έξυπνες λύσεις που μπορεί να κάνει μια ομάδα με τους παίκτες που είναι ακόμα διαθέσιμοι στην αγορά. Ο Χαρτ αποτελεί έναν περιφερειακό 3 and D specialist, δηλαδή συνδυάζει το καλό τρίποντο του με την εξαιρετική του άμυνα πάνω στη μπάλα. Δεν ήταν σταθερός στους Πέλικανς και έπεσε στο 33% στα τρίποντα, ένα ποσοστό που θέλει να βελτιώσει. Σέλτικς και Καβς τον κοιτάζουν, ενώ οι Πέλικανς μπορούν να ματσάρουν οποιαδήποτε πρόταση. Tη σεζόν 2020-21 είχε 9.2 πόντους και 8 ριμπάουντ, κάτι που δείχνει και την ικανότητα του στον δεύτερο τομέα παρόλο που είναι γκαρντ.

DeMarcus Cousins

Στα καλά του ήταν ένας από τους ποιοτικότερους σέντερ στο ΝΒΑ, ειδικά στα χρόνια με τους Κινγκς. Όμως έχει σταθεί άτυχος πολλές φορές και οι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να φτάσει εκεί όπου αξιζε και μπορούσε. Παρόλα αυτά μπορεί να διαδραμίσει σημαντικό ρόλο στη ρακέτα, ερχόμενος από τον πάγκο και προσφέροντας στην ομάδα του ποιοτικά λεπτά. Στους Κλίπερς έκανε 3 ματς που είχε 10+ πόντους στο ταξίδι τους μέχρι τους τελικούς Δύσης, πριν πέρασε και από τους Ρόκετς. Δεν είναι ο παλιός Boogie, ωστόσο έχει την ποιότητα να δώσει σημαντικές λύσεις επιθετικά και να φθείτει αντίπαλους ψηλούς. Mέτρησε 7.8 πόντους και 4.5 ριμπάουντ τη σεζόν που τελείωσε.

Lauri Markkanen

Aποτέλεσε έναν από τους... πυλώνες των rebuild που επιχείρησαν οι Μπουλς τα τελευταία χρόνια, όμως δεν έδειξε την εξέλιξη που περίμεναν και μάλλον μετά την απόκτηση των Μπολ, ΝτεΡόζαν, Καρούσο, ο Φινλανδός περισσεύει, αφού θα βαρύνει κι άλλο το ήδη βεβαρημένο salary cap. Tη σεζόν 2020-21 ο Μάρκανεν σούταρε με 40% τρίποντα, ενώ είχε 13.6 πόντους και 5.3 ριμπάουντ. Δυσκολεύεται πολύ στην άμυνα και θα πρέπει να βελτιωθεί για να ανέβει επίπεδο σαν παίκτης, ενώ θα πρέπει να μάθει να φτιάχνει μόνος του το σουτ για τον εαυτό του για να γίνει πιο απειλητικός στην επίθεση. Είναι restricted free agent, κάτι που σημαίνει πως οι Μπουλς μπορούν να ματσάρουν οποιαδήποτε προσφορά και να τον κρατήσουν. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν δείχνουν πως θέλουν να πράξουν κάτι τέτοιο.

* Στη λίστα δεν βρίσκεται ο Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος αποφάσισε να ανανεώσει στους Κλίπερς.

 

NBA Τελευταία Νέα